Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kezdeben hasonlóak voltak az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kezdeben hasonlóak voltak az elépzeléseink, most viszont egyre jobban különböznek. Tényleg nálam van a hiba?

Figyelt kérdés

Januárban kezdtük komolyabban gondolkodni az esküvőn, amit jövőre szeretnénk majd tartani. Igen, nagyon sok idő van még addig, de persze már csomót ötletetlünk, hogy mit hogyan csináljunk majd. Én úgy kezdtem az egész történetet, hogy írtam egy vendéglistát az én családoról, hogy hány emberrel számoljunk majd. A vőlegényemet is erre kértem, de egyszer sem állt neki, csak annyit mondott, hogy nyugodjak meg, írjam meg az enyém, és ő is majd annyi ember fog meghívni az ő családjából is. Így kikalkuláltunk kb 70 embert, és gondolkodtunk a továbbiakon, költségvetésen. Fejben már megvan az étterem, a fotós, a videós.. (mind ismerős, de azért jövő hónapban terveztük lefoglalni őket).

Erre most kezd el gondolkodni azon, hogy mekkora is az ő családja, és biztos, hogy nem fog beleférni 35 főbe az egész, mert nagyon sok olyan ember van, akivel már akár évek óta sem találkozott, de tuti megsértődne ha nem lenne meghívva, de ha már meghívja, akkor muszáj a családját is, meg ezt is, meg azt is... még mindig nem volt hajlandó egy kib_szott listát írni, de ahogy meséli, hogy mennyi emberről van szó, csak az ő oldala lenne vagy 60 ember. ÉÉéés éppen ezért kitalálta, hogy így már nagyon drága lenne az egész, mi lenne ha inkább csinálnánk egy 2 tanus esküvőt, aztán legfeljebb elmennénk utána haverokkal inni egyet... Hát köszi.

De hozzátette, hogy szerinte nem vagyok normális, amiért olyan embereket hagyok ki a listámról, akik rokoni szál szerint közeliek hozzám. Viszont én nem a rokoni közelségek alapján válogattam az embereket, hanem aszerint, hogy kivel milyen a kapcsolatom. Pl a nagybátyám hiába anyám testvére, nem vagyunk már beszélő viszonyban évek óta egyéb dolgok miatt. És így van még pár ilyen rokon, akikkel nincs közeli kapcsolatom, nem voltunk sosem kifejezetten jóba stb.

Én úgy gondolom, hogy csak olyan embereket hívok meg az esküvőmre, akik nem kifejezetten keresik a botrányt, mert fontosnak tartom, hogy a nagy napomon azért jól is érezzem magam anélkül, hogy folyamatos plussz stresszben legyek.

Mindig rendes lakodalmas esküvőt terveztünk, és ez a két tanus dolog nem tetszik. Tudom hogy k_csög vagyok, de az én létszámommal még simán vállalható egy normális esküvő, és persze, hogy rosszul érint, hogy azért nem tudnánk nagyot tartani, mert fél a sértődéstől, ezért a jövő hetet is meg akarja hívni...

Gondolom ez miatt most elítéltek, de biztos vagyok benne, hogy ez nem egyedi eset, mert mindegyik család különböző. Úgyhogy akik voltak már hasonlóképpen, hogy hidalták át a problémát?

Köszi

2018. márc. 11. 13:51
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

16# egyébként légyszíves gyere vissza ide ha már meg volt az esküvő... És meséld el h milyen volt a zene, a dekoráció, a kaja

milyen képek, videó lett a nagy napról stb.. És ha mindenre az lesz a válaszod hogy szuper volt, akkor sincs letjogosultsága annak, hogy verd a melled mert csak szerencsétek volt. Ha ugyanis egy jó hely/fotós /videós nem foglalt még ilyenkor akkor át csak mázli vagy nem is olyan jó...

