Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi üt az emberekbe, ha hírét veszik egy esküvőnek?
Egyszerűen az agyamra mennek ezek a "de jó buli lesz", "alig várjuk" stb. dolgok. Ha nem érthető, akkor arra gondolok, mikor már egy rakás ember kész tényként kezeli, hogy ő meg lesz hívva. Hogy milyen alapon, azt nem tudom. Mert nem pl. a legközelebbi rokonra kell gondolni, akit tuti meghívok, hanem mindenféle ismerősök, akiket egyáltalán nem is biztos, hogy meghív az ember, sőt (pl. ilyen, hogy szegről-végről rokon, és 1-2 évente egyszer az utcán összefutunk, és mosolyogva váltunk pár szót de ennyi a kapcsolat) mindre rájön a benga, mikor meghallja valahonnan, hogy lakodalom van kinézőben, hogy már alig várja, a bulit, a kaját meg ilyeneket. De olyan is volt, akivel véletlen találkoztam egy közös rokonnál és saját bevallása szerint fel sem ismert volna az utcán (nem csoda, több mint 10 éve nem találkoztunk, de a nagy kapcsolat mindig csak köszönés volt köztünk amúgy is évente párszor) és akkor hallom később, hogy besértődik, mivel őt nem tervezzük meghívni.
Oké, fogjuk rá, hogy mennyire örül, de ezeknek az embereknek, nem volt gyerekszobája? Nem gondolnak arra, hogy szinte erőszakosan ajánlkoznak vendégnek és ez bunkóság? Még én érzem magam kellemetlenül, hogy tönkre kell tennem az "álmaikat" azzal, hogy nem hívom meg őket.
A negatív csúcs, a "ha meghívsz, ha nem, én eljövök" (szószerint!) volt.
Meg mikor akit egyébként meghívnék csodálkozik, hogy nem a meghívás nem terjed ki arra, akivel mostanság keféli szokott. Akkor se, ha az jönni szeretne bulizni.
Mi a fene jön rá az emberekre ilyenkor?
Szerintem ebbe nem gondolnak bele sokan. Elismerem, ilyesmi egyszer velem is volt, mikor szinte "meghívttam magam", utólag belegondolva persze egyértelmű, hogy butaság volt ilyesmire gondolni, hiszen sem én, sem a párom nem vagyunk olyan közeli kapcsolatban a szóban forgó párral, de abban az adott pillanatban olyan kézenfekvő volt az ilyen jellegű kérdés/kijelentés (már nem is emlékszem, mit mondtam), hiszen a társaság részei, és éppen esküvőn voltunk, hát felmerült a téma, ha már 10 éve együtt vannak... Mondjuk, én nem is sértődnék meg, ha nem hívnának meg. Ami azt illeti, én sem hívnám meg őket az én esküvőmre, de mondom, ebbe így nem gondoltam bele abban a pillanatban. És szerintem ez az "előbb gondolkodom, aztán beszélek" dolog hiányzik azoknál is, akik neked tettek ilyesmi kijelentéseket.
Amikor erről van szó, éppen az esküvődről beszélsz valakinek, akaratlanul is eszébe jut, hogy talán őt is meghívod, vannak emberek, akiknek az a beszélgetés, hogy "szia, régen láttalak, mi újság? megvan még a pasid? - ó, persze, megvan, nemsokára össze is házasodunk" már egy "előmeghívásnak" számít, és furcsállja, hogy a tényleges meghívás valahogy késik. Sokan csak azért, hogy nagy esküvőt tartsanak, meghívják az összes ismerősüket, szegről-végről rokonukat, csak hogy kijöjjön a létszám (nem egy ilyet ismerek). Az nem mindig látszik az emberen, hogy ő nem ilyen. És hát, alapvetően örülnének az emberek ilyen jellegű meghívásnak, legalábbis én szeretek esküvőre menni. És nem csak a buli meg a kaja miatt, ez nálam kicsit olyan, mint mikor a házban, ahol lakunk, születik egy baba, annak is örülök, pedig a szomszéd az első emeleten lakik, én meg a hatodikon, hát gondolhatod, mennyire ismerjük egymást.
"Téged komolyan elvesz valaki?"
Sőt, képzeld még örül is, hogy nem akarok 300 embert összecsődíteni, "őt is ismerem", "vele is beszéltem már az elmúlt 5 évben" stb. alapon.
