Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan, hogy egy nőt több mint 10 év múlva vesznek el, úgy hogy már gyerek is van?
nemmindenkinek fontos ez szerintem.
+ az utánna váláskor a kutyát is elperelnék néha egymástól.
+szerződést írni házasság előtt meg frusztráló
Mostanában könnyebben pattanak a nők, is férfiak is, ha nem jó, nem a helyreállítás az elsődleges cél.
Régebben több tisztelet volt, és egy nőnek megalázó volt , ha nem vették feleségül.
Több oka is lehet.
-szerettek volna egy kicsit elegánsabb esüvőt, de a pénz addig másra kellett
-addig nem volt nekik fontos a papír, aztán később meggondolták magukat (lehet, hogy azért, mert úgy gondolták, kinyilvánítják a szerelmüket hivatalosan is, megtetszett az esküvő spirituális alapja... vagy azért, mert így könnyebben tudnak hitelhez/kölcsönhöz jutni... vagy a gyerekek miatt... nem tudjátok, milyen gonoszak tudnak lenni a gyerekek, egy csomó gelyről hallottam, hogy vki ki lett cikizve azért, mert a szülei nem voltak összeházasodva... nem is csak a gyerekek által, hanem a konzervatív szülők által is)
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:27
Az ozvegyi nyugdij nem bevonando, ha a fel egyutt el valakivel/elettarsa van?
ma 16:33
Csak újabb házasságkötés esetén szűnik meg.Igaz, ezt a jogot a "kommunista" alkotmány 70 E §-a biztosította, ami év végén megszűnik.Az új alkotmányban ha jól tudom, a XVI..cikk rendezi ezeket.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:47
Koszonom valaszod.
Mi majdnem nyolc év után esküszünk ebben a hónapban, hét éve vagyunk jegyesek. Azért, mert most jött el az ideje. Mi mostanra értünk meg rá. Hamarabb azért nem házasodtunk, mert éltük az életünket, tanulás, elhelyezkedés a munkahelyen, munkahelyváltás, költözés...stb. Egyszerűen másra koncentráltunk. Én egyébként sem éreztem még magam olyan érettnek eddig a házasságra, nem tudtam magam férjes asszonyként elképzelni és családanyaként. Most mindkettőt megkapom (27 éves vagyok, most már itt az ideje). Én egyébként sem vagyok híve a korai házasságnak. Úgy gondolom, hogy bizony éveket kell eltölteni valakivel és főleg együtt is élve, hogy biztosak legyünk a döntésünkben. Sok házasság a kapkodás miatt megy tönkre. Elmúlik a lila köd és rájönnek, hogy nem a megfelelő emberhez mentek hozzá. Hamarabb nem derül ki, mert lehet, hogy egyes problémák csak évek múltával jönnek elő és akkor derülnek ki a dolgok. Nálunk nem lesz ilyen, mert mostanra megismertük egymás minden jó és rossz tulajdonságát, tudunk együtt élni és főleg szeretetben. Már sok mindent átéltünk együtt és tudjuk, hogyan kezeli a másik a problémás szitukat is.
Ez ránk érvényes és szerintem ugyanez a helyzet azzal is, aki 10 vagy 20 év után házasodik. Persze egyes esetekben anyagi vagy jogi megfontolások a döntőek. Ilyenek is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!