Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg kevés az olyan házasság, ami ugyanolyan erős és stabil a gyerekek után is? Az igaz, hogy a gyerek teszi tönkre a kapcsolatot?
Ez alatt a kérdés alatt olvastam válaszokat, és ezt írta az egyik felhasználó:
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
"Nyilván nem úgy állnak hozzá, hogy majd biztos elválnak, azonban egy kapcsolatban adódhatnak problémák, amiket egyáltalán nem biztos, hogy meg tudnak oldani. Szóval nem értek egyet azzal, hogy márpedig mindent meg lehet oldani. Nem, nem lehet. Azon mit oldasz pl meg, ha az egyik fél félremegy a másik háta mögött??".
De én most nem azokra a problémákra gondolok, amik a két fél között adódnak, hanem sokan mondták, hogy a gyerek vágja tönkre a kapcsolatot, mert mennyi felelősséggel, munkával jár, és háttérbe szorul a házasság, nincs szex, stb..
Viszont egy gyerek szerintem nem tehet semmiről, mert mégis van egy csomó olyan házasság, ahol kitartóan, szeretetben élnek, és nincs állandó veszekedés, szóval mégsem teheti tönkre.
Hogy van ez?
"Azt mondtad, tanultál vele kémiára, de kettest kapott! Hogy tanultál vele akkor?" "Nem, nem tudsz elmenni szombaton a meccsre, mert előadása lesz a fiadnak, egy hete szólt már!" És sorolhatnám. Ilyenkor van, hogy egész este vitatkozunk ilyeneken, persze, hogy nem tesz jót. Ha nem lenne gyerekünk egyetlen ilyen vitánk se lenne."
Honnan veszed, hogy nem lenne? Én még olyan kapcsolattal (legyen gyerekes vagy gyerektelen) nem találkoztam, akik ne vitáztak volna soha.
Ha nincs gyerek, akkor is összekaphattok bármilyen pici dolgon.
A nővérem is nagyon sokmindenen veszekszik a barátjával, de ezek csak ilyen átmeneti dolgok.
Nyilván az én anyum is sokszor leszidott, ha sok tanulás után rosszabb jegyet kaptam, de utána 1 órával már szinte semmilyen vita nem volt.
Aki igazán szeretne gyereket, azt ilyesmi nem fogja érdekelni.
Pont ez a baj, sokszor aki igazán akar gyereket, azt az sem érdekli, hogy enni tud-e neki adni.
A boldogság csökken a gyerek után. Szerintem nagyon kevés ember van, aki valóban előre látja, milyen lesz ő azután, hogy egy kicsi, tehetetlen, állandó figyelmet igénylő emberke az életébe pottyan.
A gyerek megléte hozhat rengeteg olyan problémát, ami a létezése nélkül nincs.
Nem ő a hibás ezekért, hiszen nem kérte, hogy megszülessen, egyszerűen a létezése generálja és kész. Ez tény.
Erről azok tehetnek akik nem mérik fel eléggé előre gondolkodva, hogy mit vállalnak, de ettől még maga a gyerek jövetele a gond.
Igazából nagyon kevesen igyekeznek gyerekvállalás előtt felmérni a lehető legtöbb lehetőséget, hogy milyen következményekkel fog járni ha gyereket vállalnak, hogyan fog megváltozni az életmódjuk, a szexuális életük, milyen érzéseik lesznek ezzel kapcsolatban. Főleg mert divat lett romantizálni, idealizálni a gyerekes életet, miközben kő kemény meló, rengeteg lemondás, stresszforrás, aggódás, nyűg, akár évekig tartó kialvatlanság, fáradtság, a kapcsolat háttérbe szorulása, és hatalmas anyagi teher, ha az ember nem vajas kenyéren és teszkós párizsin akarja felnevelni a legolcsóbb használt ruhákban.
