Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ez most így szokás? Csak én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez most így szokás? Csak én lepődtem meg, és érzem úgy, hogy ez már egy kicsit sok?

Figyelt kérdés

Rokonaim lagzija lesz. Már évek óta együtt élnek, gyerek is van, közös lakás, minden. Most egy nagy lagzit akarnak. De nem is ez a lényeg.

Kibéreltek egy vidéki kastélyt a célra, mindentől távol. Nyilván nászajándékot (pénzt), menyasszonytánc-pénzt várnak. Viszont most kaptam egy e-mailt, hogy a szobát a kastélyban nekem kell foglalnom, és fizetnem távozáskor. Ami 30 ezer forint.

Ha ott akarok aludni. Hát ötkor kezdődik az egész, ráadásul nekem nincs autóm - tehát ott "akarok" aludni, és nyilván mások is, akik nem kívánnak absztinensen "mulatni".

Nekem furcsa csak, hogy egy luxus helyen lagziznak, és még a szállást is kifizettetik?

Régen voltam lagziban; írjátok meg, hogy ez most az új szokás...?

2016. júl. 14. 10:27
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
50%
Most nem azért de miért kéne nekik fizetni a szállást? Én több lagziban is voltam az elmúlt években, sehol nem fizették a szállásunkat ezért mi sem fizettük senkiét. Nem kötelező ott aludni, arról nem ők tehetnek, hogy nincs autód. Nálunk aki akart ott aludt saját költségre, (mondjuk nem is 30e volt),mások buszt béreltek közösen. Aki egyiket sem az pedig szépen kocsival hazament, vagy valaki hazavitte. Aki ott akar lenni az megoldja, aki meg nem az tálal kifogást.
2016. júl. 14. 11:43
 12/32 anonim ***** válasza:
69%
Ma már nem kötelező hála istennek a polgármesteri hivatalban, meg a szemközti étteremben tartani, mikor annyi gyönyörű hely van.
2016. júl. 14. 11:45
 13/32 anonim ***** válasza:
92%

Ez ilyen új szokás....

Meg az is, hogy vannak akik megmondják, hogy 30 ezer nászajándék a "beugró". Meg nászajándék lista 100-300 ezres háztartási gépekkel.

Ilyen rokon esküvőjét mi egyszerűen lemondtuk. Nem érünk rá, pont akkor nyaralunk....

Gusztustalan ez a rongyrázás. De hogy ész nélkül költségekbe verik a vendégeket is, az még undorítóbb. Aztán meg besértődnek, ha többen is közlik, hogy inkább nem megyünk el, mert ez nekünk túl sok.

2016. júl. 14. 11:46
 14/32 anonim ***** válasza:
65%

én csak olyanon voltam, ahol előre be volt mindenki fizetve

taplóság az ilyen, el se mennék, és ajándékot se adnék

2016. júl. 14. 12:21
 15/32 anonim ***** válasza:
83%

Mi az, hogy a MEGHÍVOTT VENDÉGNEK kell fizetni a szállást ?! Komolyan mondom, elképedek néhány válaszon :D

Ez most olyan dolog, hogy a saját házamban egy rokonomat, családtagomat elhívom. Felajánlom neki, hogy aludjon nálam (Beb*szva mégse induljon haza), majd reggel közlöm vele, hogy

-Na, akkor ennyi-meg ennyi lesz barátom, rendezzük az anyagiakat!

Vagy:

Meghívlak egy pizzára és egy üdítőre... ja, de az üdítőt fizesd már ki! Köszi !

Én se mennék el.

2016. júl. 14. 12:27
 16/32 anonim ***** válasza:
95%

Lehetséges hogy nem várnak menyasszonytánc meg nászajándék pénzt. Úgy már szerintem rendben lenne. Esetleg óvatosan derítsd ki, mert a leírásodból úgy tűnik csak te gondolod, hogy elvárják a pénzt, mert úgy szokás általában. Dehát általában nem is távoli kastélyban tartják az esküvőt, miért ne lehetne ebben is rendhagyó?

Amúgy az egyik válaszoló írta, hogy mostanában divat leszarni a rokonságot, merthogy ez a pár nagy napja.

