Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyit fizessünk?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit fizessünk?

Figyelt kérdés
Az esküvői fotósunk egy barát lesz, a vőlegény haverja. Nem mondanám, hogy hű de nagy haverok, inkább csak olyan azonos baráti társaságban összeismerkedett barátok, akik időnként iszogatnak és buliznak együtt. A srác profi fotós, ezért őt kértük fel és el is vállalta. azonban összegről nem akar nyilatkozni, annyit mond, hogy baráti alapon ránk bízza, mennyit adunk. A honlapján nincs árlista, tehát nem is tudunk kiindulási alapot se taláűlni és hiába kérdezzük, mennyit szokott kérni, annyit mond rá, hogy az tök mindegy, adjunk, amennyit gondolunk. Ti mennyit fizetnétek? Vacsorát neki is rendelünk.

2015. máj. 13. 09:01
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
72%

Ami nagyon fontos!

Gondolom nem tervezel ismétlést (mármint az esküvőt). Ha pedig így van, akkor ne ügyes fotóst, hanem profi fotóst keress. A kettő között az a különbség, hogy az ügyesnek szerencséje, a profinak meg tapasztalata van. Ha fontosak számodra az emlékek erről a napról akkor felejtsd el azt a kijelentésed, hogy "100-at biztos nem adok érte" Azaz értelmezd át úgy, hogy 100-ért biztos nem kapsz profi fotóst. Akkor inkább fotózzanak a vendégek.

2015. máj. 13. 12:54
 22/37 A kérdező kommentje:
75, ne forgasd ki kérlek a szavaimat. Nem gmondtam, hogy ezt gondolom a fotósokról, mint ahogy bízom benne, hogy más se gondolja rólam azt, hogy kényszerből dolgozom azt, amit. Nem fogom körbemagyarázni még egyszer, ha nem érted azt, amit írtam és nem úgy érted, ahogy írtam, akkor sajnálom. Ne menjünk bele ebbe kérlek, mert nem arra vagyok kíváncsi, hogy kinek mi az, ami degradál, éppen csak volt egy feltételezésem Nánásival kapcsolatban, ami pedig egyébként nem is releváns az én szempontomból, mert ha vállalna is ilyet, akkor se lenne pénzem rá, hogy egy ilyen fotóst megfizessek. Szóval ne akadjunk fent rajta, hogy kinek, milyen munka és körülmények méltóak a tudásához, mert ez csak kis mellékvágány volt a kommentelésekben....
2015. máj. 13. 12:57
 23/37 A kérdező kommentje:
Attól függ, hogy értelmezzük a profit. A profi az, aki pillanatok alatt felismeri ilyen eseményeken a megfelelő pillanatokat, a jó fényszögeket, jó képbeállítást, stb. Akinek tapasztalata van, az nem feltétlenül profi, egyszerűen csak tapasztalt fotós. Az illető, aki nálunk fog fotózni, bár esküvőn még csak 3x fotózott, de minden képe tökéletes. Grafikus vagyok, ergo valamennyi érzékem van hozzá, hogy ezt jól meg tudjam ítélni. Itt nem az a kérdés, hogy ő profi-e, mert az elég, hogy én tudom, hogy az és az én elvárásaimnak megfelel.
2015. máj. 13. 13:05
 24/37 anonim ***** válasza:
Szerintem 50-60.000 ft
2015. máj. 13. 13:26
 25/37 anonim ***** válasza:
79%
Én nem adnék 100-at meg 60-70-sem szerintem, mert ahogy kiérzem a srác szavaiból, inkább nászajándékként szánja, én azt gondolom, hogy 40-50 körül adnék.
2015. máj. 13. 14:14
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

kérdező: ha te grafikus vagy, akkor tök egyszerű a válasz a kérdésedre. baráti alapon pont annyit fizess neki a 100-150 ezret érő (mivel másnak ennyit kéne fizetned érte) munkájáért, amennyit te kérnél tőle baráti alapon egy 100-150 ezret érő grafikai munkáért - mondjuk mintha veled akarná megterveztetni a honlapját, névjegyét, céges arculatát és te ezért ugyanúgy baráti árat kérnél, mint ő az esküvői képeitekért.

egyébként, ha még nincs neki ilyen, vagy nem a legjobb, akkor akár fel is ajánlhatod neki, hogy cserébe megcsinálod és akkor egyáltalán nem kell pénznek mozognia, mégis hasonló értéket kap és még örülhet is neki - persze, ha már van neki és nem akar másmiyet, vagy ebben nem egyezik az ízlésetek, akkor a barter nem működik.

