Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségem levágta rövidre a haját, nekem nem tetszik. Mit lehet tenni?
Mielőtt nekem esik itt mindenki, szeretném megjegyezni a következőket: nem kell tőlem engedélyt kérni semmire, a feleségem nem a tulajdonom, azt csinál, amit szeretne. A kérdés nem erre vonatkozik.
Már az ismerkedésünk alatt tudta, hogy nekem a hosszú haj tetszik, egy dús göndör hajjal engem le lehet venni a lábamról. Utóbbi időben kérdezgette, hogy mit szólnék, ha levágná a haját. Mondtam neki, hogy én nagyon szeretem a mostani frizuráját, és én nagyon örülnék, ha hosszú maradna.
Most beállított rövid hajjal, a válla fölé ér. És azért csak eddig vágatta le, mert a fodrász beszélte le arról, hogy egyszerre túl drasztikus legyen.
Kérdezte, hogy tetszik-e. Nyilván nem mondtam neki, hogy szerintem nem áll neki jól, de azért meg se tudtam őszintén dicsérni.
Hülyén hangzik, de most nem annyira vonzó számomra, mint előtte. Zavar egy kicsit, hogy mindenki más véleménye jobban érdekelte, mint az enyém. Nyilván nem arról van szó, hogy miattam nem vághatná le, de én pl azért nem növesztek hosszú szakállat, mert neki nem tetszik, és neki szeretnék vonzó lenni.
Más volt már hasonló helyzetben? Mit lehet csinálni? Hogyan lehet megmondani, hogy nekem jobban tetszett amúgy anélkül, hogy sértődés lenne? Egyszerűen jobban vonzódok a hosszú hajhoz, és most nem tudok hozzá úgy vonzódni. (nyilván most nem arról van szó, hogy ha betegség miatt megkopaszodna, kiszeretnék belőle, kérlek, ne forgassátok ki a szavaimat. itt egy tudatos döntésről van szó)
Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalatotokat.
"nem kell tőlem engedélyt kérni semmire, a feleségem nem a tulajdonom, azt csinál, amit szeretne."
nem is értem, hogy ezek után mi a kérdés.
" anélkül, hogy sértődés lenne?2
Egy ilyen egyszerű dolgot képtelen vagy a saját feleségeddel megbeszélni?
Mondd el neki őszintén, hogy neked ez rosszul esett. Csinálni nem nagyon tudsz semmit, az ő haja, azt csinál vele, amit akar. Max. ha szeret téged, akkor figyelembe veszi a kérésedet.
Vigasztalásul: van, akinek a feleségén van 100 kiló túlsúly, és semmi áron el nem kezdene fogyni belőle. Ehhez képest egy kis haj... majd visszanő.
Kompromisszum?
Szépen megbeszélitek ezt, mint egy normális felnőtt pár, hogy neked nem vonzó, de nem akarsz parancsolgatni sem, úgyhogy felajánlod, hogy megpróbálod megszokni aztán vagy megy, vagy nem. Mondjuk nekem személyszerint ez nem lenne akkora tragédia, ha látom, hogy boldog ettől a párom, a vonzódás pedig nem egy frizurán múlik, ez annyira jelentéktelen.
4-es, te idióta. A rövid haj hol egyenlő az ápolatlansággal????
Csak pár pasi beteg agyában az.
Először is, nekem első a férjem véleménye. Ha nem tetszik neki, nem vágatom le.
Második először is, miért ne mondhatnád meg, hogy nem tetszik? Ennyi csak férjen már bele egy házasságba.
Sokat nem tehetsz. Megmondod, hogy nem tetszik, megvárod, hogy megnőljön, és megkéred, hogy ne vágassa le máskor. Megpróbáltok keresni valami olyan frizurát, ami mindkettőtöknek tetszik.
Én sokat küzdök a hajammal, mert végtelenül idegesit
A párom hasonlóan vélekedik a rövid hajról, mint te. Hogy őt idézzem, váll fölött fiús.
Én a fonással küszöböltem ki, több, kevesebb sikerrel a dolgot. Így nem zavar, nem csikál, nem lóg oda mindenhova. De lényegesen több így is a macera, mint rövid hajjal.
Csak azért írtam le, mert vannak olyan barmok, mint a 4es,aki szerint a rövid haj azért kell, mert az anyjától így látta a nő.
Azt leírták mit tehetsz. Megvárod míg meg ő újra a haja. Addig átbeszélhetitek, hogy neked ez a frizura nem jön be és kitalálhattok valami kompromisszumos megoldást. Gyanítom a párod se csak a poén kedvéért vágatta le.
Találjátok ki, mi az ami neked is tetszik és neki is kényelmes.
Nem hiszem, hogy a te véleményeddel ne foglalkozott volna, inkább ő akart rövidebb hajat.
Engem nem érdekelne a párom, mit mondd, mekkora legyen, ha én rövidet szeretnék. Az én hajam, én viselem, nehogy már ilyenben kompromisszumot kelljen kötni bárkivel is.
Sajnálom, hogy neked a vonzalom a haj hosszúságán múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!