Több közeli barátnőmmel kvàzi végigéltem, hogy ment tönkre a házasságuk gyerek után. Hogy szűnt meg a szexuális életük,mert a férj nem kívánta többé, csak a gyereke anyját látta benne, nem a nőt, vagy mert rossz lett a szex a természetes szülés után visszamaradt testi változás miatt, hogy menekült a férj inkább a munkába, kocsmába, más nőhöz az otthoni hisztik, gyereküvöltés, fáradt feleség, gyerek körüli kötelezettségek elől stb.
És még azok vannak sokak által önzőnek bélyegezve akik ezeket tudatosan el akarják kerülni, és inkább nem szeretnének gyereket vállalni.
Utolsó, igen, ezzel maximálisan egyetértek, de az biztos, hogy nem a gyerek kérte az életet, és nem ő tehet semmiről.
Szerintem csak az a kapcsolat marad meg, és nem megy tönkre, ahol már a gyerekvállalás előtt felméregetik a következményeket, lemondással jár, meg amit írtál, hogy hogyan fog megváltozni az életmódjuk, a szexuális életük, milyen érzéseik lesznek ezzel kapcsolatban.
Amelyik kapcsolatban ez működik, biztos, hogy mindkét fél bele fog törődni mondjuk abba, hogy csökken a szex, már nem lesz annyi minőségi idejük egymásra, stb.
Csak sajnos ez nagyon kevés kapcsolatban működik, én azt vettem észre.
Viszont abban nem értek egyet hogy "divat lett idealizálni, romantizálni a gyerekes életet".
Inkább pont, hogy itt Gyakorin sokan átesnek a ló másik oldalára, és senkit nem érdekel a szép oldala.
De miért kell kiemelni azt, hogy a gyerek nem azzal a szándékkal jön a világra, hogy tönkretegye a szülei életét? Szerintem ez mindenkinek világos.
(Vagy ez ugyanaz, hogy a gyerek "le akar születni"?)
Bennem (mint akinek vannak gyerekei), mindig felmerül a kérdés, hogy erre egyébként hogy lehet felkészülni? Főleg az elsőnél... Mármint persze, az ember tudja, hallja, olvassa, de ez közel sem olyan, mint hormonoktól megborult aggyal, kialvatlanul átélni azokat a változásokat, amiket egy gyerek hoz az élet minden területén egy nő esetében. Frissen szült esetleg, fájdalmai vannak, a hormonjai játszanak vele, a mellei bedurrannak, akár kisebesednek, hullani kezd a haja, alig alszik, aggódik, a munkahelye az otthona lett, a munkaköre a gyermek gondozás. Alig éri felnőtt interakció... Erre nem lehet felkészülni. Valaki ezt tök jól viseli, más meg padlóra kerül. A férj, társ szerepe szerintem iszonyú fontos ebben a helyzetben.
Én pl. pontosan tudtam mivel fog járni, de benne lenni ezerszer durvább volt. Ettől függetlenül én azt mondom minden percét megéri és hálás vagyok a férjemnek, hogy ennyire tudott támogatni ebben a helyzetben. Pontosan értem és látom, hol tud ez elcsúszni.
Egyébként azt vallom, hogy erős túlzás kijelenteni, hogy ha nem lenne gyerek, nem lenne min vitatkozni. Avagy akik nem vitatkozós típusok, azok a gyerek dolgaiból miért csinálnak ekkora feszkót? Nekem ez valahogy nem áll össze. Az ember folyamatosan változik. Csak 15 éve vagyunk együtt a férjemmel és visszagondolva mostanában másodszorra van olyan életszakasza, hogy néha csak meresztgetem a szememet, hogy ez kicsoda!? :D Ha csak azt tekintem, hogy amikor megismerkedtünk, hatalmas parti arc volt, az élete volt a buli, az "éljünk a mának" felfogás a belvárosban élve.... Már 6-7 évvel később tanyára akart költözni és gazdálkodni, most újabb eddig sosem látott hobbira, érdeklődési körre kezd szert tenni. Az új helyzetek hoznak új konfliktus helyzeteket is. Ez ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!