Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Amíg a feleségem volt háztartá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amíg a feleségem volt háztartásbeli addig közös a kassza, de most hogy én vagyok háztartásbeli, már ő osztja be a pénzt? Szerintetek jogos ahogy viselkedik?

Figyelt kérdés

Feleségem több mint 3 évig volt háztartásbeli, ezalatt sose volt kérdés h azt vesz magának amit akar. El is költötte szépen folyamatosan ruhákra, lakberendezésre, stb, túl sok tartalékunk nem is maradt.

Most fordult a kocka elvesztettem a munkahelyem tavasszal, ő időközben talált munkát. Én úgy néz ki egy ideig nem találok, ezért elkezdtem tanulni, addig háztartásbeliként, csinálok itthon mindent, hozom viszem a gyerekekeket stb, szóval neki alig van dolga. Ez egyébként annyira elviszi az időmet h tanulni már csak este tudok nekiállni, amíg ő a kanapén sorozatot néz. Ez legalább egy évig így lesz.

A gond csak az, h most hirtelen spórolós lett, ha magamnak akarok valamit venni, veszekedni kezd. Teljesen beosztja a pénzt és kb zsebpénzt ad nekem. Hiába mondom neki, h 3 évig a fizetésem negyedét elköltötte magára, nem igazán hatja meg. Én értem h a mostani helyzet nem olyan és jobb beosztani csak nem tartom fairnek.

2020. szept. 3. 20:12
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit kerestél te ès mennyit most a feleséged?
2020. szept. 4. 00:08
 12/41 A kérdező kommentje:

én 540-et kerestem a feleségem 300e keres

plusz van egy kis passzív bevételünk, 100e Ft

én megértem h spórol, engem csak a mentalitás zavar. venni akarok magamnak vmit 150e-ért, erre jön a válasz, majd év végén visszatérhetünk rá. közbe neki több 100e Ftos táskája is van, meg drága ruhák, cipők, be se lehet csukni a szekrényt. ha mondom neki h adjunk el belőle párat akkor csak nevet, meg jó, majd..

nem nagyon lehet vele erről beszélgetni, legutóbb is a veszekedést azzal zárta le, h ha annyira szükségem van vmi kacatra, akkor menjek el a mekibe dolgozni. úgy h a sok házimunka, tanulás mellett nyilván nincs rá időm. egyébként ez is a bajom: beszélgettünk róla és úgy látom annyira szívesen nem térne vissza a régi kerékvágásba (ezt mondjuk csak sejtem), tehát nem erőlteti, h nekem is legyen munkám.

másrészt kicsit megalázónak tartom ezt a "zsebpénz" dolgot, én értem h a legtöbb háztartásban így működik és a háztartásbeliek nagyrésze így kapja a pénzt, de akkor is. hónap elején kapok 20e Ft-ot és annyi. ő is ugyanennyit vesz ki magának persze, szóval igazságos, csak hát semmire sem elég.

2020. szept. 4. 11:59
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, értem én, hogy mi zavar, de közel fele annyi fizuból azért nem furcsa, hogy nem akarja, hogy 150 ezerért vegyél valamit, miközben néha mármár világvége hangulat van.

A több száz ezer forintos cuccai nyilván akkor lettek véve mikor jobban ment a szekér.

Az más kérdés, hogy, ha ugyanannyit keresne, mint Te kerestél, akkor is így állna-e a helyzet.

Amúgy, miért kellene ennek egy évig így mennie?

Munka és tanulás mellett, főleg, ha ketten vagytok, azért meg lehet oldani a gyerkőcöket, ha nem pici baba az egyikük (legalábbis sokaknak sikerül), nem muszáj valakinek mindenféleképpen háztartásbelinek lenni. Csak egymás között egy jó csapatként össze kell tudni dolgozni.

2020. szept. 4. 13:37
 14/41 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem a jelenlegi helyzetetekben reális, hogy nem akar 150e-t kiadni valamire, ami nem különösebben fontos. Azèrt kevesebb a havi bevètel, mikor te voltál a kereső fèl.
2020. szept. 4. 14:08
 15/41 anonim ***** válasza:
0%

Fizetsz hetente 2x egy bejárónőt ami mondjuk havi 80.000 forint maximum. Gyerek az iskolába, te dolgozol, feleséged dolgozik. Havonta meglesz igy egy 800.000 forint.

A passzív bevételből pedig tudod fedezni a takarítónőt és ha szükséges babysittert.

2020. szept. 4. 15:15
 16/41 anonim ***** válasza:
53%

Azontúl, hogy a 13-as mindent szépen leírt (!),

azért ehhez még annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy más átlag családok is megoldják akár babyszitter akár takarító nélkül is, hogy 2 dolgozó felnőtt ember és nem házastársbeli/eltartott a felállás. Azért ez nem lehetetlen.