2018. márc. 12. 22:48
 22/32 anonim ***** válasza:
Kàr egymásnak esni, jelen pillanatban az sem biztos, hogy a Kérdezőnél lesz-e bármiféle esküvő. Ha sikerül megegyezniük a fontos kérdésekben, és biztosan akarja mind a két fél az esküvőt, akkor érdemes szervezési tanácsokat adni. Kérdező, sikerült azóta valami egezségre jutni a pároddal?
2018. márc. 13. 00:30
 23/32 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kioktatók, szerintem mindannyian eltértek a tárgytól azzal, hogy velem szemben eresztitek ki a gőzt...teljesen felesleges. A kérdező véleményt kért, én pedig saját tapasztalatomat írtam - segítő szándékkal. Mitől rossz egy tanács? Ez is nézőpont kérdése :).

Az esküvőnk minden egyes része úgy, ott és akkor valósul meg, ahogyan elterveztük - ha az őrangyalaink is segítenek minket. Sehol nem a maradékot horgásztuk ki. Lehet, hogy mindenhol szimpatikusak voltunk és ezért jött ki minden jól elsőre. Ki tudja...amúgy 1 hónap múlva lesz.

2018. márc. 13. 06:56
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak: örülök, hogy jól sikerül(t) nektek.

De azért április közepe még nem főszezon.

Már csak azért írom, hogy mondjuk ÍGY, januártól elhiszem, hogy meg lehetett szervezni 3 hónap alatt, április közepére.

Na erre írták többen, hogy ezt mondjuk augusztus közepére nem tudná véghezvinni az ember.

(Konkrétan FODRÁSZT nem tudunk úgy találni, hogy szeptemberben kezdtük a szervezést, augusztusban lesz az esküvő. 70 ezres városban, kb. csak a neten van 50 fodrász, de szerintem több is. Vagy foglalt lesz akkor, vagy nyaralni megy, vagy pitcháskodik és magas lovon ül, ez Bp. agglomeráció, hadd ne írjak várost:(((((((

2018. márc. 13. 09:05
 25/32 anonim ***** válasza:

Bocsánat amúgy, a végén az utolsó mondatban csak kitört belőlem a keserűség, komolyan megfordult a fejemben, hogy NEM LESZ FODRÁSZOM:((((((((((((

Tényleg bocs, ezer bocs.

2018. márc. 13. 09:07
 26/32 anonim ***** válasza:
25%
Feljebb leírtuk miért rossz a tanács amit adtál. Ha nem érted, sajnálom. Mármint tényleg.
2018. márc. 13. 09:41
 27/32 anonim ***** válasza:
57%

25-ös, nincs szükség bocsánatot kérni. Vélemény, oszt kész :).

A kérdező amúgy eltűnt...Kérdező, jutottatok valamire a vendéglistát illetően?

2018. márc. 13. 11:14
 28/32 anonim ***** válasza:
38%
23# nem kioktatásnak szántuk, csak kicsit nagyképűen adtad elő magad, úgy hogy nem akarod elfogadni amit más mond. Még most is. Mert szerinted szimpatikusak vagytok azért tudtatok mindent elintézni ennyi idő alatt. Vicc, na mindegy. KB mintha a gyerekvállalás témakörben okoskodnál hogy fél óra alatt is meg lehet szülni egy gyereket. De úgysem érted mindegy.
2018. márc. 13. 13:41
 29/32 anonim ***** válasza:
86%

Jól írta itt valaki: Április közepe NEM főszezon. Persze,,hogy kap éttermet is, zenekart is, fodrászt, fotóst, stb. úgy is, ha januártól kezdi szervezni.

Nincs mit hasonlítgatni, UGYANEZT nem tudná összehozni mondjuk májostól augusztusig, akármilyen szimpik a szolgáltatóknak.

2018. márc. 14. 06:23
 30/32 anonim ***** válasza:
Kössetek kompromisszumokat. Nálunk az esküvő több konfliktus forrása volt, mint az összeköltözés... Felnőtt emberek tudjanak megegyezni, szerintem.
2018. márc. 14. 06:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!