Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Dresscode a lánybúcsún?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Dresscode a lánybúcsún?

Figyelt kérdés

Ez mennyire jellemző? Nem arról van szó, hogy ilyen mintás pólót csináltattunk, csak ilyen bolti kitűzője lesz mindenkinek. De most kitalálta a menyasszony, hogy milyen hülyén néz ki egy olyan lánycsoport, ahol nincsenek összeöltözve, ezért öltözzön mindenki össze.

(Korábban már a szervezők között ez szóba került, abban maradtunk, hogy elég lesz az egységes kiegészítők.)

Na most, ami az én problémám... nem vagyok épp konfekció csaj, gondot jelent, csinin felöltözni. Ez az egyik, csak azért írom, mert fontos, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Másrészt, ciki vagy sem, csóró vagyok, a ruháim nagy része több éves elhordott, cipőm meg minden szezonra egy van és kész. Nyilván nem nézek ki hajléktalannak, meg vannak elegánsabb ruháim is, szóval nem erről van szó. De mondjuk van pár olyan felsőm, amire azt mondom, hogy fel tudom venni egy ilyen alkalomra, de egyik sem passzol (színben) ahhoz, amit előírtak.

Ha nagyon akarom, fel tudok úgy öltözni, ahogy kérték, de nem fogom jól érezni magam a bőrömben, nem buliba valók az adott cuccaim.

Ettől baromi kellemetlenül érzem magam, mert én vagyok az egyetlen, aki "hisztizik" ezen a dolgon; ha semmibe veszem a megbeszélteket, nyilván az se lesz jó, hogy kilógok a sorból. Szívem szerint el se mennék, pedig kedves barátnőm a menyasszony, igyekeztem kivenni a részem a szervezésből is.

Próbáltam finoman jelezni, hogy nem biztos, hogy nekem menni fog, de arra nem nagyon reagáltak semmint. Nyilván egy csapat idegen között nem fogom felvállalni, hogy felnőtt nőként nincs arra se pénzem, hogy vegyek egy új felsőt/szoknyát erre a bulira.

Komolyan, ha még arról lenne szó, hogy koszorúslányok vagyunk, megérteném ezt a hisztit, de egy lánybúcsún? Vagy én élek burokban, és ez teljesen normális, hogy ilyenkor bármit kiejt a száján a menyasszony, azt isteni parancsként lessük és teljesítjük? Vagy én gondolkodom rosszul? Tudom, hogy ez az este nem rólam vagy a többi lányról, hanem az aráról szól, de szerintem, ha már bulizunk, fotóst hívunk, stb. akkor fontos lenne, hogy mindenki jól érezze magát...

2018. aug. 23. 17:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
42%

Én ezt tényleg nehezen tudom feldolgozni. Egy turiban pár száz forintért találsz egy olyan színű pólót. (Komolyan még a hádában is fél áron van minden a hónapban, 300 forintért vettem egy blúzt tegnap). Kölcsönkérni sem tudsz? Nekem rosszul esne ha nem tudna rászánni a barátnőm 300 forintot arra ami nekem fontos.

Üdv, egy “instaribizli”

2018. aug. 23. 19:06
 12/30 anonim ***** válasza:
37%

"pedig kedves barátnőm a menyasszony,"

Bocs de azok után ahogy róla írsz, ezt nehezen tudom elhinni. Komolyan mondom nem értem mit hisz magáról pár ember. Mostanában minden esküvős kérdés csak arról szól, hogy bármit akar a menyasszony a saját esküvőjén, az rögtön hiszti. Ház bazki. Senki nem azért költ százezreket vagy adott esetben milliókat az esküvőjére, hogy a "kedves" vendégek s_eggét nyalja, hanem hogy ő jól érezze magát. Sajnálom, hogy itt ennyi a megkeseredett pinceszökevény akik szerint minden hülyeség meg minden fölösleges, de azért még vannak akik szeretik élvezni is a dolgokat.

Ha ennyire ellene vagy a dolognak kérdező, akkor ne menj el. Hidd el senkinek nem fog hiányozni hogy a fancsali képed bámulják. Meg egyébként is, ha ilyen apróságot is képtelen vagy megbeszélni a "barátnőddel", akkor ti nem barátnők vagytok, csak ismerősök.

2018. aug. 23. 20:12
 13/30 A kérdező kommentje:

Oké... akkor tisztázzunk pár dolgot.

1. Az megvan, hogy lánybúcsúról van szó? Azt ugyebár, nem maga az ara szervezi, hanem a barátnők. A menyasszony csak leadja az igényeit, hogy mire vágyik. Ez itt is így van. Hogy beszélném már meg vele? Idegenekkel nem fogom, mert igen, kellemetlen.

2. Hol írtam olyat, hogy hisztis a menyasszony? A saját kifogásaimra utaltam egyedül hisztiként, semmi egyéb kapcsán nem került elő a szó.

3. Nem vagyok fancsali. Leírtam, hogy részt vettem a szervezésben. Ha ennyire fontos, én csináltam/om meg nagyrészt a tárgyi részét a dolognak, meghívótól oklevélen át a tortáig. Sőt, a programok/feladatok jó része tőlem származik. Ennyit arról, hogy mennyire nem törődöm a barátnőmmel.

Ettől függetlenül továbbra is irreálisnak látom, hogy érezzem magam kellemetlenül azért, hogy színben harmonizáljak a többiekkel. Nem hiszem, hogy ezen múlik a buli minősége.

A kérdésem erről szólt volna, hogy ez mennyire normális, hogy ennyire ez a legfontosabb része, mennyire gáz, ha én nem törődöm az elvárással, vagy én gondolkodom rosszul, és illene követni bármi áron. Kaptam mindkét oldalról normális véleményt, ezeket köszönöm.

2018. aug. 23. 21:06
 14/30 A kérdező kommentje:

Egyébként nem önmagában az a sok, hogy venni kéne egy új felsőt. (Meg szoknyát meg harisnyát stb, mert ugye passzolnia kell, de ebbe már ne menjünk bele, maradjunk a felsőnél.)

Az a sok, hogy a lánybúcsúra tìzezrek lettek befizetve közösbe, hogy házibulival kezdünk, ahova szintén vinni kell piát stb. Meg buli a vége, ahol mi fizetjük a menyasszony fogyasztását is.

Ezen felül szintén fizu előtt van az esküvő, ahová vidékre utazunk, nincs kocsink, tehát útiköltség, szállás és adjunk nászajándékot.

Ez a sok, nem az egy felső.

2018. aug. 23. 21:15
 15/30 anonim ***** válasza:
85%
12-es, te elolvastad egyáltalán a kérdést? Szóval te nem azért csinálsz magadnak esküvőt, és hívsz meg embereket, hogy bárki jólérezze magát rajtad kívül. És ezt kerek-perec leírod. Nagy paréj vagy, az biztos. Az is hülye lehet, aki elmegy a meghívásodra biodíszletnek.
2018. aug. 23. 21:21
 16/30 anonim ***** válasza:
0%

Nyugodtan forgasd ki a szavaimat 15ös, elhiheted mennyire megráz a dolog.

Kérdező nehezen hiszem el, hogy ez a sok minden amit itt felsoroltál kötelező lenne. Ha nem telik rá, az szomorú, de nyugodtan mondhattad volna, hogy nagyon sajnálod, nem tudsz elmenni.

2018. aug. 23. 21:45
 17/30 anonim ***** válasza:
25%
Derogált volna a hasznos részekre is reagálnod?
2018. aug. 24. 09:55
 18/30 anonim ***** válasza:
49%
Hülyeségnek tartom, hogy a menyasszony határozza meg, hogy mit vehettek fel. De ha annyira jó barátnők lennénk, nekem nem érné meg a veszekedést. Ha ennyire fontosak neki a külsőségek, és ennyire figyel a részletekre, akkor valószínűleg nagyon stresszes a szervezés miatt, és sokkal érzékenyebben reagál. Inkább kölcsön kérnék arra az estére egy ruhát valamelyik barátnőmtől, vagy keresnék turiban. Újat legfeljebb akkor vennék, ha tetszik és máshova is fel tudom venni, mert akkor érdemes.
2018. aug. 24. 11:08
 19/30 anonim ***** válasza:
48%

Én alapból el sem mennék így.

"Lázas vagyok", "Hányok", stb.

2018. aug. 24. 13:43
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Most már ezzel nem tudsz mit csinálni. Én értem a problémádat, nem konfekció mérettel tortúra minden egyes vásárlás, de ezt hiába magyarázod az átlag embereknek, úgyse fogják megérteni.

Sajnos most már nincs mit tenni. Vagy lejmolsz pénzt valakitől és addig járod a boltokat, amíg nem találsz megfelelő ruhákat, vagy felveszed azt a "boltba járós" pólódat, vagy elmész abba, ami jól is áll, jól is érzed magad benne. Vagy nem mész el egyáltalán.

Egyébként nem értem, miért vennéd semmibe a megbeszélteket, hiszen mint írod, eleve az volt megbeszélve, hogy "elég lesz az egységes kiegészítők", utána kezdett el hisztizni a kedves menyaszörny, hogy márpedig tetőtől talpig ugyanúgy nézzetek ki, nehogy el merészelje rontani valaki a híres fotóit.

Én a helyedben vagy nem mennék el, vagy elmennék abban, amit eredetileg fel akartam venni, amíg ki nem hisztizte az összeöltözést. Ha annyira zavarja őt, akkor arrébb megyek a fényképezés alatt, és nem fogom a kinézetemmel rontani a béna képeit, ennyi.

2018. aug. 24. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!