Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem ezeket a munkákat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem ezeket a munkákat végzi el otthon. Szerinted ez sok, kevés, vagy átlagos?

Figyelt kérdés

(családi ház, 1 baba)

Bent: intézi a szemetet. Szombatonként ebédet főz, ritkán segít kivasalni az ingjeit. Gyerekkel esténként 20 percet játszik, segít fürdeni, elaltatja. Mosogatógépet ő szokta kipakolni.

Egyéb apró munkálatokat elvégez.

Kint: icipici kertet rendben tartja, fűnyírás, sövényvágás, járdát lesöpri.

2022. nov. 9. 22:39
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem kevés és átlagos egyszerre.

Egyenlő félnek kellene lennetek. Ugy tunik jogy valamit ami ra van osztva es muszaj neki, elvegez. Pedig a kezed ala kene dolgoznia. Ha faradt gsgy, ebedet fozni es nem csak szombaton. A gyerekkel valo husz lerc jatszas edeskeves. Mintha osszesen ennyi idore lenne szuksege.... vicc. Neki kellene igenye lennie ra hogy tobbet legyen vele

2022. nov. 10. 00:19
 12/50 anonim ***** válasza:
82%

10

Egy normális férj örömmel kivasalja nemcsak a saját, hanem a neje ingeit is.

2022. nov. 10. 01:32
 13/50 anonim ***** válasza:
64%

1. A gyerekkel játék nem házimunka. Pont úgy az ő gyereke, mint a tiéd. Az apai feladatok jórészét is te látod el, ha ő egész nap ennyit van vele. Egyáltalán el tudná látni teljes mértékben, ha veled történik valami?

2. Őfelsége dolgozik. Tudjuk. És...? Ha te nem lennél neki, akkor nem kéne dolgoznia? Vagy neked nem kell a gyed-et, a csp-t, a családi adókedvezményt beadni a közösbe?

Esetleges csok-ot vagy babavárót nem említve, amihez megint te adsz bele többet.

3. Úgy osszátok el, hogy nagy eséllyel ez marad a felállás akkor is, ha te is visszamész teljes állásba.

4. Szerintem itt a baba a döntő. Egy eszik-alszik nyugodt pici mellett bőven meg lehet oldani. De egy hasfájós, szepás vagy kétemberes mellett a wc-re eljutni is szervezést igényel. Az is emberfeletti, ha minden nap van étel az asztalon.

2022. nov. 10. 01:59
 14/50 anonim ***** válasza:
82%
Addig ez elég amíg te nem dolgozol. Onnantól kezdve viszont feleződhet a főzés, takarítás, kivéve ha te lényegesen kevesebbet dolgozol.
2022. nov. 10. 05:44
 15/50 anonim ***** válasza:
100%
Igazságos az lenne, ha a pár mindkét tagja kb ugyanannyi időt dolgozna, a munkahelyi és otthoni munkákat beleértve. A ti esetetekben is attól függ, hogy neked mennyi időd megy el munkával.
2022. nov. 10. 06:25
 16/50 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk a férjem egyedül a szemetet viszi le és kb 2 havonta ha már könyörgöm hogy segítsen akkor kiporszívózik. És ezzel bezárult a kör. Szóval nekem ez már bőven soknak számítana. De nyílván minden kapcsolatban más a normális.
2022. nov. 10. 06:54
 17/50 A kérdező kommentje:
A 20 perc játszás nem házimunka, de segítség nekem. Azért írtam, mert ez fixen az övé, akkor jut idő magamra. Fürdetéssel, altatással együtt 1 óra kb. Ezen kívül természetesen minden nap van vele egy kicsit, amikor van kedve, dögönyészi, meg odaadhatom neki pár percre bármikor, de alapvetően ezen kívül én vagyok a babafelelős.
2022. nov. 10. 07:06
 18/50 A kérdező kommentje:

A kérdést egyébként azért írtam ki, mert barátnőmmel arról beszélgettünk, hogy mit csinál otthon a párunk, és legnagyobb meglepetésemre teljesen eltért az álláspontunk azzal kapcsolatban, hogy mi elég. Kíváncsi voltam, hogy szerintetek egy átlag férjhez képest ő hol áll a skálán.

Barátnőm el volt ájulva, hogy micsoda férfi, aki ennyit segít.

Az én állásfoglalásom az volt, hogy nekem ez elég, szerintem kb.igazságos, már amennyire ezt lehet mérni, vagy összehasonlítani, de azért nem olyan hajjde rengeteg. Ő orvos, elég kemény a munkája bent is, de azért nem hiszem, hogy keményebb, mint az enyém :D legalább ő éjjel alszik. A mosás, főzés, vasalás, takarítás és a baba nekem tökéletesen kitöltenék a 24 órát, ha olyat csinálok, amihez épp kedvem van (pl süti sütés, tornázás, lakás dekor), akkor már valami biztosan úszik.

2022. nov. 10. 07:36
 19/50 anonim ***** válasza:
28%

Te 0-24 ben otthon vagy? Akkor szerintem bőven elég. Ne mondjátok már hogy egy csecsemő ellátása felér egy orvosi praxissal. A kertet is ő csinálja, szerintem ez tök nagy munka.

Ha te is dolgoznál, akkor igen, jobban be kéne szállnia, úgy hogy kb egyenlően legyen elosztva, figyelembe véve a gyerek körüli, a háztartási teendőket és azt hogy kinek mennyire időigényes/kimerítő a munkája.

Amúgy nem tudom mit lehet egész nap a háztartásban pöszmögni. Ha sok munkát ad a ház akkor dobjatok ki pár csetreszt hogy ne kelljen egész nap portalanítani.

Nekem nem lenne pofám otthon ülő anyukaként elvárni hogy a másik a munka mellett még a haztartás felét is ellássa.

2022. nov. 10. 08:02
 20/50 A kérdező kommentje:

19, te miről beszélsz? Pöszmögni a háztartásban egy baba mellett? Az ebédet átlagosan 3 etapban tudom megfőzni, a vasalásnál legalább 2x ki kell húzni a vasalót, legalább a mosógép indítás megy egy körben is :D a portörlés max heti 1x működik, de inkább 2 hetente...

Vagy neked nem volt még babád? Attól, hogy a munkája fontos, egyértelműen nem fárad el annyira, mire hazaér, mint én, ez tény.

De mint mondtam, én ezzel teljesen elégedett vagyok, barátnőm mondta, hogy az ő férje csak a szemetet viszi ki, meg heti 1x elviszi a gyereket a játszótérre, és ennyi, neki már ez is oké volt.

2022. nov. 10. 08:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!