Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyit fizessünk?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit fizessünk?

Figyelt kérdés
Az esküvői fotósunk egy barát lesz, a vőlegény haverja. Nem mondanám, hogy hű de nagy haverok, inkább csak olyan azonos baráti társaságban összeismerkedett barátok, akik időnként iszogatnak és buliznak együtt. A srác profi fotós, ezért őt kértük fel és el is vállalta. azonban összegről nem akar nyilatkozni, annyit mond, hogy baráti alapon ránk bízza, mennyit adunk. A honlapján nincs árlista, tehát nem is tudunk kiindulási alapot se taláűlni és hiába kérdezzük, mennyit szokott kérni, annyit mond rá, hogy az tök mindegy, adjunk, amennyit gondolunk. Ti mennyit fizetnétek? Vacsorát neki is rendelünk.

2015. máj. 13. 09:01
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
A 100-on lepődtem meg, nem a 60-70 ezres javaslaton. Írtam, hogy barátról van szó és ő is úgy mondta, hogy "amennyit gondolunk". Ebből én nem arra a következtetésre jutottam, hogy normál árat várna el, és ismerősök normál áron, ismeretlen fotósnak fizettek 100-150 ezret úgy, hogy a fotósnak vacsora se volt rendelve. Azért itt kérdezem, mert nem tudtam, hogy ilyen helyzetben mennyit kéne adni. Gondoltam egy 70-es összegre és megerősítést szerettem volna nyerni. A "profi" kifejezés pedig nem arra vonatkozik, hogy Nánási Pál szintű ismert/elismert fotósról van szó, hanem arra, hogy ügyes. Tehát az ő alapára nem hinném, hogy a 200-as plafont verné így, hogy egyelőre még neki kell munkák után futkosnia,mert nem ismerik sokan. Így mire fel fizetnék 100 ezret?? A 60-70 szerintem teljesen reális.
2015. máj. 13. 10:15
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is 60-70 ezer a reális, de kérdezzetek rá, hogy ennyivel kiegyezik-e, plusz figyeljetek rá, hogy üljön le néha, egyen, igyon ő is.

A reakciójából érezni fogjátok, hogy sokallja, kevesli-e ezt a pénzt, de egyébként haveri alapon szerintem még sokallni is fogja.

Nálunk egy volt osztálytársam volt a fotós, akinek szintén engedtük, hogy referenciaként használja a képeket (sarkallva arra, hogy jó képeket csináljon, hisz az ő érdeke is :D). Végig fotózta az egész napunkat, nagyon szép képek születtek, olyan apró részletekről is is, amire nem is gondoltunk, hogy meg lettek örökítve. Vidéki néhány éve szakmában levő fotósként 70 ezer forintot kér alap esetben egy egész napért, mi 30-ban alkudtunk ki vele és ebben benne volt egy 100 képes album is + DVD + a párja csinált egy 6 perces összevágott videót a fontosabb pillanatokból nekünk. Ennyit is alig akart elfogadni, csak a papír képek áráért akart dolgozni, pedig nem tartottuk a kapcsolatot gimi után.

Szerintem ez mindkettőtöknek előnyös helyzet, tehát ha 60-70-et látsz reálisnak, akkor ajánlj ennyit, majd meglátjátok mi alakul belőle. :)

2015. máj. 13. 10:41
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is barát fotózott.

Ceremónia, csoportképek és lakodalom (délután fél 5-től hajnali fél 5-ig ott volt, beállított fotózás nem volt)

50 ft-ot kért, illetve a szállást mi biztosítottunk neki panzióban, a vacsora alap volt. A benzinköltséget már nem engedte kifizetni.

2015. máj. 13. 11:39
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Egy főállású profinál akinél minden tiszta (számlaadás, megfelelő redundáns felszerelés, azt használni képes szakmai tudás stb.. adott) egy ilyen megbízás valahol 150.000 Ft-tól reális ha az esküvő helyben van (esetleg jegyes fotózással együtt). Ennek megfelelően dönts arról, hogy mennyit adsz neki. Az pedig, hogy vacsorát rendelsz neki, természetes, ha teljes árat fizetsz egy profi szolgáltatónak, gondolom azt is megeteted. :)

Sok boldogságot!

2015. máj. 13. 12:06
 15/37 anonim ***** válasza:
Mellesleg ezért az általad felvázolt munkáért a 200 ezer nem a plafon...tudok nem egy és nem két fotósról akinek bőven 300 feletti összeg kerül az árajánlatába egy ilyen megbízásra és csordultig van munkával (értsd 2016-ra már nincs szabad időpontja és egyikük sem Nánási Pál, aki mellesleg nem is nagyon fotózik esküvőt, amennyire én tudom).
2015. máj. 13. 12:10
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fölösleges hajnalig fotózni a bulit. Tortavágás, menyasszonytánc oké, de 2000 képet ellőni vonatozásra meg részeg táncikálásra értelmetlen.
2015. máj. 13. 12:30
 17/37 anonim ***** válasza:
Nekunk tavaly tavasszal volt az esküvőnk, vidéki (megyeszékhely), ismerős fotóssal. Délelőtt 2,5 órát tartott a fotózás, majd a szertartáson, illetve utána családi fotókat készített, a vacsorára már nem jött.Így fizettünk 90 ezret.
2015. máj. 13. 12:32
 18/37 anonim ***** válasza:
76%

Ha valóban profi akkor profi technikát használ, profi szaktudása van, amiért vélhetően nagyon keményen megdolgozott. Egy profi felszerelés esetén csak az amortizáció mértéke több 10eft egy ilyen esemény fotózása során. Ha egy profi ezt ahogy korábban valaki már írta, legálisan mint szolgáltatás végzi, akkor alsó hangon 150 de inkább 180eft ha nincs semmi extra körülmény.

Azonban én azt gyanítom, hogy az illető nem profi, legalábbis nem esküvő témakörben. Ahogy írtad, nem közeli barát, csak amolyan ismerős. Ha közeli barát lenne és baráti alapon vállalná akkor elvből nem kérne érte egy fillért se. Mivel nem így történt és egy profi vagy listaáron vagy ingyen dolgozik, de "baráti áron" soha mivel abból csak a baj van, kicsit járd szerintem körbe az illetőt, esetleg kérj tőle "kamu" ajánlat kérést valami anonim címről.

2015. máj. 13. 12:34
 19/37 A kérdező kommentje:
A Nánásit csak a "szint" miatt hoztam példának. Én is gondoltam, hogy ő nem szorul rá, hogy éjszakábamenően masnis székek között kommandózva lesből kattogtassa a gépet 80 részeg ember között... :)
2015. máj. 13. 12:37
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy ezt gondolod az esküvőfotósokról, minimum elszomorít. Akibazért csinálja mert rászorul az lesz sz akinèl aztán a barátok jobb képeket készítenek. Aki jó az nem a pénzért csinàlja hanem mert szerrti csinálni. Aki nem szereti csinálni, nem jó benne.
2015. máj. 13. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!