Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vőfély nélkül létezik jó lakodalom, lehet jó lagzit csinálni?
vőfély nem kell, de valaki jó, ha kézben tartja az eseményeket, mondjuk egy legjobb barát, aki szól, h megérkezett az ifjú pár, vagy ekkor és ekkor kezdődik a vacsora, egyebek.....voltam olyan esküvőn, ahol nem vőfély volt, csak egy barát, aki elég halkszavú volt, úgy jött be az ifjú pár, h senki nem vette őket észre.....
szóval szerintem egy nagyhangú barát, tesó jól jön, h minden vendég jól érezze magát és jól szervezettnek tűnjön a dolog.....én ezt úgy mondom, h valamelyest kívülről láttam a dolgot.....nem kellenek a gügye játékok, meg a versikék azt én se bírom!
Nekünk is 50 fős volt a lagzi, és volt vőfély. Előtte pontosan megbeszéltük, hogy mi a dolga, és hogy nem akarunk bohóckodást. Nálunk a zenekar (akik rendszeresen járnak esküvőkre) is azt mondta, hogy jobb az olyan lagzi, ahol van vőfély, mert nem a pár és az örömszülők dolga irányítani, hanem az ővé. Én is azt tapasztaltam, hogy jó volt, hogy intézte, mikor hozzák/vigyék a kaját, a tortát, terelgette az embereket. Nekünk nem lett volna rá időnk, ami viccesen hangzik, mert ott az egész este, de mindenki nektek gratulál, veletek akar táncolni, beszélgetni, a ruha miatt nehezen mozogsz, nem tudsz a pincérekhez rohangálni.
Ezzel együtt természetesen lehet vőfély nélküli lagzi (először én is tiltakoztam), csak fel kell készülnötök arra, hogy a lagzi nem zajlik le magától, még akkor sem, ha kívülről úgy látszik. Plusz feladatot kell vállalnotok ahelyett, hogy pusztán az élvezettel lennétek elfoglalva.
Nézd én falusi vagyok..., voltam olyan városi lakodalomba, ahol az egész arról szólt, hogy kocsiba be, kocsiból ki, se menet semmi, a lagzi is nagyon sz*r volt, nem volt vőfély, de egész este, buta játékok voltak, amit a pár barátai találtak ki, nekem mint koszorúslánynak meg "muszáj" volt benne részt vennem, a zenekar borzalmas volt, nem játszhattak semmi lakodalmas zenét, csak 'újabb' és külföldi zenét, kb. mintha a Sláger rádiót bekapcsolták volna, pedig tudtak volna jó táncolható zenét is játszani. Ismerek olyan vőfélyt aki életében nem lakot faluba, nem ért semmit a hagyományokhoz, csak betanult valami szöveget, meg buta játékokat és kész, de ismerek olyat is aki vérprofi, faluban lakik, itt élt mindig is, ismeri a hagyományokat, olyan búcsúztatót mond a kikérésnél, hogy még a vendégek is sírva fakadtak, nem csinál bugyuta játékokat (esetleg a hagyományosokat, ha igény van rá), nagyon jól beszél, régiesen, nem a netről tanulta be a sablonszöveget.
A jó zenekar elengedhetetlen!
A válasz egyszerű: nem!
De nem mindegy milyennel csináljátok a lagzit, ne egy városi "versben mondom el a szöveget, és folyamatosan gagyi játékokat csináltatok" típusú vőféllyel, hanem keresettek egy falusit, aki tényleg érti a dolgát, vannak hidd el!!!
3 fős zenekar, hátha lesz köztük karizmatikus VEZETŐ, aki feleslegessé teszi a vőfélyt.
Az étterem főpincére is lehet rátermett.
50 vendég már nagyon szét tud szaladni, az ifjú pár képtelen terelgetni őket.
Szerintem, ahogy már előttem is mondták, egy profi vőfély elengedhetetlen. Egy parasztgyerek, aki hangosan ordít,mert kitalálta hogy vőfély, azt meg hanyagolni kell. :)
A legfontosabb viszont a zenekar, mert az alapozza az egész lagzit,úgy ahogy van. Voltam már olyan lagziba ahol a vén szatír beleböfögött a mikrofonba, olyan részeg volt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!