Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit fizessünk?
Szerintem is 60-70 ezer a reális, de kérdezzetek rá, hogy ennyivel kiegyezik-e, plusz figyeljetek rá, hogy üljön le néha, egyen, igyon ő is.
A reakciójából érezni fogjátok, hogy sokallja, kevesli-e ezt a pénzt, de egyébként haveri alapon szerintem még sokallni is fogja.
Nálunk egy volt osztálytársam volt a fotós, akinek szintén engedtük, hogy referenciaként használja a képeket (sarkallva arra, hogy jó képeket csináljon, hisz az ő érdeke is :D). Végig fotózta az egész napunkat, nagyon szép képek születtek, olyan apró részletekről is is, amire nem is gondoltunk, hogy meg lettek örökítve. Vidéki néhány éve szakmában levő fotósként 70 ezer forintot kér alap esetben egy egész napért, mi 30-ban alkudtunk ki vele és ebben benne volt egy 100 képes album is + DVD + a párja csinált egy 6 perces összevágott videót a fontosabb pillanatokból nekünk. Ennyit is alig akart elfogadni, csak a papír képek áráért akart dolgozni, pedig nem tartottuk a kapcsolatot gimi után.
Szerintem ez mindkettőtöknek előnyös helyzet, tehát ha 60-70-et látsz reálisnak, akkor ajánlj ennyit, majd meglátjátok mi alakul belőle. :)
Nálunk is barát fotózott.
Ceremónia, csoportképek és lakodalom (délután fél 5-től hajnali fél 5-ig ott volt, beállított fotózás nem volt)
50 ft-ot kért, illetve a szállást mi biztosítottunk neki panzióban, a vacsora alap volt. A benzinköltséget már nem engedte kifizetni.
Egy főállású profinál akinél minden tiszta (számlaadás, megfelelő redundáns felszerelés, azt használni képes szakmai tudás stb.. adott) egy ilyen megbízás valahol 150.000 Ft-tól reális ha az esküvő helyben van (esetleg jegyes fotózással együtt). Ennek megfelelően dönts arról, hogy mennyit adsz neki. Az pedig, hogy vacsorát rendelsz neki, természetes, ha teljes árat fizetsz egy profi szolgáltatónak, gondolom azt is megeteted. :)
Sok boldogságot!
Ha valóban profi akkor profi technikát használ, profi szaktudása van, amiért vélhetően nagyon keményen megdolgozott. Egy profi felszerelés esetén csak az amortizáció mértéke több 10eft egy ilyen esemény fotózása során. Ha egy profi ezt ahogy korábban valaki már írta, legálisan mint szolgáltatás végzi, akkor alsó hangon 150 de inkább 180eft ha nincs semmi extra körülmény.
Azonban én azt gyanítom, hogy az illető nem profi, legalábbis nem esküvő témakörben. Ahogy írtad, nem közeli barát, csak amolyan ismerős. Ha közeli barát lenne és baráti alapon vállalná akkor elvből nem kérne érte egy fillért se. Mivel nem így történt és egy profi vagy listaáron vagy ingyen dolgozik, de "baráti áron" soha mivel abból csak a baj van, kicsit járd szerintem körbe az illetőt, esetleg kérj tőle "kamu" ajánlat kérést valami anonim címről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!