Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit csináljak, ha csak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, ha csak a párom szülei ajánlották fel a segítségüket?

Figyelt kérdés

Jövőre szeretnénk házasodni a párommal, tavaly volt eljegyzés. A szüleim gratuláltak az eljegyzéshez, de semmi egyéb, nem kérdezték, mikor és hogy szeretnék az esküvőt, vagy tudnának-e segíteni stb... Nem rég (2 éve) vettünk egy lakást, ahhoz is a párom szülei tették le a tőkét a hitelhez, az én szüleim nem adtak bele semmit. Nincsenek rossz anyagi helyzetben egyébként.

Eleinte azt beszéltük a párommal, hogy ketten fizetjük, de az ő szülei felajánlották, hogy az ő meghívott vendégeik költségeit kifizetik. A párom mondta, hogy ő elfogadja a segítséget, mert így legalább marad megtakarított pénzünk, sose lehet tudni.

Akkor most mit csináljak, az én vendégeim részét fizessem egyedül? Amúgy egyetemre járok, mellette dolgozom, van megtakarított pénzem, de kb. 1,5 milliót kifizetni egyedül... Vagy kérdezzem meg a szüleimet hogy nem szállnának-e be, bár a lakás vásárlás-újításhoz való hozzáállásból gyanítom nem... Nagyon kellemetlenül érzem magam :/

2019. jún. 20. 15:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
24%
#10 Ha van pénze, akkor tegye bele a lagzijába, és nincs tovább kérdés. Vagy mindenféleképpen élősködni akar valakin (a pasin, a pasi szülein, a saját szülein)?!
2019. jún. 20. 16:55
 12/29 anonim ***** válasza:
74%

#8 Nincs olyan, hogy “ő részük”, ők csak jófejségből besegítenek, a te szüleid meg nem, ennyi. Én nem látom, mi itt a gond, feltételezem az esküvő tervezésekor kitaláltátok azt is, h hogyan fizetitek; ahhoz tudjátok tartani magatokat, csak mostmár a nagylelkű felajánlásnak köszönhetően fele akkora összeggel.

Az “én családom meg csak élősködik”-szöveget szintén nem értem, nem a családjaitok házasodnak össze, hanem csak ti ketten.

2019. jún. 20. 17:02
 13/29 anonim ***** válasza:
96%

Köszönd meg és örülj neki. De tényleg, nem értem, miért kell a semmiből problémát csinálni.

Azon mondjuk elgondolkoznék, hogy elég felnőtt vagyok-e egy ilyen komoly döntéshez, ha mindenemet valaki más fizeti helyettem, illetve hogy minek annyi pénzt elszórni egyetlen napra.

2019. jún. 20. 17:13
 14/29 A kérdező kommentje:

Nem fizeti mindenemet más helyettem, mint mondtam én egyetem mellett dolgozok, a párom már végzett, teljes állású. Ő fizeti a törlesztőt, én minden rezsit. Magamnak veszem a dolgaimat amikre szükségem van, és a lakás bútorait is a saját összespórolt pénzemből vettem, míg a párom és családja a felújítást intézte. Nyilván az esküvőre is lenne egy félretett összegem, de ugye az én egyedüli pénzem jóval kevesebb, mint amit a párom és családja bele tudna adni, a szüleim meg nem segítenek.

Az értelmes válaszokat köszönöm, szerintem átbeszélem a párommal hogy halasszuk el, amég lesz elég pénzem hogy ugyanannyival tudjak én is beszállni.

2019. jún. 20. 18:23
 15/29 anonim ***** válasza:
91%

De kérdező, most tényleg azért halasztanád, mer’ a párod szülei beleadtak...? Ne idegesíts már! xD Mi volt az eredeti terv, hogyan terveztétek fizetni? A párod szülei jófejek, adnak bele egy csomót, ez tök nagy segítség, mostmár csak kb. feleannyit kellene fizetnetek, mint az eredeti tervben. Mi itt a gond? Oké értem, h a szüleid sóherek, de nehogymá’ emiatt toljad az esküvőt! Le van xarva, mint mondtam, ugyanúgy fizethetitek, ahogy az elején gondoltátok, csak kisebb összeggel, ami sztem tök jó dolog/tök nagy segítség!

Asszem #2 meg #12 voltam

2019. jún. 20. 18:58
 16/29 A kérdező kommentje:
Igen mert engem ez az állandó aránytalanság eléggé zavar, holott mindkettőnk szülei ugyanúgy állnak anyagilag. De mindig a párom szülei hívnak/visznek magukkal nyaralni, mint mondtam a lakásunknál is csak ők segítettek, most meg ez... Mindig szégyenkeznem kell a kis félállásból összekuporgatott pénzemmel.
2019. jún. 20. 19:37
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha az eredeti keretből futotta volna a tervezett esküvőre, akkor a felajánlott összeggel kevesebbet kell fizetni és kész is van. Azt pedig egyelőre nem tudod megváltoztatni, hogy aránytalanul kerestek, így aránytalanul is tudtok belefizetni a buliba. Ha a vőlegényedet nem zavarja, akkor ne ezen kattogj, hanem nyugodj meg és szervezd az esküvőt.
2019. jún. 20. 19:50
 18/29 anonim ***** válasza:
19%

Hát, ez így tényleg ciki. Legalább nyaralni ne a más pénzén járnál, és akkor azt mondanám, hogy oké, ha most az egyszer, a nagy napotokon elfogadod a segítségüket, de úgy, hogy szinte rajtuk élősködsz (mert kifelé ez így tűnik), ez így elég gáz.

Csúnya válásotok lesz, ez most borítékolom. Anyós-após az első adandó alkalommal a kisfiuk pártját fogja fogni, és az utcára fognak tenni közös erővel. Mondjuk addig ki tudja, hányszor fogsz még nyaralni menni (ingyen)... :) Az én gerincem ezt nem bírná.

2019. jún. 20. 19:51
 19/29 érdeklődő63 ***** válasza:
62%
muterodék biztos nem csípik valamiért ez élettársadat ezért nem segítenek. és ez esetben elfogadható a hozzáállásuk. oldjátok meg ahogy tudjátok elvégre omnia vincit amor
2019. jún. 20. 19:57
 20/29 anonim ***** válasza:
56%

"Akkor most mit csináljak, az én vendégeim részét fizessem egyedül?"

Nem basszus, várd el a pasid szüleitől, hogy fizessék ki a te részedet is. Vagy próbálj meg futni egy kört anyucinál meg apucinál, hátha a kezedbe nyomják a 1,5 millát. Egyébként nem kellene csilli-villi esküvőt rendezni, ha egyszer nem engedheted meg magadnak. Persze újabban minden kis liba hercegnőnek képzeli magát, akinek JÁR a több milliós banzáj.

2019. jún. 20. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!