Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségem levágta rövidre a haját, nekem nem tetszik. Mit lehet tenni?
Mielőtt nekem esik itt mindenki, szeretném megjegyezni a következőket: nem kell tőlem engedélyt kérni semmire, a feleségem nem a tulajdonom, azt csinál, amit szeretne. A kérdés nem erre vonatkozik.
Már az ismerkedésünk alatt tudta, hogy nekem a hosszú haj tetszik, egy dús göndör hajjal engem le lehet venni a lábamról. Utóbbi időben kérdezgette, hogy mit szólnék, ha levágná a haját. Mondtam neki, hogy én nagyon szeretem a mostani frizuráját, és én nagyon örülnék, ha hosszú maradna.
Most beállított rövid hajjal, a válla fölé ér. És azért csak eddig vágatta le, mert a fodrász beszélte le arról, hogy egyszerre túl drasztikus legyen.
Kérdezte, hogy tetszik-e. Nyilván nem mondtam neki, hogy szerintem nem áll neki jól, de azért meg se tudtam őszintén dicsérni.
Hülyén hangzik, de most nem annyira vonzó számomra, mint előtte. Zavar egy kicsit, hogy mindenki más véleménye jobban érdekelte, mint az enyém. Nyilván nem arról van szó, hogy miattam nem vághatná le, de én pl azért nem növesztek hosszú szakállat, mert neki nem tetszik, és neki szeretnék vonzó lenni.
Más volt már hasonló helyzetben? Mit lehet csinálni? Hogyan lehet megmondani, hogy nekem jobban tetszett amúgy anélkül, hogy sértődés lenne? Egyszerűen jobban vonzódok a hosszú hajhoz, és most nem tudok hozzá úgy vonzódni. (nyilván most nem arról van szó, hogy ha betegség miatt megkopaszodna, kiszeretnék belőle, kérlek, ne forgassátok ki a szavaimat. itt egy tudatos döntésről van szó)
Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalatotokat.
Én is vágattam a hosszú hajamat fülig, kb egyik pillanatról a másikra. És magam miatt. Pont nem érdekel, hogy a hossza milyen, ha jól érzem magam, kb a hajam észre sem veszed, mert lehengerel minden másom.(utoljára vállig erő barna hajjal mentem el, és rövid szőkén mentem haza)
Most csak szokatlan neked, de ha ő boldogabb lesz ezzel a frizurával, érts nem fogja bánni, akkor újra tetszeni fog neked, mert szuperül hat egy ilyen frissítés(olcsobb, mint egy teljes új ruhatár, táska had és cipő had😊) Ha megbánja, akkor úgyis visszanöveszti, és mehetsz shoppingolni.
Mondjuk az érdekes, hogy végig csak "én, én, én" a fontos ebben a sztoriban. Neked nem tetszik, te nem találod vonzónak, téged csak hosszú hajjal vesz le a lábadról, csak te örülnél, ha nem lenne rövid stb.
Beszéltél már vele, hogy miért vágatta le, mit érez?
Szerintem elég drasztikus a hirtelen rövid haj, lehet régóta vágyott rá és korábban sose merte, mert esetleg nem volt elég önbizalma, félt volna hogyan fog kinézni, de attól még erre vágyott. Változtat is az arc karakterén, újdonság, ha egész életében ugyanolyan haja volt, akkor ez egy nagy felüdülés lehet, motiváció, hogy megéri változtatni, kipróbálni új dolgokat. Meg persze ezerszer könnyebb kezelni egy rövid hajat.
Maradjunk annyiban, hogy talán 1% nak áll jól a rövid haj. Meg a lezbikus bikáknak.
Én anno megmondtam a bnőmnek mikor levágatta szintén ilyenre hosszúból, hogy nem illik az arcszerkezetéhez. De ő volt annyira értelmes, hogy megértette és belátta.
A feleséged úgy néz ki leszarja az igényeid, kezdésnek szerintem jöhet a hosszabb szakáll hátha észreveszi magát.
Szerintem nyugodtan mondd meg neki őszintén, de azért kedvesen, hogy neked így nem olyan vonzó, szerinted a hosszabb haj szebb rajta stb.
De azért pár dolgot vegyél figyelembe:
-mi nők is szeretünk néha kísérletezni, játszani a külsőnkkel, nincs ebben semmi tragédia. Kipróbálunk más sminket, más frizurát, más ruhákat stb. Ettől nem kell befosnod, de nyugodtan kimondhatod a véleményed.
-A hosszú haj tényleg néha elég macerás tud lenni, lehet hogy ideiglenesen elege lett belőle, hogy mennyit kell foglalkozni vele.
Pl. Próbáld azt elképzelni, hogy a feleséged miatt hosszú szakállat kell növesztened, mert neki csak az tetszik. A szakállad aztán folyton belelóg a kajába, nem tudsz tőle fogat mosni, begyűjti az összes koszt, fésülgetni meg basztatni kell minden nap, különben ki se tudsz menni az utcára anélkül, hogy ne röhögnének ki.
Nem teljesen ugyanaz, de nagyon hasonló. Egy idő után eleged lesz és le akarod nyírni az egészet a francba.
Plusz neked nyilván sosem volt hosszú hajad, így el se tudod képzelni, mennyi időt és energiát kell rászánni, hogy normálisan nézzen ki.
Ne legyél töketlen!
és ha rákos lenne és kihullana a haja?
ne légy már dedós.
ha pusztán a rövid haja miatt kevésbé vonzó, akkor te hajfetisiszta vagy és a loboncába voltál szerelmes.
Mondhatnám viccesen, hogy cseréljünk. Nekem meg pont hogy még jobban tetszene a feleségem rövid hajjal, ő viszont nagyon nem akarja rövidre vágatni. (Váll fölé érő egyébként már volt neki, de azt én nem nevezem rövidnek)
Egyébként meg ennyi változtatás csak bele kell hogy férjen egy kapcsolatba. Nem lett se kopasz, se bármilyen más szempontból extrém a kinézete. Neked meg jogod van ahhoz, hogy őszintén, de nem sértően megmondd neki a véleményedet.
Várni lehet, hogy visszanőjön.
Majd minden nő megjátsza ezt egyszer, főleg, mikor valami lelki baja van.
A legtöbben visszanövesztik, ha más nem azért, hogy a pasik újra előre kinyissák nekik azt az ajtót amit így simán rájuk engednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!