Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Rokon 30-as pár. Úgy döntenek külföldön, exotikus helyen "tartják meg" az esküvőt, kettesben( inkább előnászútnak nevezném). Majd Magyarországra visszatérve, hivatalosan is szűk, családi körben.

Tehát polgári esküvő és egy vacsora, amiből mostanra kerti parti lett, ahol majd a menyasszony szülei főznek és mi lenne, ha mindenki vinne egy tálca sütit.

Na, ezen gondolkodtam el és ambivalens érzések dúlnak bennem.

Szívesen támogattam volna nagyobb összeggel őket, de azt érzem, úgymond, kötelező gyakorlat lettem/lettünk. Részükről olyan ússzuk meg "minné óccsóbban". Nem érzem, hogy velünk meg szeretnék osztani az örömüket.

Ha egy szegény pár lenne, azt se bántam volna, ha csak túrázunk együtt és boldogan adtam volna át a nászajándékot.

Magukra költenek, de a rokoni összejövetelre már nem szeretnének.

Ok, ez az ő döntésük, amit elfogadok.

Milyen megoldást ajánlotok?

Jelzem: nem rongyrázást vártam el, vacsi verzióig nyugodt voltam.

Ha egy főre jutó költséget megháromszorozom, akkor is tizede jön ki, amennyit szántam nekik.

Ha odaadnám, baleknek érezném magam.

......annál hasznosabb választ kérnék, hogy: akkor ne adj.

.....esetleg vegyek valami tárgyat?......de ez sokszor oly haszontalan.

2019. máj. 14. 20:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Elküldte. Pofavágás helyett akkor inkább maradjon otthon aki nem tud örülni.
2019. máj. 15. 12:08
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Na most azt írod hogy elfogadtad, de igazából mégsem.

Ezeregy oka lehet hogy miért nem szerveznek nagyobb bulit:

egyszerűen nem akarnak, nincs az általuk kinézett helyen szabad időpont, nem akarnak szervezkedni, jön a baba csak még titok...

Rendes tőled hogy adni akartál nekik de úgy érzem, nem teljesen önzetlenül, hisz "elvártál" valamit cserébe, és a saját elvárásaidból fakadó dühöt rájuk vetíted... Meg most azért csak lelkifurdalásod van, de annyira nem értem, hogy miért. Közeli családtag? Tartozol nekik?

Magaddal vess számot, miért érzed ilyen rosszul, ilyen ellentétesen magad. Adj annyit, amennyi jólesik - vagy kis ajándékot, vagy helyesnek vélt pénzmennyiséget. Ezt egy névtelen se tudja neked megmondani, forintra pontosan.

Egyébként nekem pont a visszafogott, lazább esküvők lettek a kedvenceim.

2019. máj. 15. 12:52
 13/17 A kérdező kommentje:

Ezt írtam és így van:"Ha egy szegény pár lenne, azt se bántam volna, ha csak túrázunk együtt és boldogan adtam volna át a nászajándékot."

10-es: annál intelligensebbnek szeretném gondolni magam, hogy -szavaiddal élve- pofavágás legyen, ha felvállalom az eseményt.

Tudom, hogy nem mondhatjátok meg, hogy mit tegyek.....de mégis segítetek tisztába jönni a saját érzéseimmel és - remélem- jó döntést hozni.

Azt hiszem, érezni szerettem volna, hogy valamilyen szinten egy család vagyunk és ezt így nem érzem.

Kerti parti és nem családi összejövetelként értékelem az eseményt.

2019. máj. 15. 15:42
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt nem a te elképzeléseidnek, terveidnek kellene megfelelni, hanem a sajátjuknak.

Szóval ha én elutazom Exoticába és aztán áthívom a barátaimat egy grillpartira, pont nem izgat ki mennyit ad, ha nem akar, ne adjon, ha akar adjon, köszönjük.

Ha viszont húzza a száját az oldalasra, maradjon inkább otthon.

Másik oldalról ha a rokonom vagy a barátom megházasodik, és én azt gondolom, X összeggel szeretném az életük kezdetét támogatni, vagy x ajándékkal szeretnék kedveskedni nekik, akkor is odaadom, ha egy pezsgős koccintásra hívtak a polgári után és aztán mehetek haza.

2019. máj. 15. 15:45
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
10es vagyok: Akkor lehet velem van baj, de én egyébként nem azért hívnék meg vendégeket, mert kötelező, hanem mert én szeretném hogy ott lenne. Két unkkanővérem házasodott pár éve. A testvérpár egyik tagja nem csapott lagzit csak egy ilyen sütögetőset. Ugyan annyi nászajándékot kaptak mint akik nagyobb eseményt szerveztek (csak a mi családunk nevében mondhatom) Ott sem a pénz volt az akadály, amiért a kis esküvő mellett döntöttek. Nyilván nem azon van a hangsúly hogy a "részed" kifizesd hanem a szándékon, hogy akarod adni így is vagy nem. Így úgy érzed szerintem, hogy valakit kapni akarsz a pénzedért, tehát ellenszolgáltatást reméltél az étteremmel meg minden mással. Ha meg valaki nagy esküvőt tart, akkor úgy gondolom kellene ott lennie akkora fedezetnek, amivel kifizetik a lakodalmat abban az esetben is, ha "nem jön vissza" a nászajándékpénz formájában a lagzi ára. Nem erről kellene hogy szóljon, persze minden körülményre van egy körülbelül kalkuláció hogy családonként mennyit "szokás".
2019. máj. 15. 16:02
 16/17 A kérdező kommentje:

Két utolsónak köszönöm a válaszokat.

Természetesen, elgondolkodom rajta.

2019. máj. 15. 16:27
 17/17 A kérdező kommentje:

Elgondolkodtam.

Nem érzem, hogy sokat vártam volna el egy esküvő+ vacsi kombóval. De teljesen jogos, ez nem rólam és az elvárásaimról szól.

Egyáltalán nem biztos, hogy akkora összeget várnának el tőlem, mint amennyit adni szerettem volna........azt hiszem, igazán engem tett volna boldoggá az, hogy adok.

30-as párról van szó, akik megfelelő munkahellyel és anyagi háttérrel rendelkeznek.

Meg kell találnom azt a középutat, ahol, se baleknek, se önzőnek nem érezzem magam. Miután lenyugodtam és "megbeszéltük" veletek és magammal,szerintem menni fog.

2019. máj. 15. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!