Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Amíg a feleségem volt háztartá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amíg a feleségem volt háztartásbeli addig közös a kassza, de most hogy én vagyok háztartásbeli, már ő osztja be a pénzt? Szerintetek jogos ahogy viselkedik?

Figyelt kérdés

Feleségem több mint 3 évig volt háztartásbeli, ezalatt sose volt kérdés h azt vesz magának amit akar. El is költötte szépen folyamatosan ruhákra, lakberendezésre, stb, túl sok tartalékunk nem is maradt.

Most fordult a kocka elvesztettem a munkahelyem tavasszal, ő időközben talált munkát. Én úgy néz ki egy ideig nem találok, ezért elkezdtem tanulni, addig háztartásbeliként, csinálok itthon mindent, hozom viszem a gyerekekeket stb, szóval neki alig van dolga. Ez egyébként annyira elviszi az időmet h tanulni már csak este tudok nekiállni, amíg ő a kanapén sorozatot néz. Ez legalább egy évig így lesz.

A gond csak az, h most hirtelen spórolós lett, ha magamnak akarok valamit venni, veszekedni kezd. Teljesen beosztja a pénzt és kb zsebpénzt ad nekem. Hiába mondom neki, h 3 évig a fizetésem negyedét elköltötte magára, nem igazán hatja meg. Én értem h a mostani helyzet nem olyan és jobb beosztani csak nem tartom fairnek.

2020. szept. 3. 20:12
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
21%
#30 Azert ne mondjuk mar h 540+300=840bol olyan rosszul eltek volna..., ok hogy nem kirivoan magas de nem is alacsony.
2020. szept. 22. 16:08
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

"Azert ne mondjuk mar h 540+300=840bol olyan rosszul eltek volna..., ok hogy nem kirivoan magas de nem is alacsony."

Igen, annyira nem kirívóan magas, hogy 100e ft-os táskákra telljen belőle. Ès akkor akkor ne is beszèljünk, hogy nem is volt ennyi bevètelük, mert korábban csak a fèrj dolgozott, pont erről szól a kèrdès is. Na az 540-ből nèzve pláne vetítèsnek tűnik.

2020. szept. 22. 17:56
 33/41 anonim ***** válasza:
54%
A feleség nem dolgozott mikor Ő 540-et keresett, plusz az a 100-as. Gyerekkel együtt, mondjuk 4-üknek nem sok, ebből nem nagyon tudta az asszony a pénzt szórni. Szerintem csak a kérdező látja máshogy a dolgokat, amióta fordult a kocka.
2020. szept. 22. 19:25
 34/41 anonim ***** válasza:
20%
Ne felejtsük már el, hogy nemrég még nem volt ilyen drága az élet.
2020. szept. 22. 22:21
 35/41 anonim ***** válasza:
77%
Annyival nem drágult, hogy ebben a kèrdèsben befolyásoló tènyező legyen.
2020. szept. 22. 22:38
 36/41 anonim ***** válasza:
22%
De. Pont hogy az utóbbi két évben rengeteget drágult
2020. szept. 22. 22:49
 37/41 anonim ***** válasza:
65%

ÉS ez mot hogy jön ide? AZ élet minden évben drágul, az infláció minden évben utolér, de azért ne sírd tele a párnádat, hogy ezt megtudtad.

Meg az érved most tulajdonképpen mi mellett áll? Azt ugye tudod, hogy az élet -amiért egy válság elején állunk konkrétan-, valószínűleg tovább drágul... Magyarul saját magad is aláírod, hogy talán nem ilyenkor kéne nyaklónélkül költeni mint a meszes.

2 éve még nem volt korona meg válság, most meg van. 2 éve még nem ennyire volt bizonytalan a jövő, most meg igen. Leírja, majd megérveli. :D Komolyan csak mosolygok. :))

1. Egyébként meg sorry, de joga van a családeltartónak dönteni ha spórolni kell.- Ha az ő fizetéséből élnek. Kérdező, neked is jogod volt.

2. Mellesleg valóban más 300-ból élni 4-en mint 540-ből eltartani egy családot.

3. Valóban bizonytalanabb a helyzet mint nemrég.

4. Ha nem tetszik keress munkát, és tanulj mellett (emberek és én is ezt teszem, képesek rá) ;)

2020. szept. 23. 22:22
 38/41 anonim ***** válasza:
33%
Az hogy épp csak néhány éve 540sokkal többet ért de tényleg aránytalanul sokkal mint most. hivatalosan nincs infláció de a pénz reálértéke lezuhant.tehát pár éve még tényleg tudtak dőzsölni abból a pénzből.
2020. szept. 23. 22:30
 39/41 anonim ***** válasza:
41%

A pénz, mit olyan önmagában MIDNEN évben inflálódik. Minden drágul évente általánosan 1-2%-ot.

Mellesleg ugyanazt írod, mint én amúgy, pontosan erről van szó: korábban lehet megtehették, hogy akár "dőzsölnek" is, DE azóta megfordult a világ és a helyzetük, ugyanis majdnem fele annyi a családi kassza (!..).

ÉS Ne röhögtessetek már, hogy nettó 300-ból tartanak el egy 4 tagú családot? Én keresek annyit, és nekem 0 gyerek van, nem 2-3 eltartott. Én is idegbeteg lennék az asszony helyében. ;)

2020. szept. 23. 22:38
 40/41 anonim ***** válasza:

"Az hogy épp csak néhány éve 540sokkal többet ért de tényleg aránytalanul sokkal mint most."

Ez erős túlzás. Ès feltètelezem nem èvekig ennyit keresett, ez az összeg az utolsó időkre tehető. "Pár ève" biztos, hogy kevesebb volt.

Ès bocs, de 2-3 ève ennèl valamivel több volt a bevètelünk, igaz 3 gyerekkel nem 2-vel, de marhára nem dőzsöltünk. Megvolt mindenünk persze, de attól marha messze álltunk, hogy luxuscikkeket halmozzunk fel.

2020. szept. 23. 22:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!