Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek kb. hány év után érik meg egy párkapcsolat
a gyerekvállalásra?
Van amelyik azonnal, van amelyik soha.
2023. febr. 4. 12:54
Attól függ , hogy 20 év körüli valaki vagy 40 évesen ismerkedik meg valakivel.
2023. febr. 4. 13:59
10 év után vállaltuk. Mégis voltak meglepetések... a kedves törődő férjem aki rábeszélt a gyerekvállalásra és arany tálcán hordozott a terhesség alatt, benn volt a szülésnél, aranyórát végigsírta örömében, mindenben kiveszi a részét, hirtelen agresszívvá vált.
Nem mondanám hogy mindegy, sőt pont ezért gondolom hogy minél többet kell várni mert még így is járhatunk rosszul.
2023. febr. 4. 14:32
7 éve élünk együtt, és nnem is lesz
Én 34 leszek idén, a betegségem miatt már nagyjából 10 évvel kicsúsztam a gyerekvállalásból - anya 29 évesen is tönkrement benne.
A barátom meg kedves, imádom, de néha olyan, mint egy nagy gyerek. Nem kell mellé még egy.
Nem baj, nekünk így jó.
2023. febr. 4. 19:08
Nincs rá recept. Tudok olyat ahol 2 hónap után becsuszott. 20 éve együtt vannak és szépen élnek. Meg olyat is, hogy 11 év együtt ebből 9 év együtt élés. Mindent meg akartak teremteni mire osszehazasodnak és jön majd a gyerek. Ház berendezve autók. Aztán a cél előtt a pasi szakított. Beleszeretett másba. Persze vele már nem várt ennyi időt fel év múlva házasság 1 év múlva gyerek. Az én személyes véleményem meg az hogy nem érdemes túl sokáig húzni. Meg mindenki változik idővel. Nincs konzervalas, hogy 25 évesen, "ilyen," akkor tutira később is pont ugyanolyan marad a partner.
2023. febr. 5. 02:12
Általánosságban szerintem 5-10 éves együttlétre ( legalább ennyi együttélés vagy házasságban eltöltött idő), már érdemes lehet alapozni.
De nem is feltétlen a kapcsolat érettségétől függ. Hanem a gyerekhez való hozzáálláson, és az anyagi helyzeten. Mert ugye egy gyerek iszonyat drága dolog.
Ismerek olyan párt akik 2 év után belevágtak és olyanokat is akik 10 év után. Mindkét helyen válás volt, mire a gyerek oviba / suliba ment. De ez jellemző szinte az összes gyerekes párra ismerősök közt. A volt osztálytársaim 3/4- e gyerekes, és legalább egyszer elvált. Van aki többször is, több gyerek mellett.
Szerintünk pl abszolut nem éri meg az egész nyűg, stressz, sok sok lemondás ami egy gyerekkel jár. Ezért Úgy döntöttünk nem vállalunk. Így most sincs 13 év után és nem is tervezünk.
2023. febr. 7. 14:52
17/19 A kérdező kommentje:
16-os hidd el, hogy soha nem a gyerek a hibás, ha a kapcsolat megromlik. Ha egy gyerek érkezése szét tud szedni egy párt, az a kapcsolat már gyerek előtt sem volt elég stabil.
17. Nekem mindegy. Szimplán leírtam a véleményem,+ azt hogy mit látok a környezetemben. Minden esetre nem gondolom hogy véletlen, hogy míg a gyerekesek többsége szétment alig pár évvel gyerek után, addig azok akik nem vállaltak azoknál vannak zömmel komolyabb, hosszabb kapcsolatok és 10-15-20 éve együtt vannak.
2023. febr. 7. 18:33
Itt csak észérvek hangzanak el. Lehet a fiatalabbak között már senki sem olyan amilyen én voltam a férjemmel. 28 éves voltam amikor elemi erővel rám tört a gyerekvállalási kedv. Addig sosem éreztem különösebb vonzódást a kisbabák iránt. Mindig csodálkoztam, ha egy barátnőm egy pici baba láttán elolvadt... Én olyankor csak álltam, mint aki karót nyelt. Aztán változott a helyzet. Minden babakocsit toló, vagy kisgyerekes anyukát, babát észrevettem. Másra sem tudtam gondolni, mint hogy nekem is lehetne. Akkor voltunk fél éve házasok. Az eredeti terv az volt, kicsit még összeszedjük magunkat. Kiderült férjem is szeretne már. Hogy ez mennyire volt megalapozott? Külön-külön annyi megtakarított pénze volt mindegyikünknek, hogy egy lepukkant!!! lakást vidéki városban össze tudtunk hozni. Szülőkhöz vagy albérletbe nem akartunk menni. Még autónk sem volt! Használtan vett meg innen-onnan kapott bútorokkal rendeztük be. Megszületett a fiam. A lakást szebbé tettük lépésről, lépésre. Autónk is lett, először olcsó, öreg, aztán színvonalasabb. Én örülök, hogy akkor nem vártunk többet. Ma már tinik a gyerekeim. Azt hiszem ez nagyon ritka történet ahogy mi csináltuk. A többség több ideig vár, és először a kész komfort megteremtése a jellemző.
2023. febr. 8. 09:17
Kapcsolódó kérdések: