Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez most így szokás? Csak én lepődtem meg, és érzem úgy, hogy ez már egy kicsit sok?
Rokonaim lagzija lesz. Már évek óta együtt élnek, gyerek is van, közös lakás, minden. Most egy nagy lagzit akarnak. De nem is ez a lényeg.
Kibéreltek egy vidéki kastélyt a célra, mindentől távol. Nyilván nászajándékot (pénzt), menyasszonytánc-pénzt várnak. Viszont most kaptam egy e-mailt, hogy a szobát a kastélyban nekem kell foglalnom, és fizetnem távozáskor. Ami 30 ezer forint.
Ha ott akarok aludni. Hát ötkor kezdődik az egész, ráadásul nekem nincs autóm - tehát ott "akarok" aludni, és nyilván mások is, akik nem kívánnak absztinensen "mulatni".
Nekem furcsa csak, hogy egy luxus helyen lagziznak, és még a szállást is kifizettetik?
Régen voltam lagziban; írjátok meg, hogy ez most az új szokás...?
Nekem volt olyan rokonom, akinek nem mentem az esküvőjére, pedig közel volt, volt, de nem voltam vele jóban, és egyértelmű volt, hogy csak "illemből" hívott meg, mert unokatestvér. Volt olyan rokonom, akinek csak a szertartásra mentem el, a buliba már nem, mert az időpont nekem nem volt alkalmas, másnap dolgoznom kellett, nem tudtam volna kipihenni magam, egyébként elmentem volna szívesen, de nem volt belőle probléma, hogy én a buli részt kihagytam. Volt olyan unokatestvérem, aki messze él, és sokba került kapásból az utazás és az ajándéknak szánt összeg is a családnak, viszont nem kellett semmi pluszt fizetnünk, kibérelték az egész kollégiumot az eseményre, ahol a party volt, a nagy teremben volt a zene, tánc, vacsora, és a szobákban alhattak azok a vendégek, akik nem tudtak hazautazni rögtön (nem tudom, ki vállalna be egy átmulatott éjszaka után plusz 4-6 óra kocsikázást vagy bármi más formában utazást a fél országon keresztül az éjszaka közepén, akik vezettek, azok is ittak alkoholt, és ha nem árt meg, akkor is zéró tolerancia van az utakon).
Ha én valaha férjhez megyek, és esküvőm lesz, úgy fogok kalkulálni a kiadásokkal, hogy tudjuk fizetni a vendégeink ellátását, és nem fogom meghívni az x-edik pereputtyot csak mert rokon, de egyébként nem is tartjuk a kapcsolatot. Annyi vendéget fogok hívni, amennyit el tudunk látni vacsorával és ha kell, szállással is. Jó esetben a menyasszonytáncból vagy az ajándéknak szánt pénzből visszajönnek a költségek, de nem várhatom el a vendégeinktől, hogy összességében egy nap miatt egy fizetésnyi költségbe verjék magukat (útiköltség, ajándék, alkalmi öltözet, plusz még az ellátásuk is...), mert így sokan el sem jönnének, nekem a rokonaim többsége nem olyan jómódú, hogy ezt csak így ki tudják csengetni zsebből...
26-ra: Neeeem, nem csak a pénz, az udvartartás is kéne.
Ahol nincs közönség, ott nincs előadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!