Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kezdeben hasonlóak voltak az elépzeléseink, most viszont egyre jobban különböznek. Tényleg nálam van a hiba?
Januárban kezdtük komolyabban gondolkodni az esküvőn, amit jövőre szeretnénk majd tartani. Igen, nagyon sok idő van még addig, de persze már csomót ötletetlünk, hogy mit hogyan csináljunk majd. Én úgy kezdtem az egész történetet, hogy írtam egy vendéglistát az én családoról, hogy hány emberrel számoljunk majd. A vőlegényemet is erre kértem, de egyszer sem állt neki, csak annyit mondott, hogy nyugodjak meg, írjam meg az enyém, és ő is majd annyi ember fog meghívni az ő családjából is. Így kikalkuláltunk kb 70 embert, és gondolkodtunk a továbbiakon, költségvetésen. Fejben már megvan az étterem, a fotós, a videós.. (mind ismerős, de azért jövő hónapban terveztük lefoglalni őket).
Erre most kezd el gondolkodni azon, hogy mekkora is az ő családja, és biztos, hogy nem fog beleférni 35 főbe az egész, mert nagyon sok olyan ember van, akivel már akár évek óta sem találkozott, de tuti megsértődne ha nem lenne meghívva, de ha már meghívja, akkor muszáj a családját is, meg ezt is, meg azt is... még mindig nem volt hajlandó egy kib_szott listát írni, de ahogy meséli, hogy mennyi emberről van szó, csak az ő oldala lenne vagy 60 ember. ÉÉéés éppen ezért kitalálta, hogy így már nagyon drága lenne az egész, mi lenne ha inkább csinálnánk egy 2 tanus esküvőt, aztán legfeljebb elmennénk utána haverokkal inni egyet... Hát köszi.
De hozzátette, hogy szerinte nem vagyok normális, amiért olyan embereket hagyok ki a listámról, akik rokoni szál szerint közeliek hozzám. Viszont én nem a rokoni közelségek alapján válogattam az embereket, hanem aszerint, hogy kivel milyen a kapcsolatom. Pl a nagybátyám hiába anyám testvére, nem vagyunk már beszélő viszonyban évek óta egyéb dolgok miatt. És így van még pár ilyen rokon, akikkel nincs közeli kapcsolatom, nem voltunk sosem kifejezetten jóba stb.
Én úgy gondolom, hogy csak olyan embereket hívok meg az esküvőmre, akik nem kifejezetten keresik a botrányt, mert fontosnak tartom, hogy a nagy napomon azért jól is érezzem magam anélkül, hogy folyamatos plussz stresszben legyek.
Mindig rendes lakodalmas esküvőt terveztünk, és ez a két tanus dolog nem tetszik. Tudom hogy k_csög vagyok, de az én létszámommal még simán vállalható egy normális esküvő, és persze, hogy rosszul érint, hogy azért nem tudnánk nagyot tartani, mert fél a sértődéstől, ezért a jövő hetet is meg akarja hívni...
Gondolom ez miatt most elítéltek, de biztos vagyok benne, hogy ez nem egyedi eset, mert mindegyik család különböző. Úgyhogy akik voltak már hasonlóképpen, hogy hidalták át a problémát?
Köszi
nekünk fordított volt: férjem akart kb 100-120 főt, én két tanúsat, végül lettünk 12en, a szűk család és kész.
kompromisszum, plusz rájött, hogy sokkal többe lenne a nagy,mint gondolja, és inkább nászútra költöttük
amúgy most esküvőt akarsz vagy vele lenni?
facere mutogatni?
#3: Esküvőfotós vagyok, jellemzően átlagosan 1-2 évvel az esküvő előtt foglalnak. 100+ esküvőre vetítve kevesebb mint 3%-os a válási arány a párjaim között pedig ez azt hiszem a hetedik szezonom lesz. Egyébként egy átlag középkategóriás esküvő megszervezéséhez kell a másfél év, mert egyre inkább kitolódnak ezek az intervallumok és ha ragaszkodsz bizonyos szolgáltatókhoz akkor vagy alkalmazkodsz dátumban, vagy időben (két évvel előtte) foglalsz. Egyébként most is van 2020-as szerződésem.
#6: Az esküvő a párról szól, nem a menyasszonyról, a vőlegény pedig nem csak biodíszlet. Én nagyon élveztem, hogy részt vehettem a saját esküvőnk szervezésében, vártam és jól éreztem magam közben. Abszolút nem volt púp a hátamon.
Kérdező: ez egy nehéz ügy, mi abban maradtunk a feleségemmel, hogy csak olyanokat hívunk meg akikkel az kapcsolatunk esküvőt megelőző hat évében a másik is találkozott a saját rokonaink közül. Hat év hosszú idő, aki ennyi idő alatt nem volt kíváncsi arra, hogy kivel tervezem leélni az életem, annak nem kell ott lennie.
Ha rám hallgatsz akkor törekedjetek a kompromisszumra, nézzétek meg rendesen a vendéglistát és húzzatok róla, legyen egyszer egy szám a kezetekben, hogy na, ennyi embert akarunk meghívni és ezzel számoljatok egy költségkeretet. Halkan súgom meg, hogy egy átlagos esküvőn az ajándékpénzekből a lakodalom ára minimum vissza szokott jönni. Nem azért mondom, hogy ezzel lehet számolni, mert nem ismerem a vendégeiteket és nem is szép dolog erre számolni, mi sem tettük, de nekünk kicsivel több jött vissza mint amennyibe került és ezt látom a párjaink nagyon nagy részénél.
Szerintem azért nem olyan nehéz ügy. +25 fő miatt áll a bál, ha jól értem anyagi okokból, holott a végelszámolásnál nem kerülne miattuk többe az esküvő.
Manapság a legtöbben kb. a kaja-pia árát fedező nászajándékot adnak, a leggyakoribb összeg a 20e/fő, az átlag 15-20e között van. A fix költségei egy 70 fős és egy 95 fős esküvőnek durván ugyanannyit tesznek ki (a ruha, gyűrűk, fodrász, fotós, DJ, stb nem lesz drágább), és amennyivel az a 25 ember megdobja a kaja-pia költséget, annyi nagyjából be is fog folyni tőlük. Tehát a nettó mérlegetek semmivel nem lesz rosszabb miattuk.
Mi 8. éve, hogy együtt leszünk idén. 5 éve jegyben voltunk, mire eldöntöttük tavaly ősszel, hogy idén tavasszal összeházasodunk. Január közepén kezdtük el szervezni és megállapodtunk abban, hogy mindketten előállunk ötletekkel és együtt átbeszéljük. Addig nem állunk fel az asztaltól, amíg meg nem leszünk egy-egy témával. 3,5 hónap áll(t) rendelkezésünkre a szervezésre...és szerintem tök jól állunk. Egyikünk sem idegbeteg...
Mindketten írjatok egy olyan névsort, amiben szerepel mindenki, aki csak szóba jöhet. Aztán jöhetnek a pro-kontra érvek - közösen, tisztelettel megfogalmazva :).
A vendéglistával úgy voltunk, hogy akivel szoros kapcsolatot ápolunk (lehet az szomszéd vagy közeli rokon is), az jöhet.
Kicsit várjatok még a szervezgetéssel.
15-ös, nem tartom rossz tanácsnak, mert én jelenleg is szervezem az esküvőnket. Ebben élek, most élem meg és nem 2 éve volt vagy jövőre lesz.
Ha valóban kelendőbb helyre akarunk menni, valószínűleg jóval korábban kell intézni - nem tudom. Én nem szándékoztam 3-4 hónapnál többet küzdeni a témával. Nekünk minden feladatnem ment 1-2 hét alatt.
16-nak:
Éttermet is találtatok, olyat, amilyet szerettetek volna? Vagy háznál lesz, party szervízzel?
Bár, ha tavasszal lesz, az még talán nem annyira főszezon, mint mondjuk az augusztus pl.
Nekünk amúgy augusztusban volt, de mostani eszemmel szeptemberre tettem volna.
Még fodrászt is nehéz volt leakasztani augusztusban, aki éppen nem nyaralt, és nem volt tele szombati napon menyasszonyokkal:(
16 # de igenis rossz tanácsot adsz.. Annyiból nekünk meg ment pár óra alatt...Nehogy azt hidd hogy más 1 évig szervezi az esküvőjét. Csak éppen mi tudtuk mit akarunk és kit akarunk, és hogy mikor. Így mi választottuk meg a szolgáltatókat és nem a maradék jutott. Márpedig ha főszezonban szeretné valaki tartani akkor a legtöbb szolgáltató 1 évvel előbb már foglalt. Aki nem, az pedig nem véletlenül szabad még mindig... Persze lehet szerencséje is valakinek.
13# a egyébként egyetértek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!