Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyi """jókívánság"""?
Amikor szóba kerül a házasság, akár itt, akár a való világban, hírtelen annyi "kedvességet" kapok/kapunk, hogy már az egész gondolatától is hányok.
Pl.: csak a pasit akarod ezzel magadhoz láncolni, úgyis lelép egy év múlva egy fiatalabb bombázóval, csak akkor szereted ha elvesz, úgyis pár év múlva válni fogtok...
Miért kell ezt csinálni? Miért nem lehet az ilyen beszólásokat megtartani. Két felnőt közös döntéséről van szó, akik együtt boldogok, és össze akarnak házasodni. Miért kell beszólni, elvenni az ember életkedvét is?
Igen,az irigy,és sikertelen emberek szokása a beszólogatás.A saját elcseszett életük minden gondját az arcotokba akarják vágni,hogy így palástolják a saját hibáikat.Ne foglalkozz az ilyen emberekkel,mert nem érdemlik meg.
Különben velünk ugyanezt csinálják,csak a hátunk mögött,és itt nem házasságról van szó,hanem házról,ami már megvan.Tudod,ha minden irigy és rosszindulatú kis kö...öggel törődnék,már régen becsavarodtam volna.
Az tiszta sor, hogy ez meg az közbe jön, és megromlik a viszony, vannak sikertelen házasságok. És megértem azokat, akik ezért savanyúak. Azt azonban nem értem, hogy akiken még látszik a boldogság, szerelem, meg megvan az esélyük megmutatni megy ez, azoknak miért kell beszólni. Persze, felfoghatnám tanácsként, is, de azt nem így vágnám a képébe valakinek, hanem körítve, nem sértve, bántva.
Magában persze örvendezhet más kárára mindenki. Az életünk egyik legszebb napját akarják így bepiszkítani.
Tény, sejtés, statisztika, lehet én is elválok, engem is elhagy két gyerek után egy bögyös 20as tyúkért a férjem, stbstbstb, de a jelenben nem így élünk, a jövőben pedig nem így akarunk élni.
az én esküvőmet tönkre is tették ilyen rosszindulatú emberek. nagyon durva volt. persze nem sikerült tönkretenni, de elég gáz volt nézni a savanyú képüket egész éjjel, életünk legszebb napján nem tudtak velünk örülni, legalábbis leplezni a véleményüket, már amikor ott voltak egyáltalán.... felére el sem jöttek, meg inkább elhúztak máshová. sajnos közeli rokon volt, kénytelen voltam meghívni.
fú azóta meg mit kaptam. kioktatást kioktatás hátán, de olyan szinten, hogy mit hová pakolok a konyhaszekrényemben. kioktattak olyan emberek, akiknek sivár sekélyes az életük és abban lelik örömüket, hogy másokat megbántanak. mindez egy családon belül. klassz érzés.
azt tanácsolom neked, hogy mindezek dacára igen is éljetek boldogul. csakazért is minél boldogabbul. meg fogja enni a "gonoszokat" a penész. saját tapasztalat.
Az emberek ebben az országban szinte már kéjes örömmel kívánnak rosszat a másiknak, és követik a "dögöljön meg a másik tehene is"-elvet. Ha neki elromlott a házassága, akkor biztos, hogy a másiké is el fog - mondják ők.
Szerintem manapság minden egyes házasulandó pár megkapja ezeket a "kedves" beszólásokat: a két évve ezelőtti esküvőnkön (illetve az előtt) mi is megkaptuk. Én csak annyit mondtam erre, hogy "Oké, te így látod, én máshogy látom. Szerintem napoljuk el húsz év múlvára ennek a vitának a végét: ha igazad lett, megkövetlek, a nem lett igazad, akkor kiröhöglek. Áll az alku?" - Erre általában ledöbbentek, és szóhoz sem jutottak. Az biztos, hogy azóta nem kapunk beszólásokat.
a "savanyú a szőlő" tipikus esete. vagy rossz a házasságuk az ilyeneknek, és azt hiszik, ezért a házasság intézménye a hibás és nem ŐK MAGUK (mindig könnyebb külső dolgokra kenni a rosszat, mint magunkba nézni), vagy az életben nem kérte még meg senki a kezüket/nincs az a hüly, aki hozzájuk menne, és ezért frusztráltak. a másik eset, akik úgy élnek együtt, hogy nem házasok, és nekik ez "csak 1 papír", és ezt a véleményüket a többi emberre is kivetítik, nem tudják elképzelni, hogy más ÉRTI a házasság lényegét, attól, hogy ők nem :)
28/N, 5 éve boldog feleség :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!