Épp ezért nem is értem a "nem erőlteti" hogy munkát találj dolgot: te már felnőtt vagy, nem gyerek, hogy bármit erőltetni kelljen? ha dolgozni akarsz. keress munkát és menj el dolgozni. pont. Én se vártam el soha a másik közbenjárását vagy bármijét, ha akartam valamit, akkor azon voltam, hogy meglegyen.

Azontúl persze, amit előttem írtak, 2 fizuból az is simán belefér, ha béreltek valakit időnként.

De én nem értem a fenti problémázást: igen, most nem 550 ezerből éltek, hanem 300-ból ketten. Annak a felét elkölteni valóban nem túl okos dolog bizonytalan helyzetben.

De neked sem kéne felvenned, mert ez egy tök logikus hozzáállás: elmész szépen majd dolgozni te is, és megveszed amit szeretnél. De az is lehet nem véletlenül mondta az év végét: jön majd a karácsony, kiadások, gondolom neki is nemrég járt el a próbaideje, stb: szerintem okos dolog, ha letisztulnak a kiadások, csökken a bizonytalanság, és csak utána szórjuk a pénzt el dolgokra.. Nekem is ez a normális.

Az is lehet, az év vége alatt karácsonyra akar neked majd kedveskedni, HA az anyagi helyzet is megengedi és biztos alapokon áll. Majd meglátod..

2020. szept. 5. 12:15
 17/41 Noren1989 ***** válasza:
0%
Gondolom fel sem merült a dràgàbb cuccok pénzzé tétele...
2020. szept. 5. 16:10
 18/41 anonim ***** válasza:
21%
Csak az a megoldas, ha van kozos es kulon kassza is, es meg azonkivul is eldugok penzt az asszony elol. Magukra midnent, pasira meg semmit mentalitas. Gyanitom, neked jo ha van par szakadt farmered, mikozben neki a millio forintnyi ruha meg ekszer folyik a szekrenybol, ami persze nagyobbreszt a te jovedelmedbol szarmazik.
2020. szept. 5. 16:30
 19/41 A kérdező kommentje:

#18: sajnos így van, nem volt elég eszem, így utólag már látom h mindenki titokban félrerak magának egy kis pénzt, ezért is kérik sokan borítékba inkább. nem számolom mennyi cucca lehet de milliós nagyságrend igen.

mint írtam feljebb, nem hajlandó eladni őket, legalábbis még nem tudtam rávenni, nyilván dolgozok rajta.. persze gondoloma negyedét érik az eredeti áruknak, na mind1

#16: "ha dolgozni akarsz. keress munkát és menj el dolgozni." és ez így működik szerinted. te nem ebben az országban éltél vagy nagyon magas lóról beszélsz. mint írtam elvesztettem a munkámat és 0 esély h elhelyezkedjek újra. arra meg biztos, h normálisan keressek vele. ezért kezdtem teljesen új szakmát tanulni. ez a tanfolyam egy év. de nem tudok haladni vele ha egész nap lefoglal a sok teendő. csak ennyire gondoltam amikor azt írtam h "nem erőlteti" tehát nem igazán segít inkább hátráltat a tanulásban

#15: ez elég abszurd, h még bejárónőt is fizessünk. ez nem úgy megy, h ha felszabadul 8 órám, akkor a számlámon csilingel 400e Ft. ahhoz előbb munkát kel találni, amivel hnapokig kísérleteztem. pár szakmabeli már kb éhenhalás környékén van, a számláit nem fizeti hónapok óta. nekem még szerencsés a helyzetem.

2020. szept. 6. 19:28
 20/41 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kérdező! Mi a foglalkozásod amiben ilyen nehéz elhelyezkedni? Esetleg más típusú munka?

Amúgy (de ez csak az én véleményem), ha átmenetileg rosszabb anyagi helyzetben vagytok, de nem az éhenhalás szélén, én sem adnám el az értékes holmiaim negyedannyi pénzért. Ha már a gyerekek rovására menne, akkor viszont természetesen. Most ennyi infóból nekem úgy tűnik, hogy csak a jólét a kérdés, nem a megélhetés.

Gondolom amikor jól kerestetek azért neked sem volt megtiltva, hogy ezt-azt vegyél magadnak. Illetve akkor szó nélkül kapta a pénzt, vagy azért akkor is mondtad neki, hogy nem kéne ennyi vásárolgatnia?

Sok tényezős ez. De ha ennyire zavar a helyzetetek, azért én csak keresnék legalább valami kevésbé jó részmunkaidős állást, még ha nem is passzol a végzettségemhez...

13-as voltam.

2020. szept. 7. 07:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!