Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hol és miként kell szólni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol és miként kell szólni a meghívottaknak, hogy gyerek nélküli esküvőnk lesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az a helyzet h összehazasodunk párommal és meghívó gyártás elott állunk. Elejétől fogva tudjuk, hogy gyerek mentes esküvőnk lesz. Előre szeretném leszögezni, hogy nem vagyok kiváncsi az ezzel kapcsolatos negatív megjegyzésekre, nem ez a kérdést célja. Rengeteget dolgoztam esküvőkön, az évek alatt pontosan megtanultam h egyszerűen nem valók esküvőre a gyerekek. Hajmeresztőbbnel, hajmeresztobb dolgokat műveltek, visítoznak, ordibalnak, rohangálnak, fellökik az embert vagy rosszabbik esetben a pincért stb. Mi baráti/rokoni körünkben is akad jó nehány kisgyerek, akik folyamatosan hisztiznek, ordítoznak, egyszerűen neveletlenek, nincs szebb szó és nem akarjuk, hogy tönkrevágják életünk nagy napját.

Tehát a lényeg h ezt a meghívóba kéne valahogy megfogalmazni? Vagy külön szólni mindenkinek? El

Esetleg ha valakinek szinten gyerekmentes esküvője volt, ti hogy jelentetek? Vagy ha volt már hivatott ilyen esküvőre az elmondaná, hogy miként szóltak nekik? Én úgy gondolnám ezt a meghívóba bele lehet szépen fogalmazni. Szerintetek?

2018. jún. 8. 10:45
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
95%

Mi nem gyerekmentes esküvőt tartottunk, hanem csak szűk körű volt, és hasonló gondom volt. Szülők,nagynéni/nagybácsi (akivel szorosabb kapcsolat is volt) testvérek, nagyszülők, pár barát és kész. Mi álltuk az egészet, így nem volt keret "illik őt is meghívni" vendégekre.

Úgy kellett meghívni a férjem nagynénjét, hogy a két felnőtt lányát a férjeikkel és 2-2 gyerekükkel már nem tudtuk fogadni, és ezt úgy oldottuk neg, hogy a meghívó negszólítása Kedves Tibi bácsi és Kati néni! volt. Átadáskor is elmondtuk, hogy őket kettejüket nagyon szívesen látjuk és milyen jó, hogy egy pont jó méretű kis termet találtunk. Fél próbálkozás volt, hogy az unoka mennyire örülne, de megértették, hogy az unoka nem fér bele. Van ilyen és nem szégyen bevallani a korlátokat, megszabni egy határt.

2018. jún. 9. 10:18
 42/48 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, én a legnagyobb jóindulattal írom, de: ha a férjed nagynénjének és nagynéni férjének adtok meghívót, akkor az teljesen értelemszerű (magyarázkodás nélkül is), hogy a felnőtt (már házasságban vagy párkapcsolatban élő, kisgyerekes) felnőtt gyerekeikre nem vonatkozik.

Mi is adtunk (szeptemberben lesz az esküvőnk) a vőlegényem nagybátyjáéknak meghívót, de fel sem merült, hogy ez a két felnőtt, nős, kisgyerekes fiukra is vonatkozna.

2018. jún. 9. 11:55
 43/48 anonim ***** válasza:
80%

Nekik nem volt értelemszerű és azért tértünk ki rá, mert még mikor a meghívó átadásának időpontját egyeztettük, akkor is úgy ertelmezték, hogy az egész család nagyon várja. Náluk ez a felnőtt, családos gyerekeikre is vonatkozott. Igen, másik városban, külön élő lányukat is beleértették addig, amíg nem pontosítottuk nekik.

2018. jún. 9. 12:31
 44/48 anonim ***** válasza:
64%

Nekik nem volt értelemszerű és azért tértünk ki rá, mert még mikor a meghívó átadásának időpontját egyeztettük, akkor is úgy ertelmezték, hogy az egész család nagyon várja. Náluk ez a felnőtt, családos gyerekeikre is vonatkozott. Igen, másik városban, külön élő lányukat is beleértették addig, amíg nem pontosítottuk nekik.

Após testvére és neki még utólag telefonon is jelezték, hogy mennyire jól érezte volna magát az egyik felnőtt lányuk, rég volt ilyen eseményen.

2018. jún. 9. 12:33
 45/48 anonim ***** válasza:
38%
Bocs, kétszer sikerült elküldeni.
2018. jún. 9. 12:34
 46/48 anonim ***** válasza:
85%
44-nek: Oké, értem, hát akkor bizony jó, hogy tisztáztátok.
2018. jún. 9. 15:19
 47/48 anonim ***** válasza:
89%
Abszolút megértem a helyzetet. Ahány esküvőn voltam (hol koszorúslányként, hol tanúként, hol egyszerű barátként) valami gebasz mindig volt a gyerekekkel. Végigüvöltötték az esküt, rugdosták a padot, vagy átmásztak rajta, vagy egymást piszkálták. Nem is velük van a fő probléma, hanem a szüleikkel, akik szerint ez vagy tipikus "gyerek"-dolog vagy aranyos vagy a kedvencem: "nem viszem ki az üvöltő 6 hónapos babát, mert lemaradok az esküről". Sajnos az esküről én is lemaradtam,egy szót se hallottam belőle az első sorból, láttam szegény barátnőmön,hogy amúgy is lámpalázas volt a szerepléstől még ez is játszott az idegeivel. Az én esküvőmön se lesz gyerek, de én foghatom majd a templom kis méretére és arra,hogy nagyon viszhangos. Illetve,hogy szeretném bármiféle külső zavaró zaj nélkül teljes egészében átélni a pillanat meghittségét, komolyságát és szentségét amikor a páromnak elmondom a fogadalmam. Sajnos könnyen el lehet vonni a figyelmem. A lagzira viszont várom őket szeretettel az úgyis zajos lesz :D
2018. jún. 10. 00:48
 48/48 anonim ***** válasza:
92%

Èn a helyetekben a meghívóba írnàm bele. Szerintem amúgy teljesen igazatok van. Az a baj, hogy ezt külön kérni kell, mert sok mamaszaurusz meg vérapu nem fogja fel, hogy ilyen rendezvényre nem való kisgyerek. Emiatt készülj fel, hogy menni fog a hiszti meg a hàborgàs, besértődés.

Nàlunk szerencsére ezzel nem volt gond, konkrétan csak egy pàr volt akinek kisgyereke volt, akkor 4 éves kislàny és úgy gondoltuk egy gyerekkel nem lesz gond,ezért nem szóltunk, végül nem is jött mert beteg lett. Anyukàja jött csak. Lepasszolta a kicsit bébiszitternek.A férje meg dolgozott.

2018. jún. 10. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!