Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol és miként kell szólni a meghívottaknak, hogy gyerek nélküli esküvőnk lesz?
Sziasztok.
Az a helyzet h összehazasodunk párommal és meghívó gyártás elott állunk. Elejétől fogva tudjuk, hogy gyerek mentes esküvőnk lesz. Előre szeretném leszögezni, hogy nem vagyok kiváncsi az ezzel kapcsolatos negatív megjegyzésekre, nem ez a kérdést célja. Rengeteget dolgoztam esküvőkön, az évek alatt pontosan megtanultam h egyszerűen nem valók esküvőre a gyerekek. Hajmeresztőbbnel, hajmeresztobb dolgokat műveltek, visítoznak, ordibalnak, rohangálnak, fellökik az embert vagy rosszabbik esetben a pincért stb. Mi baráti/rokoni körünkben is akad jó nehány kisgyerek, akik folyamatosan hisztiznek, ordítoznak, egyszerűen neveletlenek, nincs szebb szó és nem akarjuk, hogy tönkrevágják életünk nagy napját.
Tehát a lényeg h ezt a meghívóba kéne valahogy megfogalmazni? Vagy külön szólni mindenkinek? El
Esetleg ha valakinek szinten gyerekmentes esküvője volt, ti hogy jelentetek? Vagy ha volt már hivatott ilyen esküvőre az elmondaná, hogy miként szóltak nekik? Én úgy gondolnám ezt a meghívóba bele lehet szépen fogalmazni. Szerintetek?
Én a meghívó átadásánál mondanám el.
Mondjuk én még nem voltam olyan esküvőn, ahol a gyerekek gondot okoztak volna. Viszont a felnőttek között volt olyan mindig, aki túl sokat ivott, vagy nem hagyott békén, vagy folyton felkért valami idegen, akitől a hideg kirázott, vagy folyamatosan hangosan kritizált mindent, stb...... Szerintem a felnőttekkel több gond van :D
Jaj, elment előbb :D
Szóval, mi a felnőtteket sem hívtuk meg :) Csak a szülők és két tanú.
most volt egy haverom esküvője, szintén gyerekmentes volt
örömtáncot jártam amikor megtudtam, hogy nem jön gyerek
jó is volt nagyon
ha vki ezen megsértődik, tegye, ingyen van
ha ennyi esze sincs, hogy lepasszolja a kölköt és jól érezze magát, meg is érdemli
Szerintem a meghívóba is és személyesen is kell közölni. Ha már előre tudják, úgy készülnek, de ha beindul a szervezés és csak egy idő után szóltok, akkor csalódás lesz.
Biztos fogsz kapni hideget bőven. A mi esküvőnkön voltak gyerekek és nem volt nagy gáz, de azért forgattam a szemeim amikor egyik anyuka tolta arrébb a vendégeket, hogy még beférjen az etetőszék... De más kicsik meg annyira jók voltak és annyira jól érezték magukat, hogy miattuk nem akartam volna kizárni a gyerekeket.
Biztos mindenkinek van más "dilije" az esküvőre. Nekem pl az volt, hogy nem jöhet olyannak a párja, akik most jöttek össze. Mármint ha valaki házas vagy együtt él okés, de hogy valami 19 éves uncsitesóm hozzon olyat akivel 2 hónapja jár, az NEM.
Nekünk is lett 2 gyerekünk, én viszont nélkülük mennék lagziba akkor is, ha lehetne vinni. Nekem az nem kikapcsolódás, hogy utánuk rohangálok :(
Én is hasonló esküvőt szeretnék, én a szép meghívók előtt informálisan körbe kérdezek, hogy a rendes meghívókat már mintegy emlékbe azoknak küldjem akik 99% hogy jönnek. Szóval az első kérdezéskor fogom beleírni hogy amennyiben családban nem tudják megoldani a gyermek felügyeletét, úgy fizetek egy játszóházi valamit (kis terem külön felügyelő bármi). Szóval így diszkréten:)
De amúgy is kis esküvőt tervezünk, így talán összesen 2-3 családot (összesen 6-8 gyerek) érint a dolog.
Ja és amúgy még 10-12 évesen sem éreztem magam jól esküvőn, főleg hogy kisebbek is voltak, és nekem kellett volna random 10 év alatti rokongyerekeket - akiket akkor láttam először - pesztrálgatni, hogy a szüleik hadd ehessenek legalább nyugton. Szóval abszolút megértelek, és "gyerek oldalról" is elmondhatom, nem egy nagy élmény esküvőn lenni.
Lehet játékosan is megfogalmazni:
"Bár imádjuk a kis gyerkőcötöket (akár nevesítve), de a lagzira ne hozzátok el őket"
"Mivel a felnőttek is megérdemelnek egy szabad estét, a gyerekeket hagyjátok a nagymamára! :)"
Hivatalosabb:
"Sajnos a fogadáson nem áll módunkban x év alatti gyerekről gondoskodni, köszönjük a megértést"
"A ceremónia nyugalmas lebonyolítása érdekében a kisgyerekeket ne hozzátok el"
Lehet pénzre/helyszűkére is fogni:
"A korlátozott férőhelyek miatt a gyerekeket hagyjátok a babysitterre".
Lesznek akik megsértődnek, nem jönnek, de ők úgyse számítanak igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!