Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem lenne társadalmi elvárás az, hogy házasságban kell élni, akkor szerintetek hány házas ember lenne?
7-eséknél lehet a mama nem választott, hanem egyszercsak közölték, hogy hozzámegy a Pistához, mert egymás mellett van a két telek és így jó lesz...
(Persze lehet hogy nem, de azért a 100-60 évvel ezelőtti házasságokat ne nagyon hasonlítsuk ahhoz, hogy én most 2023-ban iszonyat szeretem a Jóskát és vele akarom leélni az életem, ezért hozzámegyek)
Két ember azért köt házasságot, mert egymás mellett akarják leélni az életüket: örömben, bántban.
Meg talán egy bizonyos fokú kisajátítás végett is, hogy a kiszemeltem csak az enyém legyen és ne valaki másé (is).
Társadalmi elvárás a házasság? Milyen értelemben véve? Talán nem lehet egyedül élni? Vagy más értelemben véve? Egy férfi és egy nő között gondoljuk a hivatalos együttélés kapcsán? Ez esetben a kérdés, hogy hogyan is alakult ki a házasság intézménye, és mi volt az oka? Miért "rendelte" el Isten? Hogy nézne ki egy társadalom, ahol a párok nem kötnek házasságot, és össze-vissza élnek? Nemi betegségek fékezhetetlen terjedése, vérfertőzések (nem tudjuk, ki kinek az utóda) stb. Egyszerűen egy védelmi mechanizmusa a társadalomnak, ha úgy tetszik, hogy egy fajta rendszerben él, amit saját maga állított fel a saját maga védelme érdekében. Hogy ki, és mikor ér el az érettségnek arra a fokára, hogy egy ilyen szövetségen keresztül is fel tudja vállalni a párját, az mindig egyedi kérdés is, de a házasság egy csodálatos intézmény, már ha jól csinálják a tagjai. Akkor olyan, mint a Mennyország. ;) De ha nem jól csinálják, akkor... Töltsük ki a kipontozott részt. :-)
Remélem, tudtam segíteni valamennyit! ;)
Szép estét kívánok! ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!