Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol és miként kell szólni a meghívottaknak, hogy gyerek nélküli esküvőnk lesz?
Sziasztok.
Az a helyzet h összehazasodunk párommal és meghívó gyártás elott állunk. Elejétől fogva tudjuk, hogy gyerek mentes esküvőnk lesz. Előre szeretném leszögezni, hogy nem vagyok kiváncsi az ezzel kapcsolatos negatív megjegyzésekre, nem ez a kérdést célja. Rengeteget dolgoztam esküvőkön, az évek alatt pontosan megtanultam h egyszerűen nem valók esküvőre a gyerekek. Hajmeresztőbbnel, hajmeresztobb dolgokat műveltek, visítoznak, ordibalnak, rohangálnak, fellökik az embert vagy rosszabbik esetben a pincért stb. Mi baráti/rokoni körünkben is akad jó nehány kisgyerek, akik folyamatosan hisztiznek, ordítoznak, egyszerűen neveletlenek, nincs szebb szó és nem akarjuk, hogy tönkrevágják életünk nagy napját.
Tehát a lényeg h ezt a meghívóba kéne valahogy megfogalmazni? Vagy külön szólni mindenkinek? El
Esetleg ha valakinek szinten gyerekmentes esküvője volt, ti hogy jelentetek? Vagy ha volt már hivatott ilyen esküvőre az elmondaná, hogy miként szóltak nekik? Én úgy gondolnám ezt a meghívóba bele lehet szépen fogalmazni. Szerintetek?
En a meghivoba is beleirnam szepen megfogalmazva es szolnek is szemelyesen.:) Nemtudom mi az a hatar , ami nektek belefer mondjuk en mar 13-14 eveseket szivesen latnek ok nem olyan vandalok mar mint a kisebb korosztaly.
Mi is hivatalosak vagyunk egy eskuvore..addigra ket kicsi babam lesz,evidens hogy nem fogom vinni oket
(persze nalunk csak a parom vesz reszt mert par honaposan meg nem hagyom oket otthon) hogy vegig orditsak esetleg a boldogito igent vagy akarmit mert bar imadom a gyerekeket de en se lennek tul boldog ha a ceremonia kozepen vegig nyugoskodnek az egeszet.
Ha.meg valaki ezen megsertodik.. Ez a nap rolatok szol:) Nem arrol hogy mas gyereke milyen cuncisan nez ki a habos babos ruhacskajaban.
A meghívó átadásakor mondjátok nekik.
Mi is voltunk gyerekmentes esküvőn, nekünk is a meghívó átadásakor mondták. Nem sértődtünk meg érte, volt kire bíznunk a gyerekeket.
Mikor átadod, akkor mondd el.
Amúgy az ordítás egy dolog, idegesítő, de én azt utáltam, hogy legkésőbb 9-10-kor le kellett lépni, mert a fiatalabbik öcsém álmos volt, és ott vége is volt a bulinak.
Apa, idősebb öcsém meg én is maradtunk volna, de a mosthaanyámnál nem volt sohasem opció, az "akkor a kicsit egy nyugis helyen elaltatom, és visszajövök", hanem jó, megyünk haza.
Gyakorlatilag minden esküvő így telt, buli, tánc, beszélgetés a rokonokkal, barátokkal és legkésőbb 10-kor haza.
Eléggé szar volt, főleg, hogy azokat a roknokat nem sűrűn láttuk, mert messze laktunk.
Már felnőtt vagyok és anya, de épp ezért nem viszem egy esküvőre sem a lányunkat. Rábízzuk a nagyira, vagy a bevált bébiszitterre és mi nyugodtan mulathatunk, ameddig szeretnénk, nem kell tök hamar eljönni, mert ő álmos :)
Minket csak egyszer hívtak gyerek nélkül. A meghívóban nem volt benne, csak szóban közölték. Megkérdeztem, hogy a szertartásra sem jöhetnek, vagy csak a lagzi gyerekmentes?
Végül a második variáció nyert. Sértődés nem volt. Mondjuk a 8 hónapos is jobban érezte magát otthon, a megszokott ágyában, mint egy zajos forgatagban. A szerterás alatt
meg nézegetett az ölemben, tetszett neki.
De az összes többi eskülőn ott voltak, nem tettek tönkre semmit, és remekül érezték magukat.
Nővérem esküvője jut eszembe ahol már a polgári rész el volt szúrva mert öt kölyök rohangált körbe-körbe a teremben és állandóan meg kellett szakítani a beszédet, az esküjüket se tudták zavartalanul elmondani. Ilyenkor persze mindenki kínosan mosolyog hogy "jaj de aranyos", de inkább égő és baromi zavaró, én kiküldtem volna őket szülőstül.
Szülők fele cseszett is fegyelmezni.
Lagzin is lehetett kergetni őket, mindenki a magukat produkáló gyerekek körül ugrált. Tuti nem kellene ez az esküvőmön, egyszerűen nem valók oda. Templomba se viszed az üvöltő csecsemőt.
Korrekt ötltet.
Jómagam ezen nem sértődnék meg, ha ilyet közölnének velem, mert nem a gyerekemmel van a baj, hanem az esküvő jellege, mint esemény felnőtt társaságnak szól, mint egy bármely másik rokon temetése, nem kell, hogy ott ugráljon a gyerek.
Tavaly voltam olyan esküvőn, amiből nem hallottam semmit, mert a kiskölök a székeket döntögette ceremónia alatt, az anyja meg nem szólt rá, mert milyen cuki a kisfiú. Ja, csak kb. 70 ember akarta őket szemmel kinyírni hátra is fordultak csomóan, hogy ejnye...
Nekem is van gyerekem, de ezeket az amatőr ősanyákat nem értem. Régen sem vittek minket esküvőre. Szerintem 10 elmúltam, mikor először voltam esküvőn.
Szóban közöld, hogy milyen parti + a meghívón a konrkét meghívott személyek nevét tüntesd fel. Ne az xy+ kedves családja stb. :)
Én korhatárt szabnék, de kb. 12 évnél. A jól nevelt 12+ éves gyerekek még élvezik is az esküvőt (főleg a lányok). Miért kéne pl. egy 16 éves lányt kitiltani? Azt elhiszem, hogy a neveletlen 5 éves randalírozik. (sajnos egyre kevésbé vannak nevelve a gyerekek és nem figyelnek rájuk a szülők ilyenkor sem oda).
Az én lányom a mai napig emlegeti az unokatesóm esküvőjét, ahol vonatozhatott. Imádta. Kb. 11 éves lehetett. És nem csúszott mászott a földön, nem randalírozott, ott ült velünk illetve velünk táncolt meg vonatoztunk.
a #10-es nagyon jó tanácsot adott, simán elkerülhető az ilyen, mint amit itt 150 db őrjöngésben kifejtettek a hozzászólók:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__rokoni-k..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!