Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hol és miként kell szólni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol és miként kell szólni a meghívottaknak, hogy gyerek nélküli esküvőnk lesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az a helyzet h összehazasodunk párommal és meghívó gyártás elott állunk. Elejétől fogva tudjuk, hogy gyerek mentes esküvőnk lesz. Előre szeretném leszögezni, hogy nem vagyok kiváncsi az ezzel kapcsolatos negatív megjegyzésekre, nem ez a kérdést célja. Rengeteget dolgoztam esküvőkön, az évek alatt pontosan megtanultam h egyszerűen nem valók esküvőre a gyerekek. Hajmeresztőbbnel, hajmeresztobb dolgokat műveltek, visítoznak, ordibalnak, rohangálnak, fellökik az embert vagy rosszabbik esetben a pincért stb. Mi baráti/rokoni körünkben is akad jó nehány kisgyerek, akik folyamatosan hisztiznek, ordítoznak, egyszerűen neveletlenek, nincs szebb szó és nem akarjuk, hogy tönkrevágják életünk nagy napját.

Tehát a lényeg h ezt a meghívóba kéne valahogy megfogalmazni? Vagy külön szólni mindenkinek? El

Esetleg ha valakinek szinten gyerekmentes esküvője volt, ti hogy jelentetek? Vagy ha volt már hivatott ilyen esküvőre az elmondaná, hogy miként szóltak nekik? Én úgy gondolnám ezt a meghívóba bele lehet szépen fogalmazni. Szerintetek?

2018. jún. 8. 10:45
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
62%

5 éves jól nevelt fiam van, de tökéletesen megértelek. Nem sértődnék meg, hanem felügyeletet keresnék, hogy a férjemmel ott lehessünk.

A mi esküvőnkön gyerek ugyan volt, de mi ajándékot nem kértünk, csak pénzt. Azaz mindenki amennyit ajándékra szánna. Mi ezt a meghívóba írtuk le egy viccesen fogalmazott versben.

Szerintem mindenképpen írjátok bel e ameghívóba, és szóban is mondjátok el.

De a neten is találsz pár ötletet:

[link]

[link]

[link]

[link]

2018. jún. 8. 11:46
 22/48 anonim ***** válasza:
93%

A meghívóba én burkoltan írnám bele. A "várunk téged és családodat" helyett "várunk téged és párodat" az ünneplésre, vagy ilyesmi.

Nem tudom, ti hogy terveztétek, de mifelénk szokás a meghívó mellé egy programtervezetet is adni külön papíron, amiben kb. mint egy táblázat le van írva, hogy 10kor menyasszony kikérés délben polgári itt és itt, háromtól templomi, hattól vacsora, itt és itt lesz lehetőségetek átöltözni/felfrissíteni magatokat, a lagzira a belépő egy sorsjegy... szóval minden extra infó egy külön lapon le van írva a meghívó mellé.

Én ebbe írnám bele (ha terveztek ilyet) konkrétan a dolgot, hangvételtől függően komolyan vagy lazábban. Én inkább lazábbra venném, "bulizzatok velünk életünk nagy napján, nektek is jár a kikapcsolódás egy felnőtt buliban" vagy valami ilyesmi.

Ha nem terveztek ilyen plusz dolgot osztani a meghívó mellé, mert nincs annyi infó, amiért érdemes lenne, akkor szóban mondanám el (vagy levélben/telefonon nyilván, akinek nem személyesen adom oda a meghívót).

2018. jún. 8. 11:48
 23/48 Metionin ***** válasza:
97%
Minél hamarabb, hogy legyen idejük gyerekfelvigyázót keresniük. Akinek személyesen adod át, nekik akkor mondanám meg, akiknek postán, azoknak beleírnám.
2018. jún. 8. 11:58
 24/48 anonim ***** válasza:
95%

Esetleg ha van szervezőtök vagy aki segít és több tapasztalata van, annál kérdezz rá, hogy ez hogyan működik. Szerintem diszkréten a meghívóba is bele lehet foglalni, de jobb ha személyesen is közlöd, mert simán kinézem pár emberből, hogy csakazértis elviszi a gyereket, és ráfogja, hogy jaaa ő azt nem látta, nem értette stb.

Volt mikor az öcsémet és egem sem hívtak meg a lagziba, pedig szerintem 5-6 osztályos körül lehettünk,a szüleim abszolút nem foglalkoztak vele, mama vigyázott ránk.

Emlékszem, hogy 5 évesen én is rosszul viselkedtem egy esküvőn, mert a főasztalhoz akartam ülni, állandóan a menyasszony mellett pezsegtem, még a fotózásra is el kellett vinni. Egy másik esküvőn összeverekedtem egy kislánnyal, mindenki előtt. Szóval tudnak a gyerekek idegesítőek lenni, főleg ha több van.

