Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Milyen legyen a kassza házássá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen legyen a kassza házásság után?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz a polgári esküvőnk a párommal. Eddig még nem éltünk együtt, közös háztartásban.

A lakást bérelni fogjuk.

Párom IT szférában dolgozik, én óvónő vagyok. Jóval többet keres nálam.

Ilyen szituációban működhet a közös kassza?

Nemsokára leülünk erről beszélni, de addig is gondoltam begyűjtök néhány tapasztalatot.

Köszönöm annak, aki megosztja a sajátját.

2022. ápr. 1. 22:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
39%

A férfi kezelje a pénzt, pláne, hogy ő keres többet.

(Minden IT-s pasi óvónőt dug? Egy csomó kérdésnél és válasznál ez a felállás.)

2022. ápr. 2. 08:23
 12/19 nemaRendőrség ***** válasza:

Nyitottunk egy közös számlát, oda kapjunk mind a ketten a fizut és költjük.

Alapvetően erőn alul vásárolunk, saját magunknak kb semmit, de ha mégis veszünk valami nagyobbat elmondjuk előtte.

Pl ha ő vesz 10e forintért egy farmert kétévente meg én a bicóhoz valami kiegészítőt 5e forintért évente.

2022. ápr. 2. 09:26
 13/19 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos úgy alakult, hogy nem éltünk együtt (részben a szüleim miatt). Voltak közös nyaralások,vettünk dolgokat a lakásra. Főleg ő fizetett. Én néha bevásároltam, mikor nála maradtam.

Amikor ragaszkodtam hozzá, hogy én fizetek, akkor belement. De sosem volt olyan, hogy számolgattuk ki fizetett utoljára, stb.

Részéről nem lesz gond a közös kasszával, már beszéltünk róla, csak nem alaposan. Nekem van kis félelmem, hogy kevesebbet keresek. Bár nem vagyok egy nagy pénzszóró (ő sem), de azért a közös kasszából kicsit kényelmetlen lenne, pl. manikűrre költeni. Bár az a gyanúm, hogy ez a probléma csak az én fejemben van.

2022. ápr. 2. 09:50
 14/19 anonim ***** válasza:
39%

A nők könnyen dobálóznak közös kasszával, főleg, amikor a férfi keres többet. >:)

Te is!

2022. ápr. 2. 10:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"kicsit kényelmetlen lenne, pl. manikűrre költeni. "

Gondolom, eddig is költöttél. Akkor mi a probléma?

2022. ápr. 2. 12:31
 16/19 nemaRendőrség ***** válasza:
0%

Esküvő előtt is volt egy közös kártyánk, mind a ketten raktunk rá pénzt. Abból fizettük az albit, rezsit, közös bevásárlásokat.

Nagyon utálom az aldi-t, lidl-t, asszony sajnos néha beugrik oda és ami még rosszabb visz engem is.

Én sosem veszek ott semmit, ő is csak magának, mert nem eszek belőle.

Mindenhol máshol egyből nyújtottam a közös kártyát a pénztárosnak, azokban a boltokban nem.

Kb 2-3 ilyen után nagyon kiakadt, hogy akkor mégis hogyan képzelem el a közös kasszát/jövőt esküvő után, ha nem vagyok hajlandó abból venni neki a dolgokat.

Nagyon kérdőn néztem rá, majd leesett.

Nem azért nem fizetek ott, mert csak magának vesz dolgokat, és sajnálnám vagy valami, hanem én nem vagyok hajlandó pénzt adni ezeknek a boltoknak.

Az hogy ő kifizeti, megveszi nem érdekel alapvetően, de ne várja el tőlem, hogy bármit veszek ott vagy kifizetem ott a dolgokat. Ezt úgy elfogadta, szerencsére ha megy is már engem nem visz

Mivel ő is informatikus így ilyenre számíthatsz.

Nem feltétlenül aldi/lidl, de ki tudja.

2022. ápr. 2. 13:19
 17/19 anonim ***** válasza:
#16 Mi is informatikusok vagyunk a párunkkal, elég sok informatikus ismerőssel. Szerintem ez a te hóbortod, a többségnek nincs hasonló ellenérzése...
2022. ápr. 2. 13:24
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
16os,keress fel egy pszichológust mert ez nem normális...
2022. ápr. 3. 20:06
 19/19 nemaRendőrség ***** válasza:

Már miért ne lenne normális?!

Retek boltok amikben már számtalanszor csalódtam, mert konkrétan az összes termékük életveszélyes és vagy ipari hulladék.

Arról nem tehetek, hogy felismerem az összefüggéseket?

2022. ápr. 3. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!