Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A testvérem nem engem akar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A testvérem nem engem akar tanúnak. Ti megsértődnétek?

Figyelt kérdés

30 éves nő vagyok. A testvérem (férfi) - egyben az egyik legjobb barátom, mi vagyunk a mintatestvérek - a nyáron házasodik. Meghívók szétküldve, szervezés ezerrel.

Pár hete a fülembe jutott egy pletykás rokon által, hogy nem engem akar felkérni tanúnak. Kicsit furcsállottam, és nagyon nem esett jól, de nem akartam elhinni. Gondoltam, ez csak valami pletyka. Mára kiderült, hogy tényleg nem én leszek a tanú, hanem egy idősebb (pénzes) férfirokon a családból. A tesóm úgy nyilatkozott többeknek, hogy a döntése megváltoztatásának jogát fenntartja az esküvő előtti hétig.

Ha nagyon őszinte akarok lenni, nekem ez nagyon rosszul esik. Nekem sose jutott volna más eszembe, csak ő, ha nekem lenne esküvőm, pedig jópár öribarim is sorban állna a feladatért. Jelen állás szerint semmilyen szerepem nincs az esküvőjén, meghívott vagyok, és kész. Tekintve azokat a dolgokat, amiken együtt átmentünk, és a kapcsolatunkat, ez nagyon szíven ütött.

Arra is gondoltam, hogy ha mégis megváltoztatja a nyár folyamán a döntését (idősebb férfirokon hazaérkezésének függvényében), nem fogadnám már el, hogy a tanúja legyek, mert "ha ló nincs, jó a szamár is" alapon nem akarok tanú lenni.

Ti hogy éreznétek? Túlérzékenykedem a dolgot?

2015. ápr. 29. 07:09
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Van benne valami. Bár amiket felsoroltál, azokra nincs gondjuk, de én igyekszem megérteni.

Nyilvánvalóan túlzottan magamból indulok ki. Én pusztán érzelmi alapokon mellette döntenék mindenben, pénz ide vagy oda, és ilyen hozzáállással nehéz elfogadni, hogy ezt esetleg nem viszonozzák.

2015. ápr. 29. 07:50
 12/29 anonim ***** válasza:
20%
Ratapintottal a lényegre. Irigy vagyok. Nincs lakaskasszam, se diakhitelem, se hitelkartyam. Szörnyű egy élet ez így nekem, de valahogy túl élem.
2015. ápr. 29. 07:55
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezt akartam írni, hogy lehet csak te gondoltad ezt ennyire evidensnek, hogy egymás tanúi lesztek. Lehet fel sem merült benne, hogy téged kérjen fel vagy fogalma sincs róla ez neked mennyit jelentett volna.
2015. ápr. 29. 07:56
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Persze, teljesen ertheto. Szamodra ez a helyes, neked ezt diktalja a szived. Neki azonbas mast, neki az illem es a viszonzas a fontos. Minden ember mas, mindenkit mas elvek motivalnak. Nem lathaja mindenki ugyan azt, ugyan abbol a szemszogbol. Paromnak is van tesoja, szereti nagyon, de nalunk fel se merult, hogy o legyen parom tanuja, mert hogy o a TESO. Eleve "kituntetett" pozicioban van. Meg nem talaltuk ki, hogy kik legyenek a tanuk, mert en a legjobb baratnomet szeretnem, de o az anyakonyvvezeto, igy ez bukta :) de meg igy se gondoltunk a tesora, hogy egyebkent mas otletunk nincs. Ettol fuggetlenul hangsulyozom, szeretjuk ot nagyon is!
2015. ápr. 29. 07:59
 15/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
2015. ápr. 29. 08:03
 16/29 anonim ***** válasza:
30%
Egyébként én még nem is láttam olyat, hogy egy férfinak nő legyen a tanúja. Szerintem ez furcsa lenne.
2015. ápr. 29. 08:19
 17/29 anonim ***** válasza:
70%

"A tesóm úgy nyilatkozott többeknek, hogy a döntése megváltoztatásának jogát fenntartja az esküvő előtti hétig."

Szerintem ez az igazi parasztság, felkérni valakit aztán pattintani később.

2015. ápr. 29. 08:23
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem. Ha annyira jó kapcsolatban vagytok, ahogy írod, miért nem beszéled meg vele?

Soha nem sikeres kommunikáció az "én azt hittem, hogy ő azt gondolja, hogy...".

2015. ápr. 29. 08:26
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

nekem is csak ez a kérdés jutott eszembe, hogy ha annyira jó tesók vagytok, miért nem beszélitek meg?

Pont ez a lényeg, hogy ha megbeszélnétek, nem lenne belőle se tüske, se sértődés, akárkit is választana a tesód!

2015. ápr. 29. 08:39
 20/29 anonim ***** válasza:
90%

Igen, határozottan túlérzékenykeded. Az ő esküvőjén ő dönti el, hogy kit kér fel tanúnak, a te dolgod azt tiszteletben tartani és kész. Te attól még a testvére maradsz.

Komolyan, ez már a sokadik kérdés itt, amit arról szól, hogy valaki -közvetve vagy közvetlenül- azon sértődik meg, hogy másnak több pénze van, mint neki és oda is belelátja az ezzel összefüggést meg a lenézést, ahol nincs.

Felejtsétek már el a frusztrációtokat!

2015. ápr. 29. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!