Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Milyen formában vennéd/vetted...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen formában vennéd/vetted fel a férjed nevét?

Figyelt kérdés
2023. aug. 16. 17:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
33%
Nem vettem fel.Most gondolkodom rajta, hogy a 20. évfordulónkra felveszem a férjem vezetéknevét a keresztnevemhez :-)
2023. aug. 16. 21:34
 12/28 anonim ***** válasza:
68%
Én kötőjelesen fogom, nagyon tetszik a neve, alig várom, hogy "viselhessem" 🙂 Mindenképp olyan megoldást akartam, hogy fel is vegyem a nevét (le leszek pontotva, de nekem ez is erősíti az összetartozunk, egy család lettünk érzését), de a régiről se kelljen lemondanom, mert az is hozzám tartozik. (A -né nekem kicsit öregesen cseng.)
2023. aug. 16. 22:21
 13/28 anonim ***** válasza:
44%
Furcsa látni, még nőként is, hogy mennyire nem akarják a nők felvenni valamilyen formában a férjük nevét. Én kötőjelesen vettem fel és nagyon jó érzés, szerintem ez is erősíti az összetartozást. :)
2023. aug. 16. 22:28
 14/28 anonim ***** válasza:
70%

13

Mi a furcsa? AZ nem furcsa, ha a férj nem veszi fel a feleség nevét? Ugyanúgy megteheti. Neki nem kell büszkén viselni a házastársa nevét? Bezzeg a nőktől elvárják egyesek.

2023. aug. 16. 22:35
 15/28 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem az mutatná az összetartozást, ha mindketten felvennék egymás nevét. Ennek az egyirányúságnak ilyen "a csajszika végre a kanjához tartozik" feelingje van.
2023. aug. 16. 22:38
 16/28 anonim ***** válasza:
60%
Kisné Nagy Éva. (csak példanév)
2023. aug. 16. 22:50
 17/28 anonim ***** válasza:
88%

15

én is így gondolom. Olyan mint a csendőr pertu.

2023. aug. 16. 22:50
 18/28 anonim ***** válasza:
55%
Én soha nem értem, hogy bemutatkozásnál miért akarja valaki közülni, hogy férjes és mi a férje neve. Ez olyan, mint ha azt mondaná valaki, hogy Kiss bála vagyok, a Nagy férje.
2023. aug. 16. 22:52
 19/28 anonim ***** válasza:
66%

Mivel még nincs férjejelöltem, ezért nem tudom, hogy lesz, erősen függ az ő vezetéknevétől. Alapvetően a kötőjeles változat tetszik, de ha nem passzol az enyémhez, akkor vagy felveszem az ő vezetéknevét vagy maradok a sajátomnál.

A né verzió nekem tetszik, pedig a családban friss házasok is így vették fel a férjük nevét, tehát Kissné Nagy Júlia formában. Nekem nem tetszik, de lehet, hogy csak azért, mert fiatal vagyok. Ha harmincon felül házasodnék, lehet, másképp gondolnám.

2023. aug. 17. 00:21
 20/28 anonim ***** válasza:
40%
Egyébként a gyerek az apa nevét szokta felvenni jobb esetben. Azért veszi fel a nő a férfi nevét valamilyen formában, mert onnantól az a háztartás neve és kész. Túlzás mindenben az egyenjogúságot keresni. Nekem biztos furcsa lett volna, ha gyerekként felnőve anyának más a vezetékneve mint a család többi tagjának.
2023. aug. 17. 00:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!