Hát hidd el ez egyáltalán nem újdonság, csak korábban menyasszony igényeit volt divat leszarni, akinek nem illett visszapofázni. Saját anyukám mesélte hogy az esküvőjébe semmi beleszólása nem volt, a meghívott rokonok felét nem is ismerte, anyós megrendelte a lapos csokitortát, a vágyott emeletes fehér helyett stb. A haját elrontotta a fodrász, mert nem mehetett próba frizurát csináltatni előtte, mert anyukája szerint minek az, jó az úgy ahogy van stb.

2016. júl. 14. 12:28
 17/32 anonim ***** válasza:
73%

:-)

De bizony,ez ilyen új szokás! Hiszen mindenki királylánykodni akar,ha csak 1 napra is...

Én is voltam ilyen esküvőn,csak ott úgy indult,hogy a pár vendégül lát,tehát szállással együtt,majd az esküvő után reggel közölték,hogy 25.000HUF lesz!

Anyátok! Gondoltam magamban...

El is utazunk,meg náyzajándék,meg még ez a szállás,amit ők intéztek...ha tudom,hogy nekem kell fizetni,akkor nem ide foglalok.

Mert valljuk be 25.000 ft kb.3 óra alvásért kicsit sok!

A mi esküvőnkön mi álltuk a szállást! Pont azért,mert miattunk jöttek el messziről!

De eszmbe nem jutna elmenni pl.a Balatonhoz,majd odacsődíteni mindenkit,hogy akkor aludjatok,ahol tudtok,oldjátok meg!

Utálom az ilyen rongyrázást! Főleg,mikor tudom,hogy csak 1 napra dobtak ki ennyi pénzt!

2016. júl. 14. 12:46
 18/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ:) látom, megoszlanak a vélemények, habár a NEM javára. Igen, várnak náaszajándékként pénzt, ez benne van a meghívóban. A menyasszonytáncot így nem tudom, csak hozzágondoltam, ha hagyományos lagzi lesz...

Ami engem zavar, hogy kész helyzet elé állítottak, ráadásul e-mailben, minden kommentár nélkül, jóval, miután a meghívót megkaptuk. Arról nem tehetnek, hogy nincs kocsim, de arról igenis, hogy meg sem említették ezt az apróságot. Különben évek óta húzzák le a családot mindenfélével, ez csak egy a többi között, ők maguk sem gazdagok.

Azt hiszem, azt mondom nekik, hogy vagy ott maradok a lagzin, vagy nászajándék - gyanítom, az utóbbi fogják választani:)

Igaza lehet valamelyik első válaszolónak, ezt a pénzes rokonoknak tervezték valószínűleg. Bár, ha gazdag lennék, valószínűleg akkor is lenne véleményem :)

Egyébként én mindenkinek zöld kezet adtam:)

2016. júl. 14. 12:57
 19/32 anonim ***** válasza:
55%
De könyörgöm, nem nyaralni hívnak hanem esküvőre. Ha nem egy szerintetek puccos kastélyba lenne hanem egy étterembe, onnan is haza kéne menni. Nem kötelező ott aludni.
2016. júl. 14. 13:07
 20/32 anonim ***** válasza:
51%

Hát, nekem nem a "szomszédban" él a legtöbb rokonom, szóval volt olyan esküvő rokoni körben, hogy minimum 4 órás utazás autóval is (tömegközlekedéssel még több). A család közösen ment autóval, 4 fő, de így sem álltunk le a buli végeztével még az éjszaka közepén hazakocsikázni. Gondolom, aki ilyen lazán odadobja, hogy autókázz haza, annak nem élnek távol rokonok.

Nagyszüleim is messze élnek, 5-6 óra vonattal Budapestről. Ha bármelyiküket temetni kell majd, nem tudjuk megoldani úgy, hogy aznap már haza is tudjunk utazni, és akkor az egyik gyerekük Svédországban él és dolgozik évek óta, neki még kevésbé megy az, hogy csak hazakocsikázzon.

Nem kell távoli rokonokat meghívni, ha probléma a szállás, vagy legyen a buli a kastélyban, szállást meg keressenek olcsóbb közeli helyen, akinek meg telik a kastélyszobákra, az kifizetheti természetesen. Nem muszáj flancolni... Tudom, egyes körökben "muszáj", nekem is vannak ilyen rongyrázó rokonaim...

2016. júl. 14. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!