Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol és miként kell szólni a meghívottaknak, hogy gyerek nélküli esküvőnk lesz?
Sziasztok.
Az a helyzet h összehazasodunk párommal és meghívó gyártás elott állunk. Elejétől fogva tudjuk, hogy gyerek mentes esküvőnk lesz. Előre szeretném leszögezni, hogy nem vagyok kiváncsi az ezzel kapcsolatos negatív megjegyzésekre, nem ez a kérdést célja. Rengeteget dolgoztam esküvőkön, az évek alatt pontosan megtanultam h egyszerűen nem valók esküvőre a gyerekek. Hajmeresztőbbnel, hajmeresztobb dolgokat műveltek, visítoznak, ordibalnak, rohangálnak, fellökik az embert vagy rosszabbik esetben a pincért stb. Mi baráti/rokoni körünkben is akad jó nehány kisgyerek, akik folyamatosan hisztiznek, ordítoznak, egyszerűen neveletlenek, nincs szebb szó és nem akarjuk, hogy tönkrevágják életünk nagy napját.
Tehát a lényeg h ezt a meghívóba kéne valahogy megfogalmazni? Vagy külön szólni mindenkinek? El
Esetleg ha valakinek szinten gyerekmentes esküvője volt, ti hogy jelentetek? Vagy ha volt már hivatott ilyen esküvőre az elmondaná, hogy miként szóltak nekik? Én úgy gondolnám ezt a meghívóba bele lehet szépen fogalmazni. Szerintetek?
Elore is kell szolni azoknak akikrol tudjatok, hogy gyerekesek. Nalunk a volegeny es mennyasszony szulei besegitettek ebbe (ok is elmndtak a rokonoknak, hogy a gyerekek nem szeretnenek kicsiket latni az eskuvon) es a meghivoban is ugy emlekszem benne volt.
Nem esett nekem se jol (kicsi gyerkocom volt), de megoldottam. Igaz en a volegeny szuloinek elmndtam, hogy erre talaltak fol a gyerekfoglalkoztato szolgaltatast, olyan modon, hohy kulon teremben vannak a gyerekek, es este 8-kor szepen vacsi utan le kell fektetni oket.
Nyilvan a fegyelmezetlen, a kerest semmibe vevo szulokkel van a gond (mert nem.olcso a gyrekfoglalkoztatas sem es legalabb van joszandek, hogy megis a szoptatos kisbabas baratno, testver stb. is eljohessen blizni) es azzal hogy egy templomi vagy polgari szertartason a szulo nem tud raszolni a gyerekere, nem.kepes vele a hatso sorba ulni vagy "vesz" eseten gyorsan hatul kislsszolni a terembol. Szoval sose a gyerek a neveletlen es buta, hanem a szulok nyeglek es nem tiszteli a mennyasszonyt es volegenyt...mert ez errol szol.
A lagziban azonban ha van gyerekfelugyelet akik szemmel tartjak a gyerekeket es van egy takarodo idopont, akkor nincs veluk igazi gond.
De ettol fuggetlenul, ha a szulok es a boldog ujdonsult par szeretne magat elengedni es tajrwszegseg, hastanc, csunyabeszed, necces fotok bemutatasa a cel, ami nem.valo gyerekek szeme ele, akkor jobb kizani oket:-).
En nem duzzogtam. Elfogadtam az egyet nem.ertesem ellenere.
A gyerekek imadjak a mennyasszonyt, a szep ruhakat, tudnak nagyon cuik is lenni csak valo igaz ha unatkozni kezdenek az a veeeeg:-).
Voltam gyerekes lagziban is, halal cukik voltak es egyikkel se.volt hond es a tanc elejen veluk buliztunk a legnagyobbat. Utana szepen elvittek oket csicsikalni es kezdodott a "felnott buli".
Köszönöm szépen mindenkinek az ötleteket és javaslatokat!
Nyilván nem az volt a cél, hogy közöljük a gyerekes vendégekkel, hogy mekkora terhet jelentenek a gyerekeik és megsértsük őket, szó nincs erről, nem fogom X-nek azt mondani, hogy a te gyereked neveletlen, de azért azt is elég túlzásnak érzem, hogy még mi vegyünk állatkert meg játszóház belépőket a vendégek gyerekeinek, amiért nem jöhetnek, hogy idézem “kiengeszteljük” őket. Hát nem hiszem, hogy bármi olyan dolgot tennénk, ami miatt ki kéne engesztelni a gyerekeket ajándékvasarlassal és egyebekkel. Kötve hiszem, hogy egy 2-3 éves gyerek tragédiaként élne meg, hogy egy napot pl a nagyszülőkkel kéne lennie.
Dolgoztam rengeteg esküvőn, 5bol 4x biztos gubanc volt a gyerekkkel, szóval én tartom azt, hogy egy nehány éves vagy akár hónapos gyerek nem való esküvőre, épp ezért hoztuk meg ezt a döntés. Sajnos, nem sajnos, de egyre többször azt látni, hogy a szülőket nem is érdekli a gyerek neveletlensege, rahagyja, nem szól ra, mondván még “csak gyerek”. Hát ennek a fajta hozzáállásnak szívunk sajnos sokszor mi többiek..
Szerintem nagy rokonságnál, baráti/ismerősi körnél nem lehet úgy esküvőt szervezni, hogy ne sértődjön be valaki.
Nem kell velük foglalkozni, ez a ti napotok, amit megosztotok azokkal a kedves ismerősökkel, akik szívesen osztoznának az örömötökben. Ennyi. Ha valakinek fontosabb, hogy nem bír elszakadni a gyerekétől fél napra, akkor nem erőszak a disznótor, hadd duzzogjon otthon.
Jó ez a másik kérdés, tiszta hiszti a nő :D
Kérdező, a TI döntésetek, szerintem nem gáz, 100%, lesznek akik magukra veszik, de egy kisgyerek valóban nem való esküvőre.
Hiszen pl. bálba sem viszed magaddal.
De még valami: nem is kell, hogy a gyerek legyen neveletlen, elég ha egy vendég önt fel a garatra, unokabátyám pl nekiállt üvöltözni meg verekedni a nővére esküvőjén mert... mert többet ivott, mint kellett volna.
A 11 éves unokahúgom sírva bújt hozzám, hogy menjünk haza, mert fél.
26 vagyok, én is rohadtul féltem és féltettem a gyereket.
(Zárójelben: kár kizárni a gyerekeseket/gyerekeket az esküvőtökből. Ugyanis nem ez lesz közös életek legszebb napja. Feltéve, ha szeretnétek babát.
Tényleg felesleges túllihegni ezt a gyerekmentességet. Lesz ezen kívül még 100 bakilehetőség, amik közül jó pár be fog ütni.)
Meghívóba gy írnám, hogy Kedves Juci és Józsi! Sok szeretettel várunk Titeket/Kettőtöket... Vagy valami ilyesmi, és az átadáskor is jelezném, hogy a meghívó csak a párnak szól.
Egyébként megértem. Én rendszeresen járok templomba és elkeserítő néha, ami megy. Nem arról van szó, hogy ha egy baba felsír és ki kell vele rohanni, mert az megesik. De amikor 3-4 évesek kergetőznek és sikongatnak, a szülők meg csak mosolyogva nézik. Koncertzenekarral zenélek, ugyanez. A múltkor a színpad előtt állt a karmester és a fogócskázó gyerekek majdnem elsodorták... Senki nem szólt rájuk, mert hát "a lelki világuk"... Szóval megértem a gyerekmentes esküvőt, pláne, ha ismered őket, hogy nem fognak egy helyben ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!