Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi üt az emberekbe, ha hírét...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi üt az emberekbe, ha hírét veszik egy esküvőnek?

Figyelt kérdés

Egyszerűen az agyamra mennek ezek a "de jó buli lesz", "alig várjuk" stb. dolgok. Ha nem érthető, akkor arra gondolok, mikor már egy rakás ember kész tényként kezeli, hogy ő meg lesz hívva. Hogy milyen alapon, azt nem tudom. Mert nem pl. a legközelebbi rokonra kell gondolni, akit tuti meghívok, hanem mindenféle ismerősök, akiket egyáltalán nem is biztos, hogy meghív az ember, sőt (pl. ilyen, hogy szegről-végről rokon, és 1-2 évente egyszer az utcán összefutunk, és mosolyogva váltunk pár szót de ennyi a kapcsolat) mindre rájön a benga, mikor meghallja valahonnan, hogy lakodalom van kinézőben, hogy már alig várja, a bulit, a kaját meg ilyeneket. De olyan is volt, akivel véletlen találkoztam egy közös rokonnál és saját bevallása szerint fel sem ismert volna az utcán (nem csoda, több mint 10 éve nem találkoztunk, de a nagy kapcsolat mindig csak köszönés volt köztünk amúgy is évente párszor) és akkor hallom később, hogy besértődik, mivel őt nem tervezzük meghívni.

Oké, fogjuk rá, hogy mennyire örül, de ezeknek az embereknek, nem volt gyerekszobája? Nem gondolnak arra, hogy szinte erőszakosan ajánlkoznak vendégnek és ez bunkóság? Még én érzem magam kellemetlenül, hogy tönkre kell tennem az "álmaikat" azzal, hogy nem hívom meg őket.

A negatív csúcs, a "ha meghívsz, ha nem, én eljövök" (szószerint!) volt.

Meg mikor akit egyébként meghívnék csodálkozik, hogy nem a meghívás nem terjed ki arra, akivel mostanság keféli szokott. Akkor se, ha az jönni szeretne bulizni.

Mi a fene jön rá az emberekre ilyenkor?

2015. szept. 28. 05:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenek szerintem minden családban vannak. Tudom, hogy nem verseny, de nálunk egy rokon néni, akit jó, ha egyszer látok évente, nem is ismeri a vőlegényemet, azzal hívott fel, hogy nem halasztanám-e el az esküvőt, mert akkor a lánya családja is el tudna jönni. 2 napja volt meg az időpont majdnem egy évre előre, senkit nem hívtam addig, azt sem tudom, honnan tudta, hogy mikor lesz.
2015. szept. 28. 15:25
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én értelek. Mi még csak tervezzük az esküvőt, olyan értelemben, hogy tudjuk, hogy lesz esküvő, de még el sem kezdtük szervezni, mert nincs pénz se rá még, meg időnk se. Erre meg megjegyeznek ilyeneket távoli ismerősök, hogy na mondjuk már meg, mikor lesz, mert ők majd táncolni akarnak. Most nem azért, nem természetes ilyet kijelenteni, ha meg csak örülnek, akkor mondják azt, hogy örülnek nekünk, és ennyi. Ez ilyenkor úgy jön le, hogy passzív-agresszíven meg akarják hívatni magukat... a mai világban rohadtul nem adja magát az, hogy minden ismerősünket meghívjuk, valószínű nálunk is szűk körű lesz a vacsora, mert nem fogok sem magamtól mindent megvonva kuporgatni, sem hitelt felvenni azért, hogy minden félig-meddig ismert embert meghívjak az esküvőmre meg 20 éve nem látott rokonokat meg XY aktuális paliját, akit egyszer sem láttunk, és amúgy is egy hónapja vannak együtt. És ilyenkor még ezeknek áll majd följebb...
2015. szept. 28. 15:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem mindegy ki sértődik meg? Akit akartok meghívtok, akiket nem azokat nem és kész. Miért érdekel? Miért problémázol rajta? Annyira úgy sem szoros a kapcsolat, hogy kellemetlen legyen... :)Ha meg elég szoros lenne, akkor meghívnád...szóval ennyi. Ne foglalkozz velük.

Egyébként ami az utolsó dolgot illeti, ha meghívsz valakit esküvőre, plusz 1 fő a minimum amivel számolni kell. Az az ő dolga hogy csak dugja e, vagy szerelmesek. Mi is mindenkit a párjával együtt hívtunk. Bár volt aki nem hozta el, de ez már az ő döntése. (pedig ők rendes pár), nem csak dugópajtik.

2015. szept. 28. 22:19
 14/18 A kérdező kommentje:

13# Nekem mindegy ki sértődik meg, mert senki nem lesz meghívva, akit alapból nem akartunk, hiába ajánlgatja magát. Nem is erről szól a kérdés, hogy jaj mit tegyek, meg foglalkozzak-e ezzel. Hanem arról, hogy mi a szent isten járhat ezeknek az embereknek a fejében, mikor nem csak elképzelik, hogy lehet meglesznek hívva, bár a kapcsolatunkból egyáltalán nem következik a dolog, hanem kerekperec hangosan a képedbe tervezik mindenféle előzmény nélkül, hogy ők jönni fognak és milyen jó lesz.

Ja ez a táncolni akarnak, ez is ismerős. Pl. anyám barátnői nyomják. Érted, anyám barátnői. Nem anyám tartja az esküvőt nekünk és hát jó ismerem őket, de basszus... Anyám barátnői. Nem az enyémek. Még az enyémek közül is szelektálni kellett sajnos, mert nem fér bele mindenki. De közli, hogy ő már alig várja, hogy jól kitáncolja magát. Hát várhatja akkor.

2015. szept. 29. 01:38
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem buli szokott lenni, szeretem a lagzikat, szeretek mulatni. Meghívatni nem hívattam meg magam egyszer sem. Viszont mentem már úgy, hogy egy haveromnak nem volt párja, és én kísértem el.
2015. szept. 29. 10:27
 16/18 anonim ***** válasza:

"mi a szent isten járhat ezeknek az embereknek a fejében"

Nem nehéz rájönni. Egyszerűen csak nincs életük, unatkoznak stb...és egy ilyen esemény felvillanyozza őket. Ennyi.

2015. szept. 29. 18:22
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem az ismerőseidet kell megválogatnod. Nálunk ilyen nem volt...

Ilyen hozzáállással érdekes, hogy tolonganak a "vendégek". Szerinted megtiszteltetés elmenni a Te esküvődre? Kiváltságos, vagy mi?

2015. okt. 1. 20:33
 18/18 A kérdező kommentje:

Magyarázza már el valaki, hogy mi a baj a hozzáállásommal, mikor ledöbbenek azon, hogy anélkül, hogy én valakit meghívtam volna, vagy szoros kapcsolatban lennék, amiből következik a meghívás ténye, gyakorlatilag közli, hogy ő jönni fog és tök jó lesz?

Ki mondta, hogy én úgy gondolom, hogy ez egy akkora extra esemény, hogy megtiszteltetés rajta részt venni? Úgy gondolom, hogy ez egy esküvő és mint minden más esküvőre olyanokat hívunk meg, akiket szeretnénk ott látni ÉS belőlük annyit, amennyit megengedhetünk magunknak. Nem pedig minden ismerőst, és boldog boldogtalan rokont, de még anyámnak is minden ismerősét stb. Ezen mi a felvágás és a nagyképűsködés? áruld már el kedves utolsó!

2015. okt. 1. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!