Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Név viselési dilemma. Kell kompromisszumot kötni?
Én:Kis Anna
Ő:Nagy Béla
Amit én szeretnék: Nagy Anna
Amit ő szeretne: Nagy Béláné
Kompromisszum lehetne a Nagyné Kis Anna, de ez egyikünknek sem lenne jó igazán. A többi lehetőséget kizártuk.
Hajlok rá, hogy Nagy Béláné legyek, de félek, hogy nagyon bonyolult lesz így, hogy nincs saját nevem.
Vélemény?
Nekem fontos a barátom vélménye, de Nagy Béláné semmikép nem lennék! Mintha az identitásomat, a személyemet is elveszteném a nevemmel együtt.
De közben szívesen felvenném az ő nevét, ha egyszer elvesz. Szerintem a kötőjeles verziót fogom választani. Vagy a Nagyné Kis Anna esetleg.
Ahol ilyen baromságokból probléma van ott szerintem össze se kell házasodni.
Azt tudom mondani mint a többség. Semmilyen formában nem venném fel a férjem teljes nevét. Úgy sem, hogy a vezetéknevemet cserélem az övére. Én semmilyen formában nem akartam felvenni a nevét, neki ezzel semmilyen problémája nem volt. Aztán végül is kötőjeles lett mert jól hangzik a kettő együtt.
Első :D köszi
Köszönöm a válaszokat!
Nem akar beleszólni meg kényszeríteni, a többi verziót együtt zártuk ki, csak neki a né verzió tetszik igazán az én verzió meg szerinte gáz, mert olyan mintha testvérek lennénk. És hát szeretném ha örülne, de csak ma már 10szer biztos alá kellett írnom valamit és nem akarok hosszú nevet.
De akkor lehet, hogy Nagyné Kis Anna lesz mégis, csak.
Én nem vettem fel semmit. Egyrészt a szakmámban így ismer, aki ismer, másrészt èn nem az ő családjából jöttem, hanem egy másikból: az én apukám nemzett és nevelt, nem az övé.
A gyerekem már így is az ő nevét viszi a tovább, a mienk meg elveszik.
A kötőjeles verziót én nagyon irritàlónak tartom, akár csak a nő, akár mindkét fél használja.
Szóval nekem a saját nevek kell 😁
Utolsó azt nem bánod, hogy a gyerekeddel nem lesz részben sem ugyanaz a vezetékneved?
Engem nem nevelt az apám, amíg le nem lépett, csak bántott, szóval ez nem indok nálam, de nagyon kedves gondolat. Apukád biztos szuper lehet, ha így gondolkozol róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!