Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házasodási hullám és annak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sertés kérdése:

A házasodási hullám és annak árnyoldalai?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy a manapság "divatba jövő" fiatal házasságoknál, ti nem érzitek-e sokszor, hogy már a kezdetektől kódot a bukás, vagy hogy az egész csak egy tartalom és teljesítmény mentes kutyakomédia csupán?

Gondolok itt arra, hogy gyakran TELJESEN éretlen személyiségű fiatalok szervezik nagy hévvel az esküvőt. Olyanok, akik még egy napig sem éltek soha önállóan, a szülők segítsége nélkül. Érdekes, de ha beszélgetek velük, számukra teljesen természetes, az élethosszig tartó szülői segítség a házasság után is. A sok milliós lagzi kifizetésétől, a lakhatási lehetőségükig, gyakorlatilag mindent elvárnak. Sőt, aprólékosan úgy tervezik meg a "közös jövőt", hogy a lehető legkevesebb önálló teljesítményt kelljen produkálniuk. (Pl.: nincs lakás, akkor beköltözünk valamelyik szülőhöz, aki ha meghal, ránk hagyja azt...) Most a hiba az én készülékemben van, amiért nem tartom így sem őket, sem a házasságukat semmire, vagy ma már ez az általános?

2019. szept. 23. 16:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Manapság divatba jövő???

Pont, hogy kezd ez kimúlni az emberekből.

30 évvel ezelőttig korán házasodtak, korán jöttek a gyerekek (21 évesen már simán szültek).

Manapság pedig jó, ha 30 éves korára a nőnek van egy gyermeke.

2019. szept. 23. 17:14
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

Igen, a hiba a te készülékedben van, ne hozzál ennyit ki az egészből. Mindenki úgy oldja meg az életét, házasságát, lakhatását ahogy tudja és ahogy akarja.

Nem gondolnám hogy felesleges házasságot kötni csak azért mert úgyis válás lesz a vége, mert igen, nagy valószínűséggel az lesz, de attól még azok szép évek, emlékekké válnak.

2019. szept. 23. 17:24
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem igazán látom, hogy kimúlna a házasság. Pont ellenkezőleg: a családtámogatási feltételek miatt én házasodási hullámot látok a környékünkön. (Már 1-2 évre kell előre foglalni a lagzi helyszínt...)

Csak nekem a házasság motivációja (a pénz) és a gyermeteg, "oldjon meg mindent a szülő" mentalitás kombinálása kelt bennem ellenérzéseket. Hamisnak és gyengének érzem ezt az egészet.

2019. szept. 23. 17:43
 4/11 anonim ***** válasza:
82%

Azzal kezdeném, hogy nem az én dolgom. Mindenki úgy cseszi el az életét ahogy akarja, engem nem érint és ha nem kérik nem szólok bele. De véleményem nyilván van.

Én inkább két szélsőséget látok. Tényleg jellemzőbb már szerencsére az, hogy felelősségteljesen házasodunk és vállalunk gyereket, megvárjuk vele amíg tényleg felnőttek vagyunk és letettünk már valamit egyedül az asztalra. De ennek egy ilyen ellenhullámaként én is látom az általad leírt jelenséget, amikor tényleg gyerekként egy 1-2 éves kapcsolatocskában próbálnak felnőttesdit játszani apuka anyuka pénzén. És sajnos itt ritkán vannak valós érzelmek vagy jó kapcsolat, leginkább mutiba van az egész a közösségi oldalakra. Én ezeket nem is gondolom igazi kapcsolatnak, egy tini összejárogatást a szülők pénzén én nem tudok komoly kapcsolatnak tekinteni. Addig nincs baj amíg csak házasság van, de amikor pár hónap múlva jön a gyerek is az nagyon kiborít. Gyűlölöm amikor gyerekek vállalnak gyereket úgy, hogy egy kiló kenyeret nem tudnának venni egyedül vagy megfőzni egy ebédet. Sajnos a környezetemben is van pár ilyen, egyedül a nagyszülőket sajnálom mert tényleg minden az ő nyakukba van bszva. Nem az a bajom vele, hogy el fognak válni, tegyék csak legalább kapnak egy pofont amitől felnőnek agyilag. Egyszerűen csak nem szeretem amikor valaki úgy játszik felnőttesdit, hogy sem önállóságban, sem mentalitásban nem felnőtt egyáltalán. És a felelőtlen döntéseit a szülei és a gyereke nyögik.

2019. szept. 23. 17:45
 5/11 A kérdező kommentje:

Pont úgy látom mint te. Most is, az egyik ismerősöm akar házasodni, mivel a barátnői már mind házasok, sőt már gyerekük is van, ezért ő cikinek gondolja magát és a státuszát. Pillanatnyilag az a "nagy ívű" terv, hogy már az esküvő előtt lebabázik, hogy ne veszítsen több időt a barátnőihez képest. Az "otthonteremtést" pedig megoldják az egyik szülőhöz költözéssel, akinek már "csak" a halálát kell kivárni (ez lehet 20-30 év is) és lesz "saját" fészkük, erőfeszítés nélkül.

