Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit fizessünk?
29: NAGGYAL A KOMMENTEK:
"A kérdező tényleg azt hiszi, hogy 200-as a plafon? Azért azt megnézném, hogy Nánási, meg a jobb fotósok elmennek ennyiért, hiszen inkább 600-700 körül van a normál áruk." - KI A FRANC MONDOTT OLYAT, HOGY NÁNÁSI 200-ÉRT DOLGOZNA? eNNYIRE NEHÉZ ÉRTELMEZNI MAGYAR MONDATOKAT? A 200-AS PLAFONOS MEGJEGYZÉSEM ÉS A NÁNÁSIVAL KAPCSOLATOS KÉT TELJESEN KÜLÖNÁLLÓ DOLOG, NEM TUDOM, HOGY HOL OLVASTAD, HOGY SZERINTEM Ő ANNYIÉRT DOLGOZIK. TANULJ MEG OLVASNI. 200-AS PLAFON: EGY RÉSZT MIT TUDOM ÉN, MENNIÉRT DOLGOZNAK A FOTÓSOK ÁTLAGBAN, MÁSRÉSZT PEDIG ABBÓL INDULTAM KI, HOGY ISMERŐSEIM 150-20-250 KÖRÜL FIZETTEK A FOTÓSUKNAK. AMÚGY MEG MINDEGY IS, MERT NEM EZ VOLT A KÉRDÉS.
"Három esküvőt? De vannak külföldi megbízásai. Nekem ez hatalmas nagy kamunak tűnik." - HÁT TE OLYAN KÖVETKEZTETÉSEKET VONSZ LE, AMILYENEKET AKARSZ, ÉN MINDEN ESETRE (AHOGY ÍRTAM IS KORÁBBAN) LÁTTAM AZOKAT A FOTÓKAT, DE HOGY TOVÁBB MENJEK, EBBŐL 2 PÁRT ISMEREK IS, MIVEL EGY BARÁTI TÁRSASÁGBA TARTOZUNK MI, A FOTÓS ÉS AZ A 2 PÁR. ÉS IGEN, TUDOM, HOGY Ő VOLT A FOTÓSUK, VAGYIS NEM MÁS TOLLÁVAL ÉKESKEDIK. AMÚGY MEG MIÉRT IS TENNÉ? ISMERŐSÖK VAGYUNK, NEM ÁLL ÉRDEKÉBEN, SE SZÁNDÉKÁBAN KAMUZNI.
"Azt is illene már megtanulni, hogy nincs vidék-Budapest között különbség. Miért lenne? Nem tudja magával vinni a gépet olyan helyre, ahol meg is fizetik a munkáját? Vagy szerintetek megelégszik aprópénzzel, ha egyszer a normális árát is megkaphatja? Milliós eszközöket neki is cserélni kell, és vidéken pont annyiba kerül a felszerelés, mint Budapesten. Akkor meg?" - NINCS KÜLÖNBSÉG? :D :D NE NEVETTESS MÁR. MIBEN NINCS KÜLÖNBSÉG? CIGI ÁRBAN MAXIMUM... UGYAN ZÉZD MÁR MEG, HOGY VIDÉKEN MENNYIBŐL HOZOL KI EGY FULL ESKÜVŐT, MEG PESTEN MENNYIBEN FÁJ AZ! UGYAN OLYAN SZÍNVONALÚ ÉTTEREMBEN, 10 FŐVEL KEVESEBB LAGZIT SÓGORNŐMÉK KIHOZTAK 1,5M-BÓL, MI MEG IMÁTKOZUNK, HOGY A 2,5-ET NE ÉRJÜK EL ÚGY, HOGY ÉN CSOMÓ MINDENT SAJÁTKEZŰLEG KÉSZÍTEK ÉS PL VŐFÉLYRE SE DOBOK KI 100-150 EZRET, MINT ŐK TETTÉK... 2 ÉVVEL EZELŐTT 130-AT KÉRT TŐLÜK A FOTÓS, AKI BORSOD MEGYÉBEN A NYARAT VÉGIGFOTÓZZA ESKÜVŐKÖN...
30: azt meg nem is értem, hogy te mit hadoválsz össze... :)
Egyébként egyet értek #29-es hozzászólóval. Nincs különbség vidék és nem vidék között. A borsodi valószínűleg azért volt 130, mert ennyit ért a munkája. Vagy szerinted, ha valaki Bp-ről megy le egy fotós Borsodba, mert lehívják, már kapásból 130-at fog kérni? Illetőleg visszafordítva, ha felmegy Borsodból, akkor már neki is 600-at ér a munkája Pestiában?
Ha viszont a borsodi is megéri a 600 ezres árat, akkor problémát okoz neki, oda-vissza 20 ezret fizetnie útiköltségnek, hogy ne 130-at, hanem 600-at keressen?
Szőke vagy, igaz?
a vidéki fotósok (meg minden más fotós is) pontosan azért szoktak olcsóbban dolgozni másoknál, mert nem érzik a munkájukat versenyképesnek az országos piacon dolgozó többi fotóssal. emiatt reménykednek benne, hogy ha alacsonyabb árat mondanak, akkor legalább a helyben élők nem kezdik el a munkájuk színvonalát összehasonlítgatni másokéval és inkább őket fogják hívni, mint mást.
hogy melyik fotós milyen színvonalú munkát végez, az meg egyrészt helyzet függő is valamennyire, másrészt meg igencsak relatív, mert hiába van két fotós munkája közt ég és földnyi külöbbség, ha a megrendelő nem látja a különbséget és ezért egyformán jónak tartja mindkettőt. vagy ha éppen látja is a különbséget, akkor sem biztos, hogy érdekli a külöbség annyira, hogy megfizesse az árát. van ez így ételekkel is. abból él meg egy csomó olcsóbb étterem is, hogy nem mindenki akar Michelin csillagos étterembe járni, hanem beéri kicsit, vagy sokkal olcsóbb és talán rosszabb, de még mindig sokaknak megfelelő minőséggel - vagy extrém esetben akár a pocsék mirelit és műkajákkal is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!