Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem tartom az édesapámmal a kapcsolatot, ki vezessen majd az oltár elé?
Nyáron lesz az esküvőm, polgári és templomi is. Édesapámmal nem tartom a kapcsolatot, ezért nem tudom, hogy kinek kéne az oltárhoz kísérnie?
Anyukámnak nincs élettársa, ezért őt nem fogom tudni megkérni rá.
Gondolkoztam azon, hogy anyum testvére, esetleg az apósom, vagy a keresztanyukám férje ?!
Ilyen esetben kit illik megkérni rá?
"Kenobi mestert javaslom...!"
Keresztapád jó ötlet amúgy. Esetleg valami idősebb férfi akivel jó a vizonyod? Nagyapád?
Ha valami miatt az apa nem elérhető (nem akarod, hogy ott legyen, nem él, etc), akkor egy férfi rokont szoktak erre megkérni, nagybácsit, nagyapát, de akár testvért, keresztapát, bárkit akit elég fontosnak érzel az életedben ahhoz, hogy megkérd erre, és akiről úgy gondolod, hogy megtiszteltetésnek fogja venni, örülni fog neki
Csak a pappal előre tisztázd, hogy kicsoda ő, és miért esett rá a választásod (mert vigyázott rád, mert segített neked, mert melletted állt, bármi), nehogy véletlen leapázza ami kínos lenne
Nincs erre külön szabály. Szüleim pl. együtt mentek be, és nem volt ez szokatlan már 30 éve sem.
Egyébként valamelyik közeli férfirokont szokás még erre felkérni vagy keresztszülőt.
Amúgy mehetsz egyedül is, nem hiszem, hogy belekötnek.
(Bónusz kérdés: Akik ilyen templomi esküvő-mániások, azok rendesen tartják is a sok idétlen vallási regulát, böjtöt stb., vagy csak a szokásos "vízszintes keresztény" hozzáállás?)
Egy korosabb férfi, akire felnézel és elfogadod a karját :)
Lehet férfirokon, szimpatikus kolléga, volt tanár, bárki aki megtiszteltetésnek venné a feladatot és vagytok olyan viszonyban, hogy ne érezné a kérést tehernek.
Én odataláltam egyedül is.
Két kicsi, (6 éves) koszorúslány előttem, mögöttem az uszály és tökéletes volt.
Nálunk azelőtt 20-30 éve nem is volt divatban ez a kísérgetés, csak hát ugye az amerikai filmek ...
"Bónusz kérdés: Akik ilyen templomi esküvő-mániások, azok rendesen tartják is a sok idétlen vallási regulát, böjtöt stb., vagy csak a szokásos "vízszintes keresztény" hozzáállás?"
Nem tudom, hogy ez a Kérdezőnek szólt-e vagy úgy általában.
Én igen, tartom "a sok idétlen vallási regulát" is. Katolikus vagyok, a párom is az, plébániai közösségben ismerkedtünk meg, ahová azóta is járunk. Számunkra az egyházi házasságkötés a lényeg.
Egyébként a bevonulásra a templomi esküvőn sincs szabály. Azzal mész, akivel szeretnél. Sőt, egyébként bevonulni sem kötelező, abszolút elhagyható rész.
Nagyapám sajnos már nem él, testvérem sincs. Úgyhogy csak a keresztapa, vagy a nagybácsi jöhet szóba.
#5. Egyedül nem szeretnék. Annyira nem vagyok templomi esküvő mániás, de ha már úgy döntöttem hogy férjez megyek, szeretnék szép esküvőt, és akkor már templomit is.
A böjtöt betartjuk, de nem vagyunk nagyon vallásos emberek.
Ha van olyan férfi, akár öcséd is, ha van. De tényleg csak, ha nagyon jó a viszony. Én anyukán is elgondolkodnék a helyedben. De lehet az is, ha lesznek koszorúslányok, ők is pár nélkül, egyedül vonuljanak be előtted, és te is mehetsz egyedül. Ahogy te jobban érzed.
De láttam már olyat is, hogy a koszorúspárok után a pár együtt ment be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!