Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan értessem meg a férjemmel, hogy nem akarok egyelőre vagy talán sosem másik gyereket?
Szeretném kiírni magamból, ami nyomaszt. Köszönöm, ha olvassátok.
Kettő hónapja műtöttek endometriózissal, ami évekkel ezelőtti császár miatt alakult ki. Eleve a császárt sem akartam, de ebbe most nem akarok belemenni. Az életem 3 éve teljesen fel van fordulva, úgy érzem. Februárban fedezték fel az endometriózist, júniusban műtöttek. Mire odajutottunk a műtéthez, már a belet is érintette. Férjem is bent volt a műtétben, 10 cm-es bélszakaszt távolított el.
Én nagyon össze vagyok törve és becsapottnak érzem magam, mind a férjem, mint az operáló orvos részéről. A férjem a műtét napjáig azt súlykolta belém, hogy neki azt mondta az orvos, ennek a gyógyszere a műtét. Akkor örültem ennek, mert én nagyon ellene vagyok a gyógyszeres, hormonos kezeléseknek. A műtét előtt 10 (!) perccel zúdította rám az orvos elég bunkó hangnemben, hogy adni akar utána kezelést, mert 2 oldali petefészket érintőre ő ad gyógyszert. Könyörgöm, ezt ő március elején is látta UH-n , hogy 2 oldali. Nem értem, miért nem lehetett elmondani akkor, mert már onnantól felkészítettem volna magam erre a hormonos szarra. A férjem meg csak egy mamlaszként hallgat. Igen, tisztában vagyok vele, hogy a terhesség, mint vérzés nélküli állapot visszaszoríthatja , vagy almúlaszthatja az endot.. De ez csak vagylagosság. Velem soha senki nem bánt úgy, mint az operáló orvos, aki igazi bunkó ordenálé módon mondott olyanokat is, hogy inkább hízzak meg a kezeléstől, mert mondjuk azt mertem kérdezni, ennek milyen mellékhatásai lehetnek és nem akarok ruhatárat cserélni. 15 éve jelentős súlytól szabadultam meg, szinte terhesség után 2 héttel már a hasam is lapos volt, vigyáztam magamra. Most is vigyázok magamra, de úgy érzem mindenki csak követel tőlem. Most kezdek új munkahelyen is, versenyképesebb fizetéssel. Van egy 5 éves kislányom és már ő is kérdezi, anya, mi a baj? Nagyon sokféle gyógynövényt szedek, ami elvileg klinikailag bizonyított hatással van az endos szövetek csökkentésében. 1 db gnrh injekción vagyok túl, ami nem piszkálta a súlyom, sőt fogytam 3 kilót. Bár hozzáteszem, enni sem merek. Mindenesetre nem akarok másik gyereket, mert lelkileg teljesen össze vagyok zuhanva. Én legalább belátom, hogy egy baba egy másik emberi lény és beláthatatlan következményi lennének annak, ha érzelmileg nem tudnék vele lenni, úgy ahogy lennie kellene. Nekem most itt van ez a probléma, nem akarok meghízni és az 5 éves kislányom. Őt az előző kapcsolatomból "hoztam". Nagyon rosszul esik a férjemtől, hogy akkor ott, mikor történt az operáció nem állt ki mellettem eléggé, mellesleg egyidősek is az orvossal és csak követeli a gyereket tőlem. Már az is megfordult a fejemben, jobb lenne elválni, mert hitelünk sincs. Már nem tudom, mivel tennék jót. Mindenre vágyok, csak másik gyerekre nem, az az igazság. Nyugalmat szeretnék magam körül. 34 éves vagyok , valamihez fiatal, valamihez már idősebb.
Köszönöm, ha olvastátok. Szeretnék megkérni mindenkit arra, hogy sértő és bántó kommentet ne írjanak. Pszichológushoz is járok,mert nagyon nehéz volt olyan szakembert keresni, aki nem ráz le azzal, hogy most ne a hízással foglalkozzak, mert az nem számít.
Én is 34 eves vagyok, és aterzem a helyzeted.
A ferjem engem is magamra hagyott a gyerek erkezesekor az első 1 , 2 évben.
Es ezen sehogy sem tudom túltenni magam
Ugy erzem vmi meghallt bennem iránta.
Te nem erezted ezt? Vagy mit érzel ilyenkor a férjed iránt?
Semmiképp ne vedd be a hormonális gyogyszereket , akkor véged hisz elhizottkent eselyed se lesz uj eletet kezdeni.
20as nagyon jol fogalmaztal:
Támogatás
Bizalom
Együttműködés
Na ezek igen, azért irom le hogy en is megjegyezzem mert ugy erzem ez nekem szól!
Pont ezek a pontok nalunk amik meginogtak.. sajnos de tovább kell lepnem
Mi ez az agyatlan lepontozás már megint?
Eskü nem érdemes mar valaszolni sehol mindehol ez megy.
Aki írta be ne szedjem a hormonális gyógyszert. Az injekció min. 3 hónap. Gondolom 164 cm-hez jelenleg az 50,7 kg jó. Nem idősebb a férjem, egyidősek vagyunk.
Én is sokat gondoltam erre, hogy elhízottként esélyem sem lesz, de keményen vigyázok magamra és amíg nem piszkálja a súlyom az injekció, amit max fél évig kaphat az ember, addig csinálom a kúrát, mert van egy gyerekem, akit fel kell nevelnem és azt meg nem engedhetem meg magamnak, hogy az endometriózis csomó létfontosságú szervmre rámenjen. Aki ebben benne van, az tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!