Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A testvérem nem engem akar tanúnak. Ti megsértődnétek?
30 éves nő vagyok. A testvérem (férfi) - egyben az egyik legjobb barátom, mi vagyunk a mintatestvérek - a nyáron házasodik. Meghívók szétküldve, szervezés ezerrel.
Pár hete a fülembe jutott egy pletykás rokon által, hogy nem engem akar felkérni tanúnak. Kicsit furcsállottam, és nagyon nem esett jól, de nem akartam elhinni. Gondoltam, ez csak valami pletyka. Mára kiderült, hogy tényleg nem én leszek a tanú, hanem egy idősebb (pénzes) férfirokon a családból. A tesóm úgy nyilatkozott többeknek, hogy a döntése megváltoztatásának jogát fenntartja az esküvő előtti hétig.
Ha nagyon őszinte akarok lenni, nekem ez nagyon rosszul esik. Nekem sose jutott volna más eszembe, csak ő, ha nekem lenne esküvőm, pedig jópár öribarim is sorban állna a feladatért. Jelen állás szerint semmilyen szerepem nincs az esküvőjén, meghívott vagyok, és kész. Tekintve azokat a dolgokat, amiken együtt átmentünk, és a kapcsolatunkat, ez nagyon szíven ütött.
Arra is gondoltam, hogy ha mégis megváltoztatja a nyár folyamán a döntését (idősebb férfirokon hazaérkezésének függvényében), nem fogadnám már el, hogy a tanúja legyek, mert "ha ló nincs, jó a szamár is" alapon nem akarok tanú lenni.
Ti hogy éreznétek? Túlérzékenykedem a dolgot?
Szerintem ez nem gond. Mi is nagyon jó testvérek vagyunk, a bátyám a barátját kérte tanúnak - őszintén? nekem fel sem merült, hogy miért nem engem, vagy hogy egyáltalán ez érinti a mi jó kapcsolatunkat. Meghívott voltam és nagyon jól érzetük mindannyian magunkat,
nektek is ezt kívánom!
Mi is imádjuk egymást az öcsémmel, de nem sértődnék meg, ha majd nem engem kérne fel tanúnak. Legalább nem lennék én is "szem előtt", tudnék sokat fotózni ;)
Nekem viszont ő volt. Olyan 8-10 éves lehetett, én 13-15 körül, amikor mondtam neki, hogyha én egyszer férjhez megyek, nekem ő lesz a tanúm. Persze akkor még pasi sem volt a láthatáron, nemhogy esküvő. 27 évesen házasodtam, és bár az öcsém utálja az ilyen "nyilvános szerepléseket", nem volt kérdés, hogy ott álljon mellettem. Mert nekem ez volt a vágyam. Többek között ezért is tartanám tiszteletben azt, hogy akárkit is választ, azt ő szeretné, és nekem az a dolgom, hogy támogassam ebben.
Köszi a válaszokat!
Hogy miért nem beszélem meg vele? Ez egy hosszú történet, megvan az oka, több is. Az egyik az, hogy jó 200 km-re él tőlem és 2 hónapja nem volt itthon, ennek pedig cseten nem akartam nekiállni, de ott van az is, hogy bizonytalan voltam abban, egyáltalán mit is kéne éreznem, ezért tettem fel a kérdést is.
Aki frusztrációval vádol: kösz, de nem kösz. Annyira nincs elgurulva a gyógyszerem, mint amennyire előadod, de pár hozzászóló szereti ilyen drámaian előadni, hogy ez egy frusztráció. Hűűű. Csernusék. Nos, nem az. Ahogy írtam is, nem arra készülök, hogy királynőien rácsapom az ajtót, mert megsértődtem, de akaratlanul is rosszul esik, erről meg nem tehetek.
Valahogyan majd biztosan előhozom neki, ha nem jön haza, akkor skype-on, ha olyan nem tolong ott az egész família.
Köszi még egyszer mindenkinek.
Nincs szereped az esküvőjén? Minek az neked? Szerepelj majd a sajátodon...
Nagyon jó testvérek lehettek, ha "cseten" beszélgettek amúgy és azért nem hozod fel neki a témát. Na meg cseten is akármiről tud beszélni egymással két ember, aki tényleg annyira minta páros.
Valahogy úgy lehettek, mint a sógornőm(férjem húga) meg a férjem. Sógornőm annyira imáááád puncsolni, hogy ők a legjobb tesók a világon, ezt szinte kényszeresen hirdeti, de az igazság az, hogy nem tartja a jobban a kapcsolatot a férjemmel, mint mondjuk én a régi csoporttársaimmal az egyetemről, szóval kb. sehogy, max. néha a neten, mert az ingyen van, de mikor személyesen találkoznak, akkor mindig a nyakába ugrál, meg sivítozik, hogy imááááádja a bátyuskáját, mennyire hiányzott neki, meg minden. Pffff. Ő is csodálkozott, hogy nem ő volt a tanú.
Kedves utolsó,
erre csak annyit tudok mondani, hogy tök jó neked, hogy ennyiből így fel tudod térképezni az idegeneket. A frusztrációiddal takarodj odébb, nem kérek belőlük. És szedjél valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!