Azért az esküvő és lagzi más. Felénk az esküvőt az is megszokta nézni, templomit, polgárit is, aki nincs konkrétan meghívva. A párok ennek inkább örülni szoktak, hogy eljön olyan is munakhelyről, szomszédok stb. Lagzira nyilván csak az akit hívtál.
Az első meg ez miatt írta szeritnem "
Meg mikor akit egyébként meghívnék csodálkozik, hogy nem a meghívás nem terjed ki arra, akivel mostanság keféli szokott. Akkor se, ha az jönni szeretne bulizni. " Ez a megfogalmazás azért nem egy egyszerű természetre vall és nem túl nagy értettségre. A másik hát akit meghívsz bizonyos kor után nem illik neki kísérő nélkül menni. Sem szülőkkel menni (még ha ők is mennek). Csak azért nem meghívni mert úgy ítéled ők ép csak kefélnek, vagy nem annyira komoly a kapcsolatuk, hát furán néz ki. Inkább üljön ott egydül pl. egy 35 körüli?
"már alig várja, a bulit, a kaját meg ilyeneket."
Kérdező, te el vagy tájolva. Jó buli? Egy esküvőn? Na az ritkaság, nem tudom, kinek buli egy rakat idegennel vonatozni meg egy csomó idétlen játékot játszani. Kaja? szted kinek vonzó elmenni egy tányér ételért, amit ugye ki kell fizetni, mert a menyatáncba, vagy ha az nincs, akkor ajándék gyanánt illik odaadni legalább a vacsora árát. Na már most ha egy buliért fizetnem kell, akkor tuti nem esküvőre vágynék.
Én inkább azt tapasztaltam, az emberek panaszkodnak, h húúú, nyáron két esküvőre is hivatalosak, menni kell, jó sokba fog kerülni, már egy évvel előtte el kezdeniük spórolni rá (ajándék, ruha, fodrász, utazás, szállás, stb.
Nekem halál komolyan van ilyen rokonom, aki a saját bevallása szerint nem jár a lánnyal, aki amúgy is egy hülye p1csä, de kefélni jó, és be se mutatja, mert minek. Erre jön, hogy ugye az esküvőre meghívjuk, mert mondta neki, hogy lesz, aztán a "kis nyomi" szívesen eljönne. (Nem én mondom ezt rá! Ő mond ilyeneket!) Egy barátnőm meg olyat akart hozni, akivel ha buliban találkoznak, akkor lefekszik vele párszor utána. Na mikor rájött, hogy esküvő lesz, akkor egyből megőrült, hogy jaj de jó, ők majd együtt jönnek meg blablabla. Más kérdés, hogy a pasinak nem is volt amúgy esze ágában sem a dolog, úgyhogy végül a barátnőm "mondta vissza" (holott még meghívás sem volt) hogy sajna nem tud jönni mégse.
De amúgy mi gyerekes azon, hogy nem akarunk meghívni alkalmi kapcsolatokat, ismerősöket? Egy esküvő sokba kerül, a mi saját ismerőseinket és rokonainkat is anyagi okokból limitálni kell ilyenkor, nem lehet mindenkit meghívni, jó hogy már úgy van vele az ember, hogy nem áll szándékunkban duzzasztani a létszámot ilyenekkel.
Azt meg végképp nem értem, hogy miért ülne magában aki 35 éves? Ez egy esküvő, amire eljön a család. Nem idegenek jönnek pont ez a lényeg. Azért csak talál majd 50 családtag között magának valakit, akivel beszélget, szerintem. Legalábbis én ahány esküvőn voltam az elmúlt 5 évben, egyiken sem a párommal bújtuk egymást, hanem örültünk, hogy azoknak a családtagoknak, akikkel amúgy ritkábban tudunk találkozni.
8-as ezt mondják. Nem én találom ki.
Amúgy nem tudom te milyen esküvőkbe jársz, hogy "egy rakás idegennel" szoktál vonatozni, nálunk idegenek nincsenek az esküvőn, nagyjából mindenki ismeri egymást és általában hajnal előtt nem is megy haza senki, mert jól érzik magukat. Mostanában a családban volt 5 esküvő, mindegyikről négy után jöttünk el, és nem mi voltunk az utolsók, nagyon jó hangulat volt végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!