Ami a lány mentalitását és lelki érettségét jellemzi: minden úgy jó neki, ahogy van, csak tennie ne kelljen semmit, ráadásul mindenre van magyarázata is. Totális, -14 éveseket idéző- gyermeki naivitás és együgyű hozzáállás az élethez! Küzdeni akarás, önálló teljesítmény iránti igény, büszkeség = NULLA! Anyuci főz rá, a problémákat és a számlákat meg kapja apuci, míg ő nyomja a képeket a facebookra, meg tervezi az idilli jövőt...

Az apajelölt is parádés: totális szülői kontroll alatt élő, mamahoteles, ecsetfejű srác, aki szabadidejében csak a haverokkal lóg. Közel 10 éves alkalmazotti munkaviszonnyal, semmit nem tud felmutatni. Letelik a 8 óra, aztán sz@rik a világra. A csajozós szövegeken kívül, semmilyen férfias dolog nem megy neki: se önálló ötletei, se saját vállalkozása, se befektetése, se egzisztenciája, se külön munkái nincsenek, csak a nagy semmi, meg a bulika a haverokkal. Milyen "családfő" lesz egy ilyenből néhány hónapon belül, ha még egyedül sem volt képes, soha a saját lábára állni?

Azért izgat a dolog, mert valahol nagyon sajnálom a lányt (sajnos, nem ő az első ismerősöm, aki így süllyed el a környezetemben), mert ha a szülői támogatás tesz is velük csodát ideig-óráig, a bukásuk akkor is garantált. És mire rájön, hogy az "álom pasi" csak egy semmirevaló lúzer, aki meló után csak egy sörözésre képes a haverokkal, neki már mindegy lesz, hisz megöregszik, belefásul az életbe és kiég.

Régebben pár mondattal megpiszkáltam az ilyen ismerősöket, aztán hagytam őket, hogy elcsesszék az életüket. Ezt a mostanit, már alaposabban meggyötörtem, de értelme ennek sem volt. Áttörést itt sem tudtam elérni, úgy tűnik, itt sincs már mit tenni. :-(

2019. szept. 24. 15:23
 6/11 anonim ***** válasza:
44%
Még jó, hogy régen más volt... Ja várj, nem....
2019. szept. 25. 16:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Régen ez még gyakoribb jelenség volt. Látszik, hogy nem egyforma körökben mozgolódunk, mert én 29 éves nő vagyok és a hatalmas baráti társaságunk is hasonló korú. Csak 2 éve tart a nagy esküvő hullám, mert minden pár mostanra jutott el odáig, hogy van biztos megélhetése, biztosított a lakhatása. Most érkezik a második párnál is az első gyerek. Ez a 15-20 párból, ami a társaságunkat illeti, hát... nem mondanám túl gyakorinak a fiatal gyerekvállalásokat. :)

Mindannyian diplomások vagyunk, nagyon csekély családi háttérrel. Nem sok esélyünk lett volna a semmire szülni. Én a környezetemben inkább ezt látom általánosnak és őszintén? Jelenleg irigylem a lelki szegényeket, akik beletudtak és bele mertek vágni a családalapításba korábban. Szülői neveltetés kérdése, engem kinyírtak volna... Biztos élhettem volna otthon és ideig óráig el is tartanak, de normál szülő pár elássa magát, ha a gyerekük nekik szül, nem tapsol hozzá.

2019. szept. 28. 09:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyenek el is vàlnak. Csak idö kerdese.

Azt en sem ertem minek hazasodtak össze de sztem anyagi okokbol. A CSOK, babavaro, hitelek es sokminden egyeb feltetele a hazassag

2019. szept. 28. 09:50
 9/11 anonim ***** válasza:
54%

Pár éve láttam olyasmit, amiről beszélsz. A 2010-es évek elején, amikor dübörgött már itthon is a facebook és minden szabadabb volt, szerintem többen házasodtak csak úgy beleugorva a dolgokba. Aztán náluk sok is lett a pár éves válás.

A mostani fiataloknál azt látom, hogy elég nagy részük sokat vár az egésszel vagy nem is akar házasodni. És ott van egy kis részük, aki fiatalon házasodik, de sok ilyen házasság felépítettnek tűnik, csak megalkuvással. Alapoznak a jövőre, átgondolják, viszont sokszor látni, hogy csak beérik a másikkal és megy rendesen a megcsalás.

Viszont azt, amit arról írsz, hogy "nem érnek el semmit", egy vicc és inkább a saját frusztráltságodtól szól. Áruld már el kérlek, hogy azzal pl. mi a gond, hogy valaki 10 éve alkalmazott? Vagy miért gond, hogy a jelenlegi lakásárak mellett a szülők is segítenek? Vagy az esküvő fizetése, ami régen is szokás volt a szülők részéről? Mi az, hogy nincsenek valakinek "külön munkái"? :D

2019. dec. 26. 16:21
 10/11 A kérdező kommentje:

9-es, az utolsó bekezdésedhez:

A kulcsszavak, amikre céloztam: AMBÍCIÓ, SZORGALOM, TELJESÍTMÉNY, FELELŐSSÉG!

Ha valaki, 30 éves koráig, egy fillért sem tesz félre és valamiféle felhalmozás(erre írtam a vállalkozást, vagy munkaidő utáni plusz melókat) helyett inkább belövi minimumra az igényszintjét és megelégszik az alkalmazottkénti vegetálással, ha az a "nagy stratégiai terve", hogy megvárja, amíg kihalnak a szülei a házukból, az számomra egy életképtelen, semmire való lúzer.

2019. dec. 27. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!