Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Feszült vagyok/irritál/utálom/...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feszült vagyok/irritál/utálom/nem tudunk kompromisszumot kötni?

Figyelt kérdés
Nem tudom melyik helyzet áll fent. 3 kisgyereket nevelünk (főleg én) és a férjemnek gyakorlatilag mindennel baja van. Már az őrületbe kerget a dolgaival. Mindig is aprólékos volt, de egyre elviselhetetlenebb. Próbálok hozzá alkalmazkodni időben és eseményekben, de sose jó neki semmi. Egy apró példa: bármit bármikor csinálok/mondok mindig annak az ellenkezöjét bizonygatja. Ha Tvzni akarok este, akkor rámförmed hogy gondolok ilyet, még lenne 1-2 dolog amit meg kéne csinálni. De ha ő másnap TVzni akar akkor az szent és sérthetetlen, nem zavarhatom, halkan legyek ne szóljak hozza, mert ő most TVzik. Nagyjából mindenben ellent mond önmagának és nekem, es mindenbe beleköt. Miért fehér kenyeret vettem miért nem barnát, miért ide tettem a vázát miért nem oda. Miért ez a ruha van a gyereken miért nem az. Es a stílusa is hát... követelőző, flegma, lekicsinylő. És bármit elkezdek magyarazni akkor meg se hallgat. Igazi f**sz lett már bocsánat. 90%ban tolerálom, igaz nem sokba nezi amit minden nap geccsolok a gyerekekkel. Sokat dolgozik az biztos. De semmi másra se ideje/energiája csak arra hogy kérdőre vonjon és kifogásoljok. Már társaságban sem érzem jól magam vele. Mindent és mindenkit minősít, persze nem szemtől szembe. Mindenki rosszul csinál mindent csak ő tökéletes. Csak nehany apró példat mondtam most, de röviden összefoglalva kvara idegesit minden dolga nagyjábol amikor megszólal, mert lenéző és ő mindent elvár a másiktól miközben semmiben nem segít. Gondolkodtam hogy csak a fáradtság teszi ezt velem. Remélem. De jelenleg kb a pokolra kívánom és mar kútba tudnék ugrani ha hozzám szól. A kedvesség és jófejség is teljesen eltünt. Én egy jófej laza anyukának tartom magam, fiatal vagyok, csinos és igényes, és egyre inkább úgy érzem hogy semmit nem értékel bennem, de lassan utal is. Szex eddig nagyon működött de a napi viták után nem sok kedv marad. Nehéz így kezdeményezni is.
2022. dec. 9. 22:42
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Amit kihagytam és nagyon lényeges, hogy ha én megkérem valamire rögtön felháborodik hogy én hülyén gondolkodom (szo szerint igy mondja) Ha meg ő szól valamit akkor azon nyomban úgy kell cselekedni különben látszik hogy feszült lesz ha nem úgy van valami ahogy ő gondolja. Ez nem csak velünk van hanem az élet más területén is ilyen szerintem.
2022. dec. 9. 22:45
 2/18 anonim ***** válasza:
95%
Oké, a férjed egy pöcs, ez tiszta sor, de mi a kérdés?
2022. dec. 9. 22:49
 3/18 anonim ***** válasza:
90%

a férjed lassan eljut addig, hogy bántalmazóvá váljon.

tkp-en már most is az, verbálisan, lelkileg, érzelmileg bánt, kizsigerel, stresszel stb.

vagy bántja amúgy vmi, és rajtad tölti ki a feszkót, vagy eddig félreismerted, és ez a személyisége alapképlete.

és az a durva, h. visszaél a helyzettel, gondolom 3 kisgyerek mellett most nem tudsz dolgozni, nincs bevételed, csak amit utánuk kapsz, tehát gazdasági függőségben élsz.

hova tudnál menni 3 gyerekkel, el tudnád-e egyedül tartani őket???

azért beszél így veled, mert tudja, megteheti!

2022. dec. 9. 22:53
 4/18 anonim ***** válasza:
52%
Tudom, untig unalmas kérdés de ilyen volt gyerekek előtt is? Mert ha tudtad hogy ilyen akkor mégis mi az istennek kellett 3 gyerek?
2022. dec. 9. 23:54
 5/18 anonim ***** válasza:
23%

Akkor most írok én, mint (ezek szerint) pöts férj.

Nekem is vannak hasonló dolgaim mint a férjednek. Nálunk csak 1 gyerek van, de a feleségemnek ez a "kifogás" mindenre. Pl. amikor elteszi úgy mind a 2 kulcsot, hogy hetekig nincs meg. Persze jön a "holnap megkeresem", "mindjárt megkeresem". stb. Persze szeretem a rendet és az elején még türelmes vagyok, de amikor 2-3 hétig "keresi" na az már feldühít. Vagy másik példa, amikor lejárt kaják vannak a hűtőben. Mivel ő többet van otthon, így igazán kidobhatná ha valami lejárt. De ő még a büdöst sem érzi meg. Attól félek a gyereknek is lejárt kajákat ad, mert meg sem nézi a dátumokat sosem. Persze erre is kértem már nem 1x. A válasz mindig ugyanaz "nincs időm", " nem tarthatok mindent a fejemben" stb.

