Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak fehér ruhában lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak fehér ruhában lehet házasodni a menyasszonynak? Ha nem, milyen színek ajánlottak? Itt gondolok a templomi és a polgári esküvőre is.

Figyelt kérdés
2012. jan. 29. 21:23
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
Az 1981. évi LXCXC. törvény 3. paragrafus a. pontja értelmében csak fehér ruhában lehet házasodni. A törvény megszegése szabálysértésnek minősül és maximum nyolc havi szabadságvesztéssel, közmunkával vgy pénzbírsággal büntethető.
2012. jan. 29. 21:32
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Hát... abban "szokás" az első esküvő, max. törtfehérben. Ha másodszor, harmadszor mész féjhez, lehet lila, zöld, kék... stb.

De ha te másmilyenben szeretnél, szerintem ne törődj azzal, miben "lehet", azt vedd fel, amiben jól érzed magad.

2012. jan. 29. 21:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazából, ha erre kerül a sor, mindenképpen fehérben szeretnék, csak egy ismerősöm lilában volt, ezért furcsálltam a dolgot.
2012. jan. 29. 21:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne lilában? Ez a fehér ruhás esküvő csak a közelmúltban lett szokás. Azelőtt a falusi lányok a népviselet ünnepi ruhájában mentek férjhez, a városiak pedig a legjobb ruhájukban. Ami mindkét esetben színes volt. Régen csak a nagyon gazdagoknak volt külön menyasszonyi ruhájuk.
2012. jan. 29. 21:46
 5/9 A kérdező kommentje:
Egyáltalán mért vált divattá a fehér szín? És lehet, hogy tényleg csak divat?
2012. jan. 29. 21:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Viktória királynő ment férjhez először fehér menyasszonyi ruhában, azóta lett divat.

A fehér a tisztaság, az ártatlanság jelképe. Ez jól passzol ugyebár a szűz mennyasszony képéhez.

Manapság ugyebár kevés menyasszony megy férjhez szüzen, szóval gyakorlatilag teljesen mindegy miben mész férjhez. :D Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen színben megy férjhez, senkinek semmi köze hozzá. Ha az egyéniségéhez a piros passzol, akkor menjen abban. Nincs is rosszabb egy olyan mennyasszonynál, aki ilyen "12 egy tucat" menyasszonyi ruhában megy férjez, talpig kikenve, úgy, hogy a saját vőlegénye alig ismer rá.

2012. jan. 29. 22:31
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen színben lehet házasodni. De azért jó kikérni erről a vőlegény véleményét is. Én például sárgában szerettem volna, de vőlegényem könyörgött, hogy ne tegyem, mert ő szeretne fehérben látni. Így egy törtfehér ruhát választottam, ami jó kompromisszumnak bizonyult. :-) Úgyhogy szerintem azért nem árt a másik felet is megkérdezni, hogy ő miben szeretné látni szíve választottját.
2012. jan. 30. 09:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Az enyém piros volt :)) fehér zsinórozással.
2012. jan. 30. 15:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Bármilyen színben lehet, még farmerban is...
2012. jan. 30. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!