Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekvállalás szempontjából milyen előnyei vannak, ha a szülők házasok?
Igen, igen... Kicsit sebtében írtam azt az ingyentankönyves dolgot. Az tényleg nem füg attól, hogy házasok vagytok-e vagy sem. Viszon (ha jól tudom) kell valami papir amin elismeri az apa az apaságát, te meg az, hogy egyedül neveled. Vagy ez külön van?
Én nem tartom nagyra a házasság intézményét, a mai formájában... Van értelme az egy pilanatig sem vitatom! De nem ebben a formában ahogyan most van.
Az iskolában nem hiszem, hogy bárki is csúfolná emiatt (azért sem csufolnak senkit mert elváltak a szüleik). Föleg, hogy másoknak eröl nem is kell feltétlenül tudnia. A naplóban meg az ellenörzöben csak annyi van, hogy apa(gondviselő) neve; anya neve;
Olyan nincsen, hogy szülök családi állapota...
A gyerekre nem hiszem, hogy maga a házasság lenne jó hatással sokkal inkább a szerető családi kör. De ha egy pár nem házas akkor nagyobb a valosznüsége, hogy valaki "férelép" és ez a tudat a párban felkelti a másikal kapcsolatban a bizalmatlanásgot. Ami meg ugye teljesen tönkreteszi a meghitt csaldi idilt.
Az első...
Nem hiszem, hogy aki csak papírnak tartja az csak a gyerek miatt összeházasodik, hacsak nem valami világ végi múlt században rekedt faluban laknak.
Szerintem attól függ valaki hisz-e a házasságban vagy sem. Nekem a szüleim is boldog házasságban élnek, én szinte természetesnek érzem, hogy férjhez megyek és igen még azelőtt, hogy gyeereket terveznék, és azok a barátaim is így voltak vele akik már megházasodtak. De ha valaki nem hisz benne akkor nem kell az ahhoz, hogy gyereke legyen.
"lehet még olyan előnye is, hogy a gyerek később kellemetlenül érezheti magát emiatt, ha a szülei nem házasok. akár még csúfolhatják is érte, mert azért a legtöbb gyerek szülei csak összeházasodnak előbb-utóbb."
Ilyen manapság nem hiszem hogy történik, amikor egy osztályban gyakorlatilag kisebbségben vannak azok a gyerekek, akik a saját apjukkal-anyjukkal élnek egy háztartásban és ők házasok is. Sokan csak együtt élnek és vannak olyanok, akik már pótpapával..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!