Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Dresscode a lánybúcsún?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Dresscode a lánybúcsún?

Figyelt kérdés

Ez mennyire jellemző? Nem arról van szó, hogy ilyen mintás pólót csináltattunk, csak ilyen bolti kitűzője lesz mindenkinek. De most kitalálta a menyasszony, hogy milyen hülyén néz ki egy olyan lánycsoport, ahol nincsenek összeöltözve, ezért öltözzön mindenki össze.

(Korábban már a szervezők között ez szóba került, abban maradtunk, hogy elég lesz az egységes kiegészítők.)

Na most, ami az én problémám... nem vagyok épp konfekció csaj, gondot jelent, csinin felöltözni. Ez az egyik, csak azért írom, mert fontos, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Másrészt, ciki vagy sem, csóró vagyok, a ruháim nagy része több éves elhordott, cipőm meg minden szezonra egy van és kész. Nyilván nem nézek ki hajléktalannak, meg vannak elegánsabb ruháim is, szóval nem erről van szó. De mondjuk van pár olyan felsőm, amire azt mondom, hogy fel tudom venni egy ilyen alkalomra, de egyik sem passzol (színben) ahhoz, amit előírtak.

Ha nagyon akarom, fel tudok úgy öltözni, ahogy kérték, de nem fogom jól érezni magam a bőrömben, nem buliba valók az adott cuccaim.

Ettől baromi kellemetlenül érzem magam, mert én vagyok az egyetlen, aki "hisztizik" ezen a dolgon; ha semmibe veszem a megbeszélteket, nyilván az se lesz jó, hogy kilógok a sorból. Szívem szerint el se mennék, pedig kedves barátnőm a menyasszony, igyekeztem kivenni a részem a szervezésből is.

Próbáltam finoman jelezni, hogy nem biztos, hogy nekem menni fog, de arra nem nagyon reagáltak semmint. Nyilván egy csapat idegen között nem fogom felvállalni, hogy felnőtt nőként nincs arra se pénzem, hogy vegyek egy új felsőt/szoknyát erre a bulira.

Komolyan, ha még arról lenne szó, hogy koszorúslányok vagyunk, megérteném ezt a hisztit, de egy lánybúcsún? Vagy én élek burokban, és ez teljesen normális, hogy ilyenkor bármit kiejt a száján a menyasszony, azt isteni parancsként lessük és teljesítjük? Vagy én gondolkodom rosszul? Tudom, hogy ez az este nem rólam vagy a többi lányról, hanem az aráról szól, de szerintem, ha már bulizunk, fotóst hívunk, stb. akkor fontos lenne, hogy mindenki jól érezze magát...

2018. aug. 23. 17:45
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

azt mondom: ha csak a szín az "elvárás", és történetesen van is neked, akkor bátran vedd fel azt a színű ruhádat (felső, alsó, király ász..)még ha nem is alkalmi, nem lényeges!!! Ebben a dologban az összhang a fontos, törekedj rá... színben, mert ez az elvárás, és ez meg is van. Nem kell több!!! Ne lásd túl, max. egy kis elegánsabb kiegészítővel feldobhatod, ha végképp snassznak éred, de biztos nem kell több.

Képzeld csak el, hogy van 12 lány pl. pinkben, ez eleve olyan látványos, hogy nem kell más. Meg itt bohókásra is lehet venni a dolgot, bármi, amit a találsz, én őrizgetek egy fekete marabú tollat, no az biztos, hogy soha fel nem venném, de ha egy pink polót kellene feldobni vele??? egy baromi nagy fekete brossal a mejjemen??? csak fölkutatnám a szekrény aljáról.

Amúgy biztos, hogy neked ilyen barátnőkre van szükséged???

Ne parázz, oda csak nem kell flancba menni, ez nem erről szól.

2018. aug. 24. 21:26
 22/30 A kérdező kommentje:

Nem az én barátnőim, a menyasszonyé, senkit nem ismerek közülük. :)

Ha még rózsaszín lenne... arra azt mondanám a poén kedvéért, hogy mindegy, hogy nézek ki. De fekete. Egy lánybúcsún. Kollektíve gyászolunk, vagy én nem tudom... Próbáltam színeket javasolni, kéket, zöldet, barnát, szürkét, akármit, amilyen cuccaim nekem is vannak, de most ehhez ragaszkodnak. Merthogy ha valamilyen színt választunk, annak már vannak árnyalatai, és az nem fog elég jól kinézni.

Hát mindegy, több alternatíva nincs. Megpróbálok szerezni valahonnan olyat, ami hordható is, ha nem jön össze, akkor meg utolsó nap megmondom előtte, hogy én mégse ilyenben megyek, bocsi. Jobb ötletem nincs.