Tudom le leszek pontozva :)

2022. dec. 10. 00:12
 6/18 anonim ***** válasza:
62%

Milyen kompromisszumot akarsz kötni? Itt nincs ilyen, teljesen más a probléma.

A férjed lenéz és nem szeret. Szokásos: ő dolgozik, ő keres pénzt, te meg szerinte otthon lebzselsz, mert nem lát bele, hogy mit csinálsz. Fizetést nem kapsz érte, tehát nem ér semmit. Tudja, hogy úgy beszélhet veled, mint a kutyával, nem tudsz hova menni, főleg 3 gyerekkel.

Kapsz gyed-et még legalább? Babaváró, csok? Hitelek? Szüleiddel milyen a viszony? Kezdj el gondolkodni, hogy oldódó meg az életed egyedül, mert ebből 1000%, hogy válás lesz. Pont azért ilyen veled, mert szabadulna tőled, de nem dobhat utcára a három gyerekkel, viszont ha magadtól mész el, akkor te vagy a hibás.

Mondd meg neki, hogy válni akarsz. Itt volt eleged. De a gyerekeket a semmiből nem lehet eltartani, neked is dolgozni kell, keresned kell albérletet, vissza kell fizetned a hitelek rád eső részét, stb. Vagyis KÉNYTELEN LESZ kivenni a részét a gyereknevelésből. Választhat, hogy ezt milyen formában szeretné. A: nála maradnak a gyerekek, ez az otthonuk, nem kell kiszakadniuk a megszokott életükből, és a kedves férjed jól keres, legalábbis eddig, ugyebár... Te mész, fizetsz gyerektartást, és hétvégén elviszed őket láthatásra. B: váltott felügyelet, tehát egy hetet/hónapot nálad vannak, egyet nála, és senki nem fizet senkinek.

C variáció, tehát hogy te nyered a három pulyát, dob egy kis alamizsnát, aztán az se érdekli, hogy éltek-e még, miközben ő habzsolja az életet, mintha sose lett volna gyereke, az természetesen nem játszik, és nem is érdemes rajta gondolkodnia.

Aztán megnézheted a reakciót.

Valószínűleg ő pont arra játszik, hogy te egy bőrönd ruhával meg a gyerekekkel lelépsz, ő fizet maximum 50 ezret, innentől minden gondja letudva, és ha akar, megy láthatásra, ha nincs kedve, akkor minden hétvégén csajozik. Te meg ne nyígjál, te hagytad el, oldd meg egyedül.

Kicsit ébreszd már rá, hogy ő csak azért dolgozhat, mert te megoldasz helyette minden mást: háztartás, gyereknevelés. Gyerekei vannak neki is, ugyanúgy felelős értük. Még el is ítéli a bíróság, letöltendőre, ha nem hajlandó őket ellátni, és nem kapnak meg minden létszükségletet.

2022. dec. 10. 06:17
 7/18 anonim ***** válasza:
46%
Csak voltak jelei ennek. Gondolom alapból ilyen lenézős egoista szwmélyiség volt.
2022. dec. 10. 11:01
 8/18 A kérdező kommentje:
Igazábol az a kérdés hogy normalis-e, vagy csak időszakos ez az erzés. 5# én nem pontoztalak le, teljesen megertelen, ezert is irtam hogy kompromisszum hiánya esetleg a probléma. Van hogy ő is rám szól mert hajlamos vagyok elfelejtkezni dolgokról de fordítva ugyanez. Illetve nem mindegy a stílus amivel teszi az ember. Persze hogy akkor mar én is hamarabb robbanok. Ő ugy gondolja hogy ha én se segítek az ő dolgaiban (amiben nem is tudnek) amugy ez a minimum hogy nevelem a gyerekeket. De ki is jelentette hogy ez semmiség 3 kisgyerekkel. Nekem teljesen elásta magát. Saját lakásom az van, de nyilván másfél szobában nem a legideálisabb az élet 3 kisgyerekkel. Viszont annyira feszült a hangulat hogy ennél már bármi jobb azt érzem. A szüleim tudnának támogatni anyagilag. A ferjem is tudja ha akar, az más kérdés hogy semmi jóra nem számítok vele kapcsolatban.
2022. dec. 10. 20:58
 9/18 A kérdező kommentje:
Persze nem ez az álmom hogy 3 gyerekkel egyedül. De ami most van az is borzasztó. A legrosszabb az egészben hogy boldogan élhetnénk nyugalomban, de csak azt hallom hogy munka munka, nem ér rá, ha meg itthon vapami mondvacsináld ok hogy ki a dolga, illetve a lenézes hogy ezt is rosszul csinalom, ha a gyerek butasagot csinal az is mindig az én bajom. A sajat lakas egy dolog de a valosagban anyagilag az is bőven kevés, főleg manapsag...
2022. dec. 10. 21:01
 10/18 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy nem kellett volna 3 gyerek szülni ilyen embernek, ezzel már nem tudok mit csinálni. Eddig is ereztem benne furcsa dolgokat ez az ego és lenézés amivel rendelkezik minden határon kezd átmenni.. ilyen emberrel ugy érzem lehetetlenség együtt élni. Stresszel, lehúz, barmit csinálok attol kell felnem mibe köt bele... nagyon fáraszto...
2022. dec. 10. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!