Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan értessem meg a férjemme...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan értessem meg a férjemmel, hogy nem akarok egyelőre vagy talán sosem másik gyereket?

Figyelt kérdés

Szeretném kiírni magamból, ami nyomaszt. Köszönöm, ha olvassátok.

Kettő hónapja műtöttek endometriózissal, ami évekkel ezelőtti császár miatt alakult ki. Eleve a császárt sem akartam, de ebbe most nem akarok belemenni. Az életem 3 éve teljesen fel van fordulva, úgy érzem. Februárban fedezték fel az endometriózist, júniusban műtöttek. Mire odajutottunk a műtéthez, már a belet is érintette. Férjem is bent volt a műtétben, 10 cm-es bélszakaszt távolított el.

Én nagyon össze vagyok törve és becsapottnak érzem magam, mind a férjem, mint az operáló orvos részéről. A férjem a műtét napjáig azt súlykolta belém, hogy neki azt mondta az orvos, ennek a gyógyszere a műtét. Akkor örültem ennek, mert én nagyon ellene vagyok a gyógyszeres, hormonos kezeléseknek. A műtét előtt 10 (!) perccel zúdította rám az orvos elég bunkó hangnemben, hogy adni akar utána kezelést, mert 2 oldali petefészket érintőre ő ad gyógyszert. Könyörgöm, ezt ő március elején is látta UH-n , hogy 2 oldali. Nem értem, miért nem lehetett elmondani akkor, mert már onnantól felkészítettem volna magam erre a hormonos szarra. A férjem meg csak egy mamlaszként hallgat. Igen, tisztában vagyok vele, hogy a terhesség, mint vérzés nélküli állapot visszaszoríthatja , vagy almúlaszthatja az endot.. De ez csak vagylagosság. Velem soha senki nem bánt úgy, mint az operáló orvos, aki igazi bunkó ordenálé módon mondott olyanokat is, hogy inkább hízzak meg a kezeléstől, mert mondjuk azt mertem kérdezni, ennek milyen mellékhatásai lehetnek és nem akarok ruhatárat cserélni. 15 éve jelentős súlytól szabadultam meg, szinte terhesség után 2 héttel már a hasam is lapos volt, vigyáztam magamra. Most is vigyázok magamra, de úgy érzem mindenki csak követel tőlem. Most kezdek új munkahelyen is, versenyképesebb fizetéssel. Van egy 5 éves kislányom és már ő is kérdezi, anya, mi a baj? Nagyon sokféle gyógynövényt szedek, ami elvileg klinikailag bizonyított hatással van az endos szövetek csökkentésében. 1 db gnrh injekción vagyok túl, ami nem piszkálta a súlyom, sőt fogytam 3 kilót. Bár hozzáteszem, enni sem merek. Mindenesetre nem akarok másik gyereket, mert lelkileg teljesen össze vagyok zuhanva. Én legalább belátom, hogy egy baba egy másik emberi lény és beláthatatlan következményi lennének annak, ha érzelmileg nem tudnék vele lenni, úgy ahogy lennie kellene. Nekem most itt van ez a probléma, nem akarok meghízni és az 5 éves kislányom. Őt az előző kapcsolatomból "hoztam". Nagyon rosszul esik a férjemtől, hogy akkor ott, mikor történt az operáció nem állt ki mellettem eléggé, mellesleg egyidősek is az orvossal és csak követeli a gyereket tőlem. Már az is megfordult a fejemben, jobb lenne elválni, mert hitelünk sincs. Már nem tudom, mivel tennék jót. Mindenre vágyok, csak másik gyerekre nem, az az igazság. Nyugalmat szeretnék magam körül. 34 éves vagyok , valamihez fiatal, valamihez már idősebb.

Köszönöm, ha olvastátok. Szeretnék megkérni mindenkit arra, hogy sértő és bántó kommentet ne írjanak. Pszichológushoz is járok,mert nagyon nehéz volt olyan szakembert keresni, aki nem ráz le azzal, hogy most ne a hízással foglalkozzak, mert az nem számít.

2023. aug. 8. 15:05
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarsz gyereket, elváltok és utána sokkal jobban leszel - ugye ez is lehetséges?
2023. aug. 9. 21:58
 42/46 A kérdező kommentje:
Testileg vagy lelkileg?
2023. aug. 9. 22:02
 43/46 anonim ***** válasza:
100%
Is.
2023. aug. 9. 22:03
 44/46 anonim ***** válasza:

Ohh kérdező, sajnálom ami veled történt/történik!

Átérzem a helyzeted. Hasonló helyzetben vagyok én is.

Csak, én elkeseredetten akartam eddig gyermeket, mert nekünk sajnos egy sincs.

Természetes módon nem sikerül, férfi problémák miatt. Én alapból hashimoto-beteg vagyok, így gondolhatod, nekem is problémáim vannak a súlyommal, én elhízott vagyok.

Már 30-kgt fogytam, még mindig kellene legalább 20-at, de most megtorpantam ebben, mert inszeminációra-lombikra mentem, folyamatosan kaptam a hormonokat, főleg az inszemináció alatt, ott havonta kaptam, a lombiknál 3-havonta. Eddig volt 6 inszem, 3 lombik, és mind sikertelen volt, úgy, hogy minden tökéletesen alakult.