2015. máj. 14. 09:26
 27/37 A kérdező kommentje:

Abból nem igazán tudok kiindulni, hogy én mennyit kérnék, mert nem dolgozom a szakmámban, teljesen más területen helyezkedtem el és csak barátoknak vállalok grafikai munkát hobbiból. Ez annyit jelent, hogy örülök, ha valaki felkér egy ilyen munkára és ingyen, vagy valami nagyon jelképes kis ajándék fejében megcsinálom. Mivel időm nem enged többet annál, hogy néha napján magam szórakoztatása érdekében elvállaljak kisebb munkákat, ezért így hirtelen fogalmam sincs, mennyit kérnék egy 100-150 ezres munkáért, talán megkérdezném Tőletek, hogy mennyit kérjek szerintetek :))

Közben egyébként sikerült kiharcolni belőle egy összeget, 45-ért vállalja és még videót is készít :)

2015. máj. 14. 11:15
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
A vőlegényem profi esküvőfotós, szezonban szombaton 210ezer az alapára. 4 éve csak ebből él. Az első esküvőjét ingyen fotózta, a másodikért 30at kért, a harmadikért 80at, onnantol 1 évig 120 volt az alapár. Azt én is tartom, hogy akinek nincs meg az esküvős tapasztalata, mindenből 2, 60giga kártya..., ... az nem profi ezen a területen. Én éppen ezért profinak járó bért nem adnék, 60-80 között adnék max. Én a saját fotósomnak 320at adok és az nála félár.
2015. máj. 17. 15:09
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező tényleg azt hiszi, hogy 200-as a plafon? Azért azt megnézném, hogy Nánási, meg a jobb fotósok elmennek ennyiért, hiszen inkább 600-700 körül van a normál áruk.

Három esküvőt? De vannak külföldi megbízásai. Nekem ez hatalmas nagy kamunak tűnik.

Azt is illene már megtanulni, hogy nincs vidék-Budapest között különbség. Miért lenne? Nem tudja magával vinni a gépet olyan helyre, ahol meg is fizetik a munkáját? Vagy szerintetek megelégszik aprópénzzel, ha egyszer a normális árát is megkaphatja? Milliós eszközöket neki is cserélni kell, és vidéken pont annyiba kerül a felszerelés, mint Budapesten. Akkor meg?

Persze, tudom, hogy le leszek pontozva, pedig szimpla igazságot írtam.

Nos. Summa summarum, ha jó barát lenne, nászajándék, ingyen. De tuti tőle kapnád a legnagyobb értékű nászajándékot. Ha nem jó barát, és rád bízta, először próbáld kideríteni, hogy másoknak mennyiért csinálta, és az alapján kalkulálj egy árat. Persze kevesebbet, de nem negyedelve az összeget.

2015. máj. 20. 12:59
 30/37 anonim ***** válasza:

A vacsora rendelés az esküvői szolgáltatóknak az valami kegy? Vagy úgy gondoltad, hogy este másfél órára lelép a zenekar-vidós-fotós-nagyvőfély egy étterembe vagy pizzérába?

Miért lépne le? Mert mondjuk veled együtt nyomja 15 órája, és veled foglalkozik, tehát nincs ideje enni, csak akkor amikor ti is.

Na gratulálok tehát az ismerősödnek is! Remélem azért a szolgáltatók megtették az általam fentebb vázolt pizzázást. Ha nem, akkor csak toleránsabbak és lojálisabbak voltak az ismerősödnél, viszont megérdemelte volna, hogy kicsit empatikusabban forduljon másokhoz, akik azért vannak, hogy tökéletessé tegyék az ő nagy napját! Bár az is lehet, hogy csak szimplán iq kellett volna! :D

De ahogy olvasom, hasonlóan hatalmas jótét lélek vagy, és te megkönyörülnél szegényeken, és dobnál nekik csontot! :)

2015. máj. 20. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!