Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házastársatok a tökéletes partner? Testileg és lelkileg.
,, A férfi és női szerepek esszencializálása azt a jelenséget írja le, amikor az állítjuk, hogy egy biológiai nem, egy férfi vagy egy nő, veleszületett természettel rendelkezik, amiből egyenesen adódik, hogy bizonyos szerepeknek meg kell és meg tud felelni.
Mikor olyan mondásokat hallunk, hogy a nők természetüknél fogva gondoskodóak, szelídek, érzelmesek, könnyebben követik a szabályokat, a férfiak pedig irányító személyiségek, nehezen fejezik ki az érzéseiket vagy racionálisak, akkor biztosan tudhatjuk, hogy esszencializációval van dolgunk.
Ezeket az esszencializáló kijelentéseket sokan és gyakran használják arra, hogy arról érveljenek, miért a nők feladata elvégezni a házimunkát, miért a nők töltenek több időt a gyerekekkel, sőt arra is, hogy például miért van sokkal kevesebb nő vezető pozíciókban a munkahelyeken.
Eszerint a logika szerint, a nők génjeibe van kódolva, hogy rendszeretőek, hogy jobb az esztétikai érzékük, hogy szeretik a rendet a háztartásban, szeretik a gyerekeket és természetüknél fogva képesek gondoskodni róluk. Mindezek a tulajdonságok miatt pedig „természetes”, hogy a nők végeznek olyan, sokszor láthatatlanul maradt munkákat, mint amilyen a házimunka, és a gyereknevelés, hiszen az esszencializáló gondolkodás szerint a nők nemcsak alkalmasak, de vágynak is ezekre a szerepekre.
Ugyanezek miatt az esszencializáló nézetek miatt a társadalom a férfiaktól nem várja el ezekben a „nőiesnek” tartott feladatokban való részvételt, hiszen a patriarchális társadalomban a férfiak feladata elsősorban a bérmunka elvégzése, a család fenntartása, ahol a nekik tulajdonított személyiségjegyeket (pl. racionalitás, vezetői képesség, erő, stb.) kamatoztatni tudják.
A nemi esszencializmus értelmében tehát a biológiai nemektől függően, velünk született tulajdonságaink alapján jobban vagy kevésbé vagyunk alkalmasak bizonyos feladatok elvégzésére, és ezáltal bizonyos társadalmi szerepek betöltésére"
Micsoda intelligens ember vagy. Valaki leírja, hogy miért hibás az állításod, erre te elkezdesz személyeskedni, illetve további ostobaságokat állítani.
1. Megnézném én, hogy mondjuk hány 70 kilós férfi cipel fel a 3.ra egy sütőt...
2. Nem lakik mindenki a harmadikon+ létezik ugye lift is csomó helye
3. Az én férfi párom sem tudná bekötni a sütőt, egyszerűen mert hidegen hagyja az egész
4. Léteznek szakemberek akik megoldják ezeket a problémákat, akkor minek vesződne vele bárki? Ki a fenét érdekel, hogy fel tudja-e cipelni a sütőt😀 Jézus.... Gondolom nem minden egyes nap kell sütőt cipelni, hogy ez akkora elképesztő teljesítmény legyen, plusz nagyban hozzájáruljon egy család mindennapjához.
5. Én nő vagyok, simán fúrok-faragok, szerelek, komolyan akkora tehetség kicserélni egy villanykörtét? Ami meg nem megy, ahhoz szakember hívok. Pont ahogy az én kedves párom is
Ugyan már. A hormonok igenis sok mindenért felelősek. Vagy pl. az ösztön kifejezés is téves? Nem minden férfi tesztoszeronnal túlfűtött agresszív állat, ahogy nem minden nő gondoskodó családcentrikus. A férfiak is hordoznak nőies jellegeket, de nőknis férfiasakat csak kinél több, kinél kevesebb jelenik meg ezekből.
A feminizmus során inkább arra hívhatnák fel a nők a figyelmet, hogy milyen értékes tulajdonságokkal rendelkeznek, melyekkel a férfiak kevésbé. Az erősségeikre, melyekben legyűrik a férfiakat. Nem szégyen nőnek lenni, hanem kiváltság. De ha mindig a férfiakat húzzuk le, mert mocskos állat mind, attól még nem lesznek jobbak.
Az hogy a nők vannak többet a gyerekekkel szintén a biológiának köszönhető. Ugyanis nekik van emlőjük...na de most ezt komolyan magyarázzam? Bármit meg lehet tagadni, de a biológiát nem. Ettől persze még vannak nők, akik nem értenek a gyerekekhez és férfiak is, akik jól bánnak velük.
46-48. Légyszi, menjél már át inkább egy vér feminista oldalra. Én felviszem a sütőt, be is kötöm, emellett tudok főzni, programozni, autót szerelni, és még sorolhatnám három oldalon keresztül. Gondolom óriási baj, hogy nem kell hívni egy "szakembert" egy fél órás munkára 30EFt-ért. H eg jössz azzal hogy a férfi megkeresi rá a pénzt, akkor megnyugodhatsz, azt a pénzt én is megkeresem. Bőven képes vagyok arra mint egy nő( leszámítva a biológiából adódó különbségekből adódó dolgokat), de akkor is azt mondom, hogy a nő nem egyelő a férfival és fordítva, és ez így jó. Ne csináljál már a nőkből mártírt a férfiakból meg ördögöt. Magasról lesz*rja mindenki a te életed és gondolkodásodat. A világ nőkből és férfiakból áll a sajátságos preferenciáik szerint. Szerencsére a nők is és a férfiak is ismerik hogy mitől azok amik.
"ki tudja felcipelni az 50 kilós sütőt a harmadikra, mert merem állítani, hogy a legtöbb férfi sem lenne képes rá."
A férfiakra jellemző dolog a probléma megoldás, bár ebben a kiherélt világban ez már nem divat. Szóval ebben igazat adok! Inkább az a probléma, hogy a mai nőknek és férfiaknak gőze sincs már róla, mit jelent annak lenni. Sebaj, ez már nem az én problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!