2018. aug. 24. 23:58
 23/30 anonim ***** válasza:
66%
Egy nő ruhatárában alap, hogy van egy fekete ruha, amit bármilyen alkalomra fel tud venni. Komolyan, egy kis fekete ruha minden nőnek kell. Nekem is van. Szerintem megéri elmenni turiba és venni egyet. Én sem vagyok konfekcióméret, de szerintem a fekete cuccok nem extrémek. Egy sima fekete póló is lehet szexi. A fekete jó szín, minden passzol hozzá.
2018. aug. 25. 00:34
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát tényleg!!! a feketével nincs baj. Talán az, hogy ide valami vidámabb kellene. de a fekete a biztonsági cucc, azzal nem lehet melléfogni. Ebben az esetben meg inkább fantáziátlannak tűnik. Éppen azért, mert ennyire biztonsági. Nekem kevés ruhám van, ezért az a kevés szinte csak fekete, hogy ne legyen probléma az összeállításban. Csodálkozom, hogy ezt te nem használod ki. Ha feketét veszel fel, az már eleve elegáns, még ha pamutpóló anyagból van is. Csak bátran.
2018. aug. 25. 16:38
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

komolyan nincs fekete ruhád? Amúgy én is azt mondom, hét vége felé menjél el egy kilós hádába vagy angolturiba, én is mindig ott veszek magamnak. És a fekete pont az, ami mellé SEMMI mást nem kell vegyél, mert ugye minden passzol hozzá. De vagyél akkor egyberuhát és megoldva. Harisnya is minek??? Cipő? Milyen cipőt szándékoztál felvenni, ami nem megy egy fekete ruhához? TÉnyleg nem értelek.

Én sem vagyok konfekció, de mindig találok magamra a hádában ruhát. Első körben még sajnáltalak is, de ahogy leírtad, hogy egy fekete felsőn megy a hiszti... hát az agyam eldobom.

Amúgy meg igen, mostanában divat összeöltözni a barátnőknek. Mi is feketében voltunk, a menyasszony pedig fehérben.

Még ha narancssárgát kéne húzni, megérteném, hogy nem elég egy felsőt venni...

2018. aug. 25. 21:18
 26/30 A kérdező kommentje:

Egyetlen cipőm van, az barna. Nem passzol a feketéhez. Ezen szerintem nincs mit ragozni.

És nem, a fekete sem illik mindenhez, mert nem mindegy a szabás, az anyag, stb. Mellesleg PÓLÓról beszélünk, úgyhogy a kötelező kis feketével nem megyek sokra (mondjuk nekem az is sötétkék, de ez mellékes is). Nincs farmerom, mert leggingseket hordok tunikával. A fekete pólóm nem tunika. Vagyis kizárásos alapon szoknyában tudok menni, a szoknyához meg harisnya kell... és egy olyan póló, ami felvehető szoknyához is.

Nem hordok feketét, szerintem ehhez senkinek semmi köze. Pont ezért nem írtam le a színt, mert tök mindegy, hogy pink, narancs vagy fekete, ha nem tartalmazza a ruhatáram.

2018. aug. 25. 22:11
 27/30 anonim ***** válasza:
Tuti van egy csinos szoknyád. Vedd fel azt a pólóval, hozzá valamilyen feltünő nyaklánc, szép frizura, jó smink, csodásan fogsz kinézni. Akkor is, ha egy nullextra póló van rajtad. Mert nem az lesz a lényeg. Az csak egy póló.
2018. aug. 26. 00:44
 28/30 anonim ***** válasza:
35%
Gyönyörűek lesztek tetőtől talpig feketében, mintha halotti tort tartanátok.
2018. aug. 26. 01:31
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Együttérzően olvastam az első két oldalt, de amikor beírtad, hogy ez a bizonyos "problémás" szín a fekete, sajnálom, felröhögtem. Nem ők a hisztisek, hanem te. Egy felnőtt nőnek nincs egy fekete szettje, az eszem is megáll. Temetésre is barnában jársz?
2018. aug. 29. 13:57
 30/30 A kérdező kommentje:

Nem, temetésre van egy kifejezetten odaillő ruhám. Amit amúgy csak temetésre vettem, és csak azért, mert az elmúlt évben egymás után ment el két nagyszülőm, és szükségem volt rá. Egyébként ez sem képezte a ruhatáram részét, köszönöm kérdésed.

Ha még fel akarjuk sorolni az összes fekete ruhámat, akkor van egy télikabátom meg egy nagyestélyim, amit a szalagavatóm óta őrzök. :-) Jaj, várj, van még egy uniszex együtteses pólóm valahol, valamelyik exemtől örököltem. De lássuk be, ezek egyike sem alkalmas egy mászkálós-bulizós lánybúcsúba.

A kérdést egyébként lezártnak tekinthetjük, megpróbáltam privátban beszélni a főszervező csajjal, hogy hogy lehetne mégis variálni a dresscode-on úgy, hogy nekem is jó legyen, lerázott, hogy ez marad. Kértem kölcsön, vettem egy fekete felsőt. Jól fogok mutatni barna cipővel. Ez van. :)

Köszi mindenkinek, aki normálisan válaszolt.

2018. aug. 29. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!