Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit csináljak, ha csak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, ha csak a párom szülei ajánlották fel a segítségüket?

Figyelt kérdés

Jövőre szeretnénk házasodni a párommal, tavaly volt eljegyzés. A szüleim gratuláltak az eljegyzéshez, de semmi egyéb, nem kérdezték, mikor és hogy szeretnék az esküvőt, vagy tudnának-e segíteni stb... Nem rég (2 éve) vettünk egy lakást, ahhoz is a párom szülei tették le a tőkét a hitelhez, az én szüleim nem adtak bele semmit. Nincsenek rossz anyagi helyzetben egyébként.

Eleinte azt beszéltük a párommal, hogy ketten fizetjük, de az ő szülei felajánlották, hogy az ő meghívott vendégeik költségeit kifizetik. A párom mondta, hogy ő elfogadja a segítséget, mert így legalább marad megtakarított pénzünk, sose lehet tudni.

Akkor most mit csináljak, az én vendégeim részét fizessem egyedül? Amúgy egyetemre járok, mellette dolgozom, van megtakarított pénzem, de kb. 1,5 milliót kifizetni egyedül... Vagy kérdezzem meg a szüleimet hogy nem szállnának-e be, bár a lakás vásárlás-újításhoz való hozzáállásból gyanítom nem... Nagyon kellemetlenül érzem magam :/

2019. jún. 20. 15:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
93%

Csak azt nem értem, ti együtt éltek, házasodni akartok és nem vagytok közös kasszán?

Most azért akarod lefújni az esküvőt, mert a te szüleid nem fizettek bele, a párodé meg igen? Ez hülyeség.

2019. jún. 20. 23:12
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nagyon nem értem. Elvileg felnőttek vagytok, életetek egyik legfontosabb döntésére készültök. És azt várod hogy a szüleid szálljanak be a költségekbe? Ez a Ti esküvőtök! Persze, szép dolog ha a szülő segít, és meg is lehet beszélni, hogyan, de követelni nem szabad. Vagy szervezzetek kisebb esküvőt, amit a pénztárcátok is bír, vagy a két család üljön össze és beszéljétek át, ki miben tudna segíteni.
2019. jún. 21. 00:51
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

A szülők kifizetik a felét, ti ketten meg a másik felét.

"Vagy kérdezzem meg a szüleimet hogy nem szállnának-e be" Nekünk is most lesz az esküvőnk, de eszembe nem jutna a szüleimet megkérni, hogy adjanak pénzt. Ha akartak volna, már mondták volna. De miért nem kérdezed meg a párodat, hogy hogy legyen?

2019. jún. 21. 10:21
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Szóval eredetileg megvolt a pénz, és most hogy a párod szülei beleadnak, már nincs meg, vagy mi?

Fogd fel úgy, hogy a szülők segítsége nászajándék.

Ők adják, szabad akaratukból, nem kell beleszámolni. A fennmaradó részt felezzétek el és úgy fizessétek.

Arról, hogy a szüleid nem érdeklődnek, nem tehetsz, de nem lenne pofám pénzt kérni tőlük, ha maguktól nem ajánlják fel.

Gondolom ha van lakás, meg minden, többnyire pénzt kaptok, talán még +ba is jöttök ki.

Ha a párodnak ez így jó, akkor a fennmaradó összeget felezzétek és ne szégyenkezz, nem tehetsz a szüleidről.

2019. jún. 21. 10:54
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Mi tartottunk 10 fővel és kész. Nem ezen múlik. Mi fizettük. Pénzt megkaptam nászajándékba.
2019. jún. 21. 12:11
 26/29 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk fordítva volt, az én szüleim felajánlották, hogy kifizetik az esküvő felét, de a partnereméi nem. Mindent, amit előre kellett kifizetni (kb a dolgok fele) a szüleim fizették ki, mi pedig a másik felét az esküvőn befolyt pénzből. Problem solved. Szívesen.

De én sem értem, azt írtad, hogy az eredeti terv az volt, hogy ketten kifizetitek. Akkor, ha az ő szülei állják a felét, akkor miért kéne neked egyedül a másik felét??? Hát fizessétek azt ketten, és kész. Tényleg nem értem, mit problémázol.

És azt is jó lenne, ha megfontolnád, mert hogy ezekre a felvetésekre semmit nem reagáltál, hogy miért kell ekkora esküvőt csapni, ha nincs rá pénzed?

2019. jún. 21. 13:14
 27/29 anonim ***** válasza:
72%

Nyugodj meg macika, a nászajándékokból vissza fog jönni az esküvő költségének egy jó része, sőt akár az egész. Fejenként 10-20 körül szoktak adni, és általában van pár nagymenő rokon, akik sokkal többet, 50-100-at is akár.

Bár ahogy elnézem, a borítékokat is úgy fogjátok bontogatni, hogy ez a Laci bácsitól jött, ez az enyém, az a Szilvikétől, az a tiéd...

2019. jún. 21. 16:15
 28/29 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem a fennmaradó részt KÖZÖSEN fizessetek a pároddal. Az lenne kellemetlen, ha a párod nem fizetne semmit sem ebbe az egészbe.

Szóval a párod szülei fizetik kb a felét,a másik felét meg te a pároddal közösen. Gondolom egyébként is közös kassza lesz az esküvő után.

2019. jún. 22. 11:17
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Az nem lehet egyébként, hogy a szüleid ajándékba adnak majd valamennyi pénzt?

Szerintem az a tök normális dolog, ha nem a szülő fizeti a lakást, meg nem a szülő fizeti a kocsit, meg nem a szülő fizeti az esküvőt... mindenre akkor költs, amikor Neked telik rá.

Amúgy nálunk hasonló volt olyan szempontból, hogy férjem szülei ketten kb. 1.5 millió forintot adtak ajándékba (tehát nem előre, és nem a saját vendégeiket fizették ki), az én szüleim pedig kb. 50 ezret adtak. Nem értem, mi ezzel a baj. Mindenki annyit ad, amennyit ő szeretne és tud.

2019. jún. 25. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!