Nincs szerencsénk sajnos.

Egyszer egy tüsző a tüszőrepesztés során nem repedt meg, ezért fogamzásgátlót kellett szednem egy hónapig, mert a következő inszemen az is növekedett volna a többi tüszővel.

Én ezzel a rengeteg hormonnal azt értem el, hogy refluxom lett, nem tudjuk mitől hogyan, több dolog is lehetett, lehettek a hormonok, illetve lehetett az is hogy közben balesetet szenvedtem és megégtem masodfokon 5%-ban, ráadásul annyira fájt, hogy konkrétan sokkot kaptam, és hirtelen közel 40 fokos lázam lett.

Tehát ez is állhat a háttérben, de az orvos azt gondolja a reflux inkább a hormonok miatt alakult ki.

Ez annyira fájdalmas volt, néha azt hittem, most kilyukadt a gyomrom és belefogok halni, míg megtalálták azt a gyógyszert amitől elmúltak a fájdalmaim.

De a diétát teljesen átkell variálni, már nem ehetek nyers zöldségeket, pékterméket kellene ennem, és ráadásul több tejterméket is.

Így most nem fogyókúrázom, mert fingom sincs hogy alakítsam a 160gr szénhidrát diétamat így.

Amúgy a hormonkezelések alatt nem híztam, de nem is tudtam fogyni. Tehát ez reménysugár lehet neked, mert fogyni nem akarsz.

Engem állandóan azzal zaklatnak, hogy fogyjak, azonnal fogyjak le, mármint az orvosok mert úgy nem jön össze a gyerek, ami nem igaz, rengeteg duci nő is teherbe tud esni, főleg hogy én 70-kg vagyok, tehát elhízott de nem nagyon kórósan, főleg ahhoz képest hogy 100+ kg voltam.

Mégis, láttak 100+kg-osan is, látnak most 70-kilósan is, mégse hiszik el, hogy képes vagyok, van akaraterőm ahhoz hogy lefogyjak, ha azt állítom hogy hiába, itt vagyok hashimoto betegként rengeteg hormon van a testemben, és nem sikerül fogyni, illetve nem is tarthatok olyan diétát ami az előző pozitív étrendem volt (amit orvos állított össze) nem megy a fogyás, nem tudok fogyni, nem mennek le a kilók, azzal küzdök, hogy a súlyom megtartsam, én vagyok a legroszabb ember a szemükben.

Már belefáradtam, a folyamatos diétába, abba hogy menstruáció közben ultrahangoznak, ezt jobban utálom a szuriknál is...

Annyira szeretnék egyszer csak szeretkezni a férjemmel, majd ebből terhes lenni, hogy az hihetetlen.

Úgy abbahagynám ezt az egészet, mert belefáradtam.

Bocsi, hogy ennyit írok, de hátha segít az hogy nem vagy teljesen egyedül.

Az én férjem mindenben támogat amúgy, ő már a 3.inszemnél úgy látta, hogy abbakellene hagyni, mert nem bírja nézni ahogy szúrom magam.

Azt mondta, kevésbé akar gyereket, mint engem. Azt akarja, hogy egészséges legyek, és hogy velem êlhessen, ha ezért lekell mondania a gyerekről, hát legyen. Nekünk amúgy van egy kis esélyünk a természetesre is, nincs petevezeték elzáródás, szép nagy tüszőim érnek, van ovulációm termeszetesen, férjemnek jó minőségű a spermium, csak kevés, ez a baj... Kevés van belőle.

Mi lehet megpróbálkozunk újra a természetessel, vitaminokkal, gyógynövényekkel, igaz próbáltunk 1-évet így is termeszetessel, viszont nem szedtünk vitaminokat, semmi ilyesmit.

A férjed része is amúgy érthető, ő neki nincs gyereke, de beszéljetek meg szerintem, nyomatékosítsd benne, hiszen ő orvos, hogy ennek komoly mellékhatásai vannak. Illetve hogy te nem akarsz már gyermeket, endóval meg még nehezebb teherbeesni is, most akkor te is járj inszemre, lombikra, megtöbb hormont kapj, amit alapból nem szeretnél, illetve gyermeket se szeretnél?

Nem árultál zsákbamacskát, elmondtad hogy nem szeretnéd, ő mégis megkérte a kezed.

Joga van persze azt mondani erre, hogy oke akkor váljunk el, keres egy másik nőt aki majd szül neki, persze, de ezt megkell beszelnetek.

Sok sikert kívánok mindenhez!

2023. aug. 16. 09:52
 45/46 anonim ***** válasza:
Sajnos a kérdező azt mondta a férjének házasság előtt, hogy nyitott a gyerekvállalásra.
2023. aug. 16. 10:44
 46/46 anonim ***** válasza:

45: igaz, viszont az emberek véleménye változhat az idővel, vagy átélt traumák miatt.

Abban hiszek, hogy ezt őszinte kommunikációval meglehet oldani, békésen elválhatnak, nem hiszem hogy a kérdezőt lehet hibáztatni ebben a helyzetben.

Semmiképp se szüljön, ha nem akar, csak azért hogy mert a férje akarja, ezt úgy kell ha mindketten akarják.

2023. aug. 17. 10:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!