Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez most így szokás? Csak én lepődtem meg, és érzem úgy, hogy ez már egy kicsit sok?
Rokonaim lagzija lesz. Már évek óta együtt élnek, gyerek is van, közös lakás, minden. Most egy nagy lagzit akarnak. De nem is ez a lényeg.
Kibéreltek egy vidéki kastélyt a célra, mindentől távol. Nyilván nászajándékot (pénzt), menyasszonytánc-pénzt várnak. Viszont most kaptam egy e-mailt, hogy a szobát a kastélyban nekem kell foglalnom, és fizetnem távozáskor. Ami 30 ezer forint.
Ha ott akarok aludni. Hát ötkor kezdődik az egész, ráadásul nekem nincs autóm - tehát ott "akarok" aludni, és nyilván mások is, akik nem kívánnak absztinensen "mulatni".
Nekem furcsa csak, hogy egy luxus helyen lagziznak, és még a szállást is kifizettetik?
Régen voltam lagziban; írjátok meg, hogy ez most az új szokás...?
Nem, ez nem szokás. Ezerféle lehetőség van egy esküvő rendezésére, és ez az ezerféléből ez az egyik. Én voltam olyan lakodalomban, ahol nem fizették a szállást, olyanban, ahol a kocsiban aludtam, olyanban, ahol elszállítottak egy motelbe, máshol pedig egy diákszállóba, és lesz olyan is, ahol az ifjú pár egy budai szállodában mindenkinek fizeti a szállását, tehát ez attól függ, milyen hozzáállása van az ifjú párnak, és mindehhez mennyi pénze.
Viszont azt érzem, ahogy kezdenek a családi kapcsolatok lazulni, úgy kezd az esküvő körüli esemény is laposodni, mindehhez hozzátartozik, hogy kölcsönösen semmibe nézik egymást a pár és a vendégeik -valószínű, hogy itt is erről lehet szó.
Mást sem olvasok itt is: ez a te napod, úgy csináld, ahogy neked jó! Hát, nesze! itt az eredménye:)
Ha gazdag lennék, és nagyon jó barátom lagzijáról lenne szó, akkor elmennék (ebben az esetben tudom, hogy normálisan megérdeklődnék, nekünk megfelel-e, nem kész tények elé állítanának), bár ilyenkor plusz pénz meg ajándék szerintem nagyon durva lehúzás, nekem ehhez nem lenne pofám soha.
Egyéb esetben küldenék egy gratuláló képeslapot, és ennyi :)
"egyébként meg valószínű a helyszínbérlet és a vacsi is jó drága lehet, azt meg állják, szerintem nem kéne elvárni, hogy emellé még 30 ezerért fizetik a szállásod!"
Jogos valahol, de nem is kötelező ilyen drága bulit tartani, ha nem telik rá könnyedén. Házasulandóként mi nem alapoztunk a barátok és a család pénzére, úgy ünnepeltünk, ahogy MI megengedhettük magunknak, a többeknek csak jelen lenni kellett, nem izzadni a pénz miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!