Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ebben a helyzetben?
Rokon 30-as pár. Úgy döntenek külföldön, exotikus helyen "tartják meg" az esküvőt, kettesben( inkább előnászútnak nevezném). Majd Magyarországra visszatérve, hivatalosan is szűk, családi körben.
Tehát polgári esküvő és egy vacsora, amiből mostanra kerti parti lett, ahol majd a menyasszony szülei főznek és mi lenne, ha mindenki vinne egy tálca sütit.
Na, ezen gondolkodtam el és ambivalens érzések dúlnak bennem.
Szívesen támogattam volna nagyobb összeggel őket, de azt érzem, úgymond, kötelező gyakorlat lettem/lettünk. Részükről olyan ússzuk meg "minné óccsóbban". Nem érzem, hogy velünk meg szeretnék osztani az örömüket.
Ha egy szegény pár lenne, azt se bántam volna, ha csak túrázunk együtt és boldogan adtam volna át a nászajándékot.
Magukra költenek, de a rokoni összejövetelre már nem szeretnének.
Ok, ez az ő döntésük, amit elfogadok.
Milyen megoldást ajánlotok?
Jelzem: nem rongyrázást vártam el, vacsi verzióig nyugodt voltam.
Ha egy főre jutó költséget megháromszorozom, akkor is tizede jön ki, amennyit szántam nekik.
Ha odaadnám, baleknek érezném magam.
......annál hasznosabb választ kérnék, hogy: akkor ne adj.
.....esetleg vegyek valami tárgyat?......de ez sokszor oly haszontalan.
Hát, ha minket kerti partira hívnak, egy tálca sütit viszunk, és egy üveg italt a házigazdának, valamint egy csokor virágot a ház úrnőjének.
Ez nem egy elegáns esküvő lesz, hanem gyakorlatilag egy kerti parti. Csak valami jelképes dolgot vinnék.
Nem biztos, hogy minél olcsóbban szeretnék megúszni. Én pont olyan esküvőre vágyom, amit most leírtál, és nem azért, hogy ne kelljen a rokonság vacsoráját fizetni, hanem mert ilyen típus vagyok. Nem szeretem a nagy felhajtást, és feszengek a formális, elegáns összejöveteleken. A hagyományos esküvőtől azért tartanék, mert vannak olyan elvárások (zene, tánc, szórakoztató programok, vég nélküli alkohol, stb.), amiket ha teljesítenünk kellene, már nem éreznénk olyan jól magunkat. Egy esküvővel nehéz mindenkinek megfelelni.
Viszont közel állok a legtöbb rokonomhoz, és szeretném, ha egy kötetlen összejövetelen együtt tudnánk ünnepelni úgy, hogy én is maximálisan élvezni tudjam. Anélkül, hogy jönnének a reklamációk, hogy miért nem volt mulatós, menyasszonytánc, töltött káposzta és a többi formaság.
Azért írtam ezt le, mert talán segít megérteni, hogy miért választotta ezt a pár. Egyáltalán nem biztos, hogy tőletek sajnálják a pénzt. Lehet, hogy teljesen más okból nem rendeznek hagyományos lagzit. Végülis az ő napjuk, fontos, hogy jól érezzék magukat.
Ha egyébként jó a viszony, és szívesen szánnál rájuk egy nagyobb összeget, akkor szerintem ez ne tartson vissza. Nem kellene, hogy a nászajándék a buli ára legyen. Ajándék, tehát annyit adj, amennyit jó szívvel adnál, és ne annyit, amennyit a lagzira költenek.
5-ös: ez igaz.
4-es. Elgondolkodtam: nem bánt, hogy nem hagyományos lagzi lesz. Ezt megértem. De érzem, hogy ez így nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!