Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen legyen a kassza házásság után?
Nemsokára lesz a polgári esküvőnk a párommal. Eddig még nem éltünk együtt, közös háztartásban.
A lakást bérelni fogjuk.
Párom IT szférában dolgozik, én óvónő vagyok. Jóval többet keres nálam.
Ilyen szituációban működhet a közös kassza?
Nemsokára leülünk erről beszélni, de addig is gondoltam begyűjtök néhány tapasztalatot.
Köszönöm annak, aki megosztja a sajátját.
A férfi kezelje a pénzt, pláne, hogy ő keres többet.
(Minden IT-s pasi óvónőt dug? Egy csomó kérdésnél és válasznál ez a felállás.)
Nyitottunk egy közös számlát, oda kapjunk mind a ketten a fizut és költjük.
Alapvetően erőn alul vásárolunk, saját magunknak kb semmit, de ha mégis veszünk valami nagyobbat elmondjuk előtte.
Pl ha ő vesz 10e forintért egy farmert kétévente meg én a bicóhoz valami kiegészítőt 5e forintért évente.
Igen, sajnos úgy alakult, hogy nem éltünk együtt (részben a szüleim miatt). Voltak közös nyaralások,vettünk dolgokat a lakásra. Főleg ő fizetett. Én néha bevásároltam, mikor nála maradtam.
Amikor ragaszkodtam hozzá, hogy én fizetek, akkor belement. De sosem volt olyan, hogy számolgattuk ki fizetett utoljára, stb.
Részéről nem lesz gond a közös kasszával, már beszéltünk róla, csak nem alaposan. Nekem van kis félelmem, hogy kevesebbet keresek. Bár nem vagyok egy nagy pénzszóró (ő sem), de azért a közös kasszából kicsit kényelmetlen lenne, pl. manikűrre költeni. Bár az a gyanúm, hogy ez a probléma csak az én fejemben van.
A nők könnyen dobálóznak közös kasszával, főleg, amikor a férfi keres többet. >:)
Te is!
"kicsit kényelmetlen lenne, pl. manikűrre költeni. "
Gondolom, eddig is költöttél. Akkor mi a probléma?
Esküvő előtt is volt egy közös kártyánk, mind a ketten raktunk rá pénzt. Abból fizettük az albit, rezsit, közös bevásárlásokat.
Nagyon utálom az aldi-t, lidl-t, asszony sajnos néha beugrik oda és ami még rosszabb visz engem is.
Én sosem veszek ott semmit, ő is csak magának, mert nem eszek belőle.
Mindenhol máshol egyből nyújtottam a közös kártyát a pénztárosnak, azokban a boltokban nem.
Kb 2-3 ilyen után nagyon kiakadt, hogy akkor mégis hogyan képzelem el a közös kasszát/jövőt esküvő után, ha nem vagyok hajlandó abból venni neki a dolgokat.
Nagyon kérdőn néztem rá, majd leesett.
Nem azért nem fizetek ott, mert csak magának vesz dolgokat, és sajnálnám vagy valami, hanem én nem vagyok hajlandó pénzt adni ezeknek a boltoknak.
Az hogy ő kifizeti, megveszi nem érdekel alapvetően, de ne várja el tőlem, hogy bármit veszek ott vagy kifizetem ott a dolgokat. Ezt úgy elfogadta, szerencsére ha megy is már engem nem visz
Mivel ő is informatikus így ilyenre számíthatsz.
Nem feltétlenül aldi/lidl, de ki tudja.
Már miért ne lenne normális?!
Retek boltok amikben már számtalanszor csalódtam, mert konkrétan az összes termékük életveszélyes és vagy ipari hulladék.
Arról nem tehetek, hogy felismerem az összefüggéseket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!