Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan neheztelek a barátnőmre?
Tudom, nem a pénz számít és ne a pénz miatt hívja meg az ember az ismerősét a lakodalmára. Viszont az egyik barátnőm a párjával kb 6500 ft értékű ajándékot hozott. Ez eddig még úgy ahogy oké, bár picit ezt is neccesnek érzem, mert dolgoznak mindketten.
A pláne az, hoy vegák, és számon kérték a lagzin a manüt, hogy ugye nekik is lesz mit enni. 3-féle kaja csak miattuk volt a svédasztalnál.
Majd vacsi után odajöttek (max. fél 8 lehetett), hogy ugye nem gond, ha elmennek, mert ő nagyon kimerült (7 hetes terhes...). Mondtam.nekik, hogy nem, de kaptunk ajándékbe egy nászutas szobát, menjenek fel nyugidtan és pihenjenek egy picit.
De nem éltek vele, hazamentek.
Írt másnap egy mailt, hogy fini volt a kaja meg szép minden, reméli, tényleg nem haragszom, de hát ez a sok rosszullét (amúgy azt is tudja, hogy mióta küzdünk mi is a babáért).
Szóval tök csalódott vagyok, más is volt, aki keveset adott, de ő legalább bulizott velünk, velünk ünnepelt. Tudom, hogy csúnyán hangzik, de úgy érzem, megkajáltattuk őket jó borsos áron, ráadásul miattuk alakítottuk így a menüt.
Hát, pontozzatok le, de nálam is kiverné a biztosítékot, ha ennyi ajándékkal állítanának oda (feltéve, hogy megengedhetnék maguknak a drágábbat is) és vacsora után lelépnek.
Ez bunkóság és pont.
Ráadásul, ha tényleg ennyire közel laknék, hazamennék, ledőlnék, majd később visszanéznék.
Teljesen alap, hogy ennyivel megtisztelem a barátnőmet.
Nem olvastam a valaszokat, de szerintem tulreagalod. Sokan nehezen viselik a terhesseget, nem kell hogy hanyjon vagy rosszulletei legyenek, de nagyon sokan iszonyatos faradsagot, levertseget ereznek. Ennek ellenere meg akart tisztelni azzal, hogy elmegy a nagy napodra, meg kis terhesseg, par hete tudja csak o is, valoszinuleg joval hamarabb meg voltak hivva es nem akart csalodast okozni, hogy visszamondja. Szerintem meg kell erteni, ha faradt volt es ugy erezte, neki ez eleg volt. Tovabba biztosan nem azert hangsulyozta hogy terhes, hogy ezzel neked fajdalmat okozzon, mivel te meg nem varsz babat. Most akkor o nem is orulhet meg mondhatja el?
Az ajandekot meg....hat en a sajat eskuvomre azert hivok meg embereket, mert fontosak nekem, es szeretnemx ha eletem oly fontos napjan velem egyutt orulnenek, es akkor is orulnek nekik, ha nem hoznanak ajandekot
Anno az én "barátnőm" is eljátszotta szinte ugyanezt, szerintem egy otthoni polcról leemelt könyvet hoztak el nászajándék gyanánt. Se üdvözlőkártya mellé, semmi, tök személytelen volt az egész.
Én teljesen megértelek, szerintem van egy minimum szint, ami egy barátságban azért elvárható ajándékozás terén.
Kivéve ugye, ha épp kajára alig van pénzük, de mivel írtad, hogy sokat buktatok a lagzin, és bele volt kalkulálva, gyanítom, hogy nem az a gond, hogy nem vittek oda 50-60 ezret.
A másik meg, nekünk is nehezen jött össze a baba, veszélyeztett is voltam, szarul is viseltem az elejét, de megvártam az újasszonytáncot a barátnőm esküvőjén. Nem akartam róla lemaradni, plusz most otthon se sokkal másabb a helyzet, azt a pár órát kibírja az ember.
Ne foglalkozz a válaszolókkal, itt mindenki példaember. ;)
Lehet, hogy tényleg igazi tahó és színház a barátnőd, aki szándékosan és látványosan szenved, de az ajándék árának nézegetése nálam mindennek a legalja...
Persze nem a te hibád. Benne vagyok egy esküvős csoportban a facebookon, és megdöbbentő, hogy a menyasszonyok többsége szerint teljesen rendben van három címszó alatt lehúzni a násznépről lóvét, és az a kívánatos, hogy a vendégsereg ne csak a saját költségeit térítse meg, de még hasznot is hozzon. Nem már...
Hisztis vagy, felszínes, és irigy.
Sajnálom, hogy nektek nehezen jön össze a baba, de most akkor más szégyellje a pofáját, amiért terhes mer lenni?
Az meg, hogy érdeklődik, hogy tud-e mit enni, szerintem tök alap.
Az ajándék árának a méregetése meg elég alja dolog szerintem.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!