Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan neheztelek a barátnőmre?
Tudom, nem a pénz számít és ne a pénz miatt hívja meg az ember az ismerősét a lakodalmára. Viszont az egyik barátnőm a párjával kb 6500 ft értékű ajándékot hozott. Ez eddig még úgy ahogy oké, bár picit ezt is neccesnek érzem, mert dolgoznak mindketten.
A pláne az, hoy vegák, és számon kérték a lagzin a manüt, hogy ugye nekik is lesz mit enni. 3-féle kaja csak miattuk volt a svédasztalnál.
Majd vacsi után odajöttek (max. fél 8 lehetett), hogy ugye nem gond, ha elmennek, mert ő nagyon kimerült (7 hetes terhes...). Mondtam.nekik, hogy nem, de kaptunk ajándékbe egy nászutas szobát, menjenek fel nyugidtan és pihenjenek egy picit.
De nem éltek vele, hazamentek.
Írt másnap egy mailt, hogy fini volt a kaja meg szép minden, reméli, tényleg nem haragszom, de hát ez a sok rosszullét (amúgy azt is tudja, hogy mióta küzdünk mi is a babáért).
Szóval tök csalódott vagyok, más is volt, aki keveset adott, de ő legalább bulizott velünk, velünk ünnepelt. Tudom, hogy csúnyán hangzik, de úgy érzem, megkajáltattuk őket jó borsos áron, ráadásul miattuk alakítottuk így a menüt.
Ó 21-es, köszönöm ez nagyon kedves bók volt :)
7-es voltam :)
Én ebben összesen egy kifogásolható dolgot látok: az bizony taplsógá volt, hogy kvázi kikövetelte, hogy "na de legyen vega kaja áááááám". A többi teljesen normális.
1. Nem tudhatod, milyen anyagi helyzetben vannak, és elég durván filléreskedsz is... még ki is számolod, hogy Ft-ra pontosan mennyi ÉRTÉKŰ ajándékot hoztak. Azért ez nem az a kategória, amikor nem hozott semmit... arra én is azt mondanám, taplóság.
2. sztem te vagy frusztrált amiatt, hogy nem sikerült a babaprojekt, és tök normális dolgokat sértésnek veszel, frusztrálódsz, aztán parasztságnak veszel alap dolgokat, meg azt látod bele, hogy téged csúfolnak, gúnyolnak vele. B...ki, ha egyszer rosszul lett a terhessége miatt, akkor rosszul lett. Ő a terhes, ő tudja, mennyi idő alatt múlik el a rosszulléte... az is lehet, ilyen mértékű nem voltm beijedt, és még orvosi ügyeletre is elmentek. Én nem rinyálnék és hisztiznék, mint vmi elkényeztetett hercegnő, hogy jaj, a magát rosszul érző barátnőm miért nem bulizik és nyalja a seggem a parketten...
Nem vártuk el egyetlen vendégtől sem, hogy állják a részüket. DE! HA valaki 60 ezres kabátban, 40 ezres cipőkben, meg 80 ezres szemüvegkeretben mászkál, attól igenis sértőnek veszem, ha otthon keresgéli össze, hogy mit adjon ajándékba.
És nem zavar, hogy terhes, de az igenis zavar, hogy lépten nyomon nyavalyog, hogy neki most mennyire szar.
A lagzi előtt hallgathattam, hogy nem tud mit felvenni és jajúristen, majd mindenki őt nézi, mert 6 hetes terhesen nem tud ruhát venni, mert az 7 hetes terhesen már nem menne rá...lagzin és a lagzi után meg hallgathatom, hogy ő mennyire nagyon rosszul van/volt/lesz.
Szerintem annyi empátia mindenkiben lehetne, hogy ha tudja, hogy nekünk nem jön össze a baba, legalább ne játssza már túl az egész helyzetet.
Volt rajta kívül még 3 kismama, egyikük sem szólt egy szót sem, pedig 2-nek még ott volt a 2 és 4 éves gyereke is.
Ja értem, eddig csak arról volt szó, hogy mindketten dolgoznak, rohagggyanakmeg, most már hirtelen azt is tudod, hogy milyen drága cuccokban rohangálnak. Világos.
Sorry, de a barátnőd helyében én is inkább kabátra meg szemüvegkeretre költeném a pénzem, ami tartós befektetés, nem egy ilyen rinyálós libára, mint te. Ez van.
Hiába mondjuk el tucatszor, hogy nem mindenki egyformán van rosszul a terhesség alatt - kérdezd meg nyugodtan a sokgyerekes barátnőket, akik hős módjára gyerekekkel bírták ki az estét, ők is meg fogják erősíteni, hogy minden gyereknél más és más a terhesség. Ismerek olyat, aki még 8 és fél hónaposan is dolgozott, mert kutya baja sem volt, de olyat is, aki a terhesség kezdetétől nem indult sehova a párja és a kocsi nélkül, és azt is csak ritkán, mert egyrészt úton-útfélen szarul volt, másrészt meg olyan hangulatingadozásai voltak, hogy az élő fába is belekötött, és akkor bizony a kedves párjának kellett elcipelni hisztisen, holott amúgy egy jótét lélek csaj. Ez van. Fogd fel, hogy nem mindenki viseli ugyanúgy a terhességet.
"Szerintem annyi empátia mindenkiben lehetne, hogy ha tudja, hogy nekünk nem jön össze a baba, legalább ne játssza már túl az egész helyzetet."
Szerintem annyi empátia benned is lehetne, hogyha tudod, hogy másnak összejön a baba, legalább ne sajnáltasd magad lépten-nyomon, hogy megszólalni se merjen, mert szegény te.
Ez kábé olyan, mint amikor valakivel szakítanak, és akkor takarodjon az összes barátnője, mert mi az, hogy más boldog mer lenni, mikor ő épp ténfereg az önsajnálatban. Semmivel sem vagy jobb ennél.
Tudom, hogy itt most nem a pénz a fő kérdés.
De abba senki nem gondol bele, hogy ha valaki gyereket vállal, ne okozzon már gondot a 2 főnek 15-20 ezret adni a gyerekkori barátnőjének? Egy havi pelus ára.
Gondolom nem előtte héten lettek meghívva.
Vagy ha ekkora gond nekik ez az összegű kiadás, talán jobban át kellett volna gondolni azt a gyerekválallást.
A végén még kiderül, hogy jaj, a barátnő pluszban még "nagy betegen szökdécselt is az autóhoz meg ki is röhögte a kérdezőt a háta mögött...
Szivi, ha ezeket az elején nem mondod el, a leírásból honnan tudjuk? :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!