2018. jún. 8. 11:58
 25/48 anonim ***** válasza:
97%
Én olyan meghívót kaptam egyszer, ahol az ilyen "logisztikai infók" egy külön lapon voltak feltüntetve, amit becsúsztattak a meghívóba - de amikor átadod a meghívót, úgyis beszéltek pár szót, és akkor nyilván ez is szóba kerül.
2018. jún. 8. 12:20
 26/48 anonim ***** válasza:
90%

A 10. és 12. javaslataival egyetértek én is.

Mindenképpen kerüljön be a meghívóba és személyesen is tisztázd.

Lesznek sértődések, de ez a ti napotok. 12-14 évesek már vállalhatók, esetleg egy korhatárt megszabhattok.

Amúgy teljesen igazad van, vannak vállalhatatlan idióta gyerekek és a még idiótább szüleik.

Írom ezt 2 gyerekes anyukaként, aki csak már viselkedni tudó gyerekeit (csecsemő, dackorszak kizáró) vitte ilyen helyekre.

2018. jún. 8. 12:23
 27/48 anonim ***** válasza:
96%

Figyelj, aki meg akar sértődni, az meg is fog. :D

Kb 4 éves koromtól van olyan emlékem, ahol esküvőn vagyok(igaz satras lagzi), de nagyon jól éreztem magam es jól is tudtam viselkedni,illetve hajnal 2ig bírtam. Nekem van egy fiam, most 2,5 éves és ha megkérnének hogy ne vigyem, akkor nem sértődnék meg. De sajna menni nem tudnék, mert nincs ki vigyazzon rá, főleg ejszakara. De teljesen megertem, hogy jobb gyerek nélkül bulizni. Tavaly vittük egy esküvőre. A szertartást szépen csendbe vegigülte, pogácsát majszolgatott, mikor kezdett már ficeregni. De a legszélén ültem, hogy ha gond van, akkor azonnal ki tudjam vinni, ne zavarja a szertartast. Este meg felvaltva vigyaztunk rá az apjával(volt hol letenni aludni), és meg is volt beszélve hogy anyós néz rá egy fél órát hogy tudjunk a párommal kettesben is tancolni,....hát mégse volt hajlandó. Nem is volt jó a buli sajnos így. Volt hogy egy 4 évest az utcáról szedtem össze, akire szintén a nagyi 'vigyazott' míg a pár táncolt... Jobb ha a gyerekek otthonmaradnak!

2018. jún. 8. 12:32
 28/48 anonim ***** válasza:
78%

Én a meghívók nyomtatása előtt szólnék minden meghívottnak. Szépen felhívnám őket egyesével, közölném velük a remek hírt, az esküvő időpontját és megjegyezném, hogy úgy döntöttetek, hogy gyerekmentes esküvőt szerveztek, és x napon belül jelezzenek vissza, hogy szeretnének-e jönni, és utána küldeném ki a meghívót.

Én a meghívóba a magam részéről konkrétan nem írnám bele, nekem mindig visszatetsző az, hogy ilyesmi bekerül egy szép, elegáns meghívóba. Kb. egy szinten van a gagyi pénzkunyizós versikékkel. Nem meghívóba való. Ellenben semleges szövegezés, "szeretette látunk téged és kedves párod" stb. mehet. RSVP lehet benne, visszajelzéssel, hány fő - ebből meg ki lehet deríteni, hogy vki leszarta-e a kéréseteket (pl. egy párt hívtok meg, és 3 főre RSVP-znek és történetesem van egy is gyerekük :D).

2018. jún. 8. 12:42
 29/48 anonim válasza:
79%

nem értem azokat, akik vinni akarják a gyereket

minek?

nemhogy örülnének, hogy nem kell rájuk figyelni, és olyan buliba mehetnek, ahol más idegesítő gyereke sem lesz ott

2018. jún. 8. 12:45
 30/48 anonim ***** válasza:
6%

Fordított pszichológia itt is működik: a gyerekek érdeke, hogy ne jöjjenek, nekik akartok jót, mert ez egy gyereknek rendkívül unalmas esemény.

Általában az emberek, akik családban élnek és gyerekeik vannak, ők úgy tekintik magukat egy egésznek, együtt a családot. Nyilván ezért lenne sértődés a dologból. A másik nehézség, hogy pl. 12-14 éves már mehet? Mi van, ha valahol van egy 6 éves és egy 14 éves? Szóval ezek le kéne tisztázni és valahogy úgy előadni, hogy ne legyen belőle sértődés.

Ha engem megsértenének, vagy utalnának rá, hogy ki nem állhatják a gyerekem, ő csak egy teher, akkor onnantól biztos, hogy nagy ívben kerülném azokat az embereket. Viszont, ha tényleg azon lenne a hangsúly, hogy ez nem gyerekeknek való esemény, kár kitenni őket ilyennek, kapnának akár egy játszóparkba/állatkertbe 1-1 belépőt kiengesztelésképp, vagy valami apróságot, hogy érezzék, ők is fontosak, szerintem korrektebb lenne.

2018. jún. 8. 12:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!