Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan neheztelek a "jövendőbeli" anyósra?
A párommal több mint fél éve vagyunk együtt. Mindketten a szüleinkkel élünk. Úgy érzetük, h nem lenne rossz, ha a szülők megismerkednének egymással. Anyukám tervezett egy vasárnapi családi ebédet. A barátom szüleit is meghívta, h jöjjenek el aznap uzsonnára. Az anyósjelölt elfogadta a meghívást.
Vasárnap délután már az órát néztük, h mikor toppannak be, mikor érkeznek meg. Persze nem jöttek el,de semmi üzenetet nem küldtek, h ne várakozzunk vagy egy telefonhívást... Semmit. Este hívta a barátomat, egy "Szia, h vagy kisfiam?" beszélgetésre, de elnézést nem kért, amiért nem jöttek el. Mintha semmi sem történt volna. A párom rettenetesen érezte magát, amiért a szülei így viselkedtek. Én is úgy éreztem, mintha semmibe venne minket, pedig én úgy érzem, h semmivel nem bántottam őket meg, sőt... Amikor náluk vagyok, akkor a szemembe mindig a szépet teszik. Nem értem... Jelenleg olyan érzésem van, h egy ideig nem szeretnék hozzájuk menni, mert az az érzésem támadt, h minden csak kétszínűsködés részükről... :( Tanácstalan vagyok teljesen, fogalmam sincs, h mit gondoljak.
Most én kérdezzek rá, h mire véljem a viselkedésüket? Valaki volt már hasonló helyzetben?
Köszönöm a normális válaszokat!
23/L 24/F
Nagy bunkó volt az anyukád barátja, de egyébként elég abszurd egy ilyen friss kapcsolatban egymásnak bemutatni a szülőket.. Minek? Bőven ráér majd eljegyzéskor.
Nem mindenki szereti a kötelezővé tett pofaviziteket (nekem eszembe se jutott volna egy ilyen lépés, a szüleim kb kiröhögtek volna, ha ilyen ötlettel jövök), de akkor mondják meg egyből, hogy "köszi, de nem", mert szó nélkül el sem jönni egyszerűen taplóság. Én is a hátam közepére kívánnék egy ilyen megismerkedős találkozást, az teljesen biztos, függetlenül attól, hogy a gyerek párja mennyire szimpatikus, de legalább előre tisztáznám, hogy majd esetleg ha eljegyzés, addig nem.
Mindenesetre jogos a neheztelésed, még ha nem is értek egyet az ötleteddel. Szerintem a barátoddal együtt hozzátok fel a következő találkozáskor, ne hagyd szó nélkül.
Ez nagyon gáz. É igen, jogos a neheztelés.
De a barátod nem kérdezett rá, mikor este felhívta az anyja, hogy mégis merre jártak, miért nem jöttek el?
100%, h nem feledkeztek el róla, mivel előtte való héten vasárnap mikor jöttem el tőlük, akkor említettem nekik, h "Akkor jövőhéten várjuk magukat uzsonnára, ahogy meg lett beszélve!".
Ha az anyuka úgy gondolta, h korai, akkor azt lehetett volna mondani, de ha elfogadta, h jön, akkor szerintem az a minimum, h valahogy értesítem a vendéglátókat, h "Sajnálom, de nem érkezünk!". Ennyi! De nekem rosszul esett és a szüleimnek is, tiszteletlennek érzem a viselkedését és nem tudom mire vélni. Vagy azt, h hogyan hozzam fel a legközelebbi találkozáskor... :/
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Párod rá sem kérdezett hogy miért nem jöttek el?
Mondjuk elég érdekes, ha én ott ülök a barátnőmnél és várom anyámat és késik/nem jön el akkor felhívom hogy hol vagy mutter mikor érsz már ide?
Hát de nem???
Igen, ezt én is kéreeztem tőle, h miért nem hívja fel, de azt válaszolta, h szerinte az anyjának kell hívnia ha nem jönnek...
Azóta pluszban rátett az anyuka az amúgyis "pozitív" hangulatomra vele szemben. A párom munkát keresett mert idén végzett az egyetemen. Szereztem neki a közeli cégben egyet (rokonunk cége), be is hívták beszélgetésre, de anyukája lebeszélte róla, h mert ha mi szakítanánk akkor én kirúgatnám őt onnan, vagy azért rúgnák ki mert már nem vagyunk egy pár... Teljesen ledöbbentem, mert nem gondolhatja komoly, h a munka-család az egy kalap alá van véve, főleg egy cégnél ahol nem játszogatni mennek be az emberek... Lehet én vagyok sértődékeny, de ezzel megbántott az anyukája, h ilyennek néz minket, ilyen kétszínűeknek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!