Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lánybúcsún olyanok, akik az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lánybúcsún olyanok, akik az esküvőn nem lesznek?

Figyelt kérdés

Nyáron lesz az esküvőnk, de csak a legszűkebb család, szülők, testvérek és azoknak a családja, illetve nagyszülők.

Tesóm viszont ragaszkodik hozzá, hogy rendezzen nekem egy igazi csajos lánybúcsút, ahova meghívja az összes barátnőmet. Nekem is tetszik az ötlet, csak nem fura, hogy oda meghív mindenkit, de az esküvőn csak a család lesz ott?

Amúgy tesómnak is így volt, lánybúcsún minden barátnő, de az esküvőn csak a család, szóval szerinte nincs ebben semmi, de nekem kicsit fura, nem tudom hogy szokás.

2016. ápr. 24. 13:44
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom te hogy vagy vele. Nekem személy szerint rosszul esne, ha elhívnáak, hogy ünnepeljem meg a menasszonyt, rendezzünk neki bulit, vegyünk ajándékot törjük a fejünket... de magára a szertartásra se hívnának el:S Neked hogyan esne?
2016. ápr. 24. 17:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek az elsővel.
2016. ápr. 24. 17:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen a lánybúcsú. Valóban, a "menyasszonyt ünnepeljük" jellegű dolog furán veszi ki magát, de szigorúan véve a lánybúcsúnak nem erről kéne szólnia, hanem arról hogy ezután már házas lesz, ez az utolsó közösen töltött estétek, "elbúcsúztatnak" maguk közül. (Tudom, ma már nagyon nem így működik a dolog.) Szerintem ha a lánybúcsún nem a menyasszonyt, hanem a barátságot ünneplitek, akkor nem veszi hülyén ki magát az sem, ha nem lesznek ott az esküvőn.
2016. ápr. 24. 19:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek az elsővel.
2016. ápr. 25. 08:47
 5/8 anonim ***** válasza:
A mi barátikörünkben ez nem jelent problémát és nincs belőle sértődés. Sokan vagyunk, mindenki pontosan tudja, hogy egy lagzi drága dolog, ennek ellenére örülünk a házasodóknak és megünnepeljük lánybúcsúval a dolgot. A szertartásra pedig aki tud és akar elmegy megnézni, de azt nem várja el senki, hogy a lagziba is mehessen, mert természetes, ha nincs a párnak annyi pénze, hogy mindenkit meghívjon, vagy nem arra akarja szánni. Ezen megsértődni butaság. Még annak a részéről is, aki azt mondja, hogy "odaadnám a vacsoraárát", mert nincs abban semmi megbotránkoztató, hogy értelmes emberek nem ilyen alapon hívnak meg plusz 20-30-50 embert, hogy majd biztos odaadják, amennyibe kerül, nem baj, ha nekünk nem telik rá amúgy.
2016. ápr. 25. 17:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálunk sincs ebből gond.

Más az, ha 200 fős lagzit tartasz, és oda se hívsz meg valakit de a lánybúcsúra meg megakarod, ilyen esetben természetesen gáz a helyzet.

De ha csak tart valaki egy olyan kis esküvőt, hogy szülők, testvérek, nagyszülők akkor meg érthető.

A lánybúcsú nem feltétlenül arról szól, hogy ünnepeljük a menyasszonyt, hanem egy utolsó közös csajbuli, ahol a lányok jól érezhetik magukat együtt. Most az, hogy az a pár barátnő nem áll be a nagymama mellé a polgári szertartásra szerintem nem kell, hogy sértődés legyen, legalábbis egy normális barátnő megérti, hogy ha valaki csak egy apró esküvőt tart, akkor nem ő lesz az első meghívott, de attól bulizni lehet együtt egyet.

Nekem is így volt amúgy, az esküvőnkön csak a család volt ott, de a lánybúcsúmra meghívtam mindenkit, a saját kertünkben tartottam, a nővéremmel főztünk, vendégül láttunk mindenkit, kb 1-2 ezer ft volt max, amit mindenki beledobott a tortába meg az ajándékba és senki sem sértődött meg.

2016. ápr. 26. 15:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom amúgy, hogy egy szűk családi körű ebéd miatt nem is akarom, hogy bárki költségekbe verje magát, ruhát vegyen, nászajándékkal készüljön stb. szóval ezért nem is hívunk meg barátokat sem, mert ha nekünk nincs arra anyagi keretünk, hogy rendes lagziba hívjuk őket, akkor nem terhelünk senkit. De egy közös csajbuli meg szerintem jó lenne, csak picit aggódok, hogy nehogy valaki ezt rossz néven vegye, bár szerintem nem lesz ilyen:)
2016. ápr. 26. 16:06
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem nincs ezzel semmi baj. Egy ismerős ismerősének pont így volt. A csaj szűk esküvőt tartott, ráadásul messzebb is. Mivel a barátokkal is szeretett volna ünnepelni így úgy oldották meg, hogy a lánybúcsút tartották. A menyasszony is készült hidegtállal, itókával és a meghívottak is. szerintem jó ötlet volt.
2016. ápr. 27. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!