Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Név viselési dilemma. Kell kompromisszumot kötni?
Én:Kis Anna
Ő:Nagy Béla
Amit én szeretnék: Nagy Anna
Amit ő szeretne: Nagy Béláné
Kompromisszum lehetne a Nagyné Kis Anna, de ez egyikünknek sem lenne jó igazán. A többi lehetőséget kizártuk.
Hajlok rá, hogy Nagy Béláné legyek, de félek, hogy nagyon bonyolult lesz így, hogy nincs saját nevem.
Vélemény?
De miért hinnének testvéreknek, David és Victoria Beckham-et ki hiszi tesóknak? A világon máshol nem akadnak fel ezen.
Amúgy szerintem az igazi összetartozás, a "te az enyém, én a tied" az, ha mindketten felveszitek a másik nevét. És ez egyenlő is.
A femináciskodás az lenne, ha te akarnád, hogy ő vegye fel csak a neved. Egyenlőség az, ha mindkettő neve igen, vagy egyik neve sem változik.
A férjem osztrák és bár Magyarországon kötöttünk házasságot, Ausztriában alapvetően a Nagy Anna, Nagy-Kis Anna és a Kis Anna verziók fordulnak elő. A férjemnek mindegy volt, én a saját nevemet nem akartam elhagyni, így felajánlottam a Nagy-Kis Anna megoldást. Ő erre közölte, hogy szerinte ez a verzió a mi neveinkkel hülyén hangzik (pedig nekem is német eredetű vezetéknevem van), így maradtam Kis Anna.
Egyébként amikor a három magyar verziót ismertettem (Nagy Béláné, Nagy Béláné Kis Anna és Nagyné Kis Anna), akkor a Nagy Béláné változatnál röhögőgörcsöt kapott. Nem akarta elhinni, hogy a 21. században még létezik olyan, hogy egy nő a házasságban teljesen elveszíti nevét és ezzel identitásának egy meghatározó részét is. Nem is mentem volna hozzá, ha máshogy gondolkodna.
"akkor a Nagy Béláné változatnál röhögőgörcsöt kapott"
Nem csodálom, mert A szolgálólány meséjében kb. ez van.
Offred - Of Fred - Fred tulajdona
Béláné - Béla tulajdona
Az én nevem (lánykori) Kulcsár Regina.
A férjemé Kiss Bálint. Nálunk opció a nevemre a Kiss Regina és a Kissné Kulcsár Regina volt. Végül a második lett. Nem bántam meg a né-s verzió. A te esetedben a Nagy Anna jobbnak tűnik. A te neved lesz, legyen ez a te döntésed, úgyis